jogurtu naturalnego 3 jajka 2 lyzki oleju Pol szklanki kakao 3/4 szklanki cukru- najlepiej trzcinowego, ale zwykly też się nada 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 gruszka Kasze gotujemy w dwoch szklankach wody, gotujemy okolo 15 min, lub do czasu aż nie będzie wody. Studzimy Resztę składników łączymy
Mamuśka wraca do formymarchewkowych, pierników i tortów, np. Tort cynamonowy. Ze względu na delikatny smak najlepiej będzie komponował się z jasnym biszkoptem i słodkimi owocami np.: gruszka, ananas. Składniki: 450 g serka mascarpone 400 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżeczki cynamonu 4 – 6 łyżek cukru pudru/miodu lub więcej, do smaku W misce Więcej... Artykuł
Słodki Pomysłprzepisem :-) Mamy też i owoce, tutaj też ciekawe i smakowite propozycje takie jak marynowane czereśnie, słodko-kwaśne marynowane winogrona, brzoskwinie na pikantnie i na słodko, marynowane słupki ananasa, alebo gruszki marynowane w pięciu przyprawach :-) Kolejny rozdział to sosy chili, salsy i inne. Tutaj kolejna porcja przepisów na sosy chili, salsę łagodną pomidorową, ognistą paprykową, pomidorową z czarną fasolą, z mango
kruche babeczkidorsza w skórce cytrynowej. Do marynaty możemy dodać również koperek lub inne ulubione zioła, będzie jeszcze bardziej aromatycznie. U mnie rybka podana wyłącznie z sałatką z fetą i gruszką , możemy pokusić się o dodatki np. ziemniaczki z wody lub ryż. Polecam! Dorsz cytrynowy Składniki na 2 porcje: 2 kawałki polędwicy z dorsza skórka otarta z cytryny łyżka oliwy przyprawy: sól
Smak mojej kuchniwypróbowania. Kaszka Jaglana Nominal z owocami i pralinką z mango Kaszka Ryżowa Nominal z musem owocowym z chia i ciasteczkami BioAnia Kaszka z ziaren Sorgo Nominal z orzechami, gruszką i batonikiem Bombus Ocena: 5 pand
Candy Pandaskawałków. Ciasto kroimy dopiero po wystudzeniu i posypujemy cukrem pudrem. Do ciasta można użyć malin, jagód, borówek, wiśni, czereśni, agrestu. Wychodzi też z cienkimi plastrami jabłek, gruszek, z ćwiartkami śliwek, z kiwi. Jeśli chcecie wykorzystać truskawki pokrójcie je na ćwiartki i nie kładźcie za dużo – owoce puszczają sporo soku. Mrożone owoce raczej z tego samego powodu odpadają – znacznie wydłużą
Karo in the KitchenBakłażan Agrest Ananas Botwinka Boćwina Brokuły Brukselka Bób Borówka Brzoskwinie Buraki Cebula dymka Czarny bez Cukinia Cebula Groszek cukrowy Czereśnia Dynia Cykoria Kalafior Fasola szparagowa Gęsina Czosnek Kalarepa Figi Gruszki Fasola Kiełki Jagody Grzyby Jarmuż Pokrzywa Kapusta pekińska Jabłka Kapusta Por Karczochy Jeżyny Mandarynki Portulaka Koper Włoski Kasztany Mango Rabarbar Maliny Kiwi Orzechy Rzepa Melony Koper włoski Pasternak Rzodkiewka Morele
Ugotowane pozamiataneautorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Salade niçoise -klasyczna sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Insalata di pere, noci e gorgonzola - lombardzka sałatka z gruszek, orzechów włoskich i gorgonzoli. autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Ragù alla bolognese - klasyczny sos boloński autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Caffè Shakerato - włoska kawa na upały (bez mleka
Codzienna kuchnia niecodziennanajmniejszym 350 ml, podałam lody waniliowe . W fioletowym, o pojemności 540 ml zaprezentowałam pyszną sałatkę z czarnym ryżem i marynowaną dynią. W zielonym 800 ml przygotwałam sałatkę z mozzarellą, gruszką i jadalnymi bratkami . W czerwonym, największym 1200 ml podałam penne z fasolą i frankfurterkami . Aluminiowe foremki to nowość od Jana Niezbędnego, są bardzo wygodne w użytkowaniu i transporcie. Posłużyły
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatygenialnie. Schłodzona maślanka latem smakuje najlepiej, a koktajlowi dodaje niezłego pazura. Banan zadba o sporą dawkę potasu i aksamitną konsystencję. Objętość koktajlu zwiększa dodatek melona kantalupa. Można go zastąpić gruszką. Polecam do wypróbowania! Składniki na 2 porcje: kubek jagód - około 200 g 1 banan 150 ml maślanki 1/4 melona kanlatupa/gruszka 2 cm kawałek imbiru 2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!bardzo popularne. Nie zajmują dużo czasu a ich wykonanie jest bardzo proste. Ciasto ucierane z brzoskwiniami, białym serem i świeżym tymiankiem Ciasto ucierane robię głównie z brzoskwiniami, morelami, śliwkami, gruszkami czy też jabłkami. Nie robiłam go nigdy przyznam szczerze z malinami czy borówkami. Możliwe, iż i z tymi owocami postaram się je wypróbować, zwłaszcza teraz gdy jest na nie sezon
mecooksszparagowa, jałowcowa cebula w ginie, grzyby z fenkułem sprawiają, że przynajmniej ja dorabiam półki w piwnicy na kolejne słoiki. A to nie wszystko. Wyobraźcie sobie spiżarnię pełną marynowanych czereśni, gruszek z rozmarynem i wanilią, pikantnych brzoskwiń czy pieprznych truskawek w occie balsamicznym. Albo chilli z brzoskwiniami i pieczoną słodką papryką, salsę pomidorową z ostrą papryką i pomarańczami, paprykowy barbecue
GRUBY WAŁEKPlacuszki smażyć na średnio rozgrzanej patelni z minimalną ilością tłuszczu (tylko smarować nim patelnię). Ilość placuszków zależy od wielkości i grubości porcji smażonych placków. Zobacz również: racuchy z gruszką na maślance
Kuchcik gotujekolor jest nieziemski! To śliwka! Kupiłam kilka sztuk, do wypróbowania, bo takiego gatunku jeszcze nie jadłam. Są duże, okrągłe, wielkości papierówki, a miąższ w środku jest ciemnofioletowy! Smakują jak gruszka, ciekawe, prawda? Kolor mają piękny i idealnie pasują do koktajlowego miksu! Koktajl bananowy z nektarynką i śliwką / 1 porcja Składniki: 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 banan 1 nektarynka 1 duża
Moja smaczna kuchniasosem, w letniej sałątce czy nawet deserze. Ale ja uważam, że czekoladowy makaron doskonale sprawdzi się także dod dań wytrawnych, nadając im nietuzinkowy charakter. Co powiecie na makaron z gruszką, tymiankiem i sosem gorgonzola ? Brzmi dobrze, prawda ? Czekoladowy makaron Lubella dedykowany jest szczególnie naszym milusińskim, bo to one potrafią najwięcej grymasić. Myślę, że to strzał w dziesiątkę. Latem do takiego
kolorowotorcikowo