grill - 12274 przepisów (strona:129/819)

GRILLOWANE BRZOSKWINIE 168

Grill nie musi oznaczać zawsze mięsa i warzyw! GRILLOWANE BRZOSKWINIE,... Artykuł GRILLOWANE BRZOSKWINIE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Burgery z queso, jalapeno i nachosami 205

solą i pieprzem. Dobrze wyrobić ręką. Uformować 4 kotlety. Tak przygotowane kotlety smażyć na rozgrzanej i posmarowanej olejem (1 łyżka) patelni grillowej (lub na rozgrzanym i posmarowanym olejem ruszcie grilla, na świeżym powietrzu), po 5 minut z każdej strony. Kotlety można także upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Przygotować queso. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube(...)górną częścią bułki posmarowaną queso. Burgery podawać gorące, bezpośrednio po przygotowaniu.  SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 4 burgery. Dzięki krótkiemu podpieczeniu w piekarniku lub na grillu, bułki są chrupiące i ciepłe. Do mięsa na burgery nie należy dodawać jajka. Dzięki temu burgery będą miękkie i soczyste. Należy je jednak dobrze wyrobić i uformować, aby nie rozpadały

Gospodyni Miejska
Sos chilli mango, dressing 169

ziarnami - 1 duży ząbek czosnku - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżka miodu - 2 łyżki oliwy - sól, pieprz* Mango obrać i pokroić na kawałki. Czosnek obrać. Będzie wieczorny grill, będzie pyszny sos! Będzie też przepis 😊 #tefalcuisinecompanion #teamtefal #cookyourselfcom #recipe #mango #chilli #grill #yummy #delicious Post udostępniony przez Cook Yourself (@cookyourself) 8 Lip, 2017 o 9:03 PDT Przygotowanie w Tefal

CookYourself
Szaszłyki na grilla z kiełbasą i śliwką w boczku. 446

HELIO natura ) - 2-3 cebule - papryka ( dałam żółtą ) - kilka pomidorków koktajlowych Dodatkowo - ulubione sosy  ( u mnie FANEX barbecue, garlic i orientalny ) - patyczki do szaszłyków i opcjonalnie tacki na grilla Wykonanie Kiełbasę, paprykę, cebulę kroję w mniej więcej jednakowe kawałki. Śliwki owijam plasterkami boczku. Patyczki chwilkę moczę w zimnej wodzie i nabijam kolejno : kiełbasę, paprykę, śliwkę w boczku, cebulę, kiełbasę(...)pomidorki, aż do wyczerpania składników. Tak przygotowane szaszłyki układam na lekko wysmarowanych olejem tackach aluminiowych. Grilluję na mocno rozgrzanym grillu z obu stron do odpowiedniego zrumienienia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka kalafiorowa do grilla + film 362

Pyszna sałatka kalafiorowa to prosta, chrupiąca i tania przekąska, którą szczególnie polecam do wędlin i potrw z grilla, idealnie komponuje się z mięsem lub kiełbasą z rusztu , może być również znakomitym dodatkiem do obiadu. Dodatkowym jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie.   składniki na 4 porcje 1 mały kalafior puszka kukurydzy 3-4 ogórki małosolne pęczek szczypioru z dymki(...)Odsączoną z zalewy kukurydzę łaczymy z pozostałymi składnikami sałatki. Na końcu dodajemy majonez i musztardę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.   Artykuł Sałatka kalafiorowa do grilla + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
KARKÓWKA Z GRILLA 185

karkówki  1/2 szkl oleju 5-6 ząbków czosnku 2 liście laurowe 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka ziołowego pieprzu 1 łyżka dowolnej przyprawy do grilla ( u mnie Galeo ognista) 1 łyżeczka przyprawy do karkówki 1 łyżeczka ziół prowansalskich  1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka musztardy  2 łyżki ketchupu  Mięso pokroić w dosyć cienkie(...)brzegi po jednej stronie zrobią się białe,przewracamy na drugą stronę i czekamy aż mięsko się dopiecze. Karkówka najlepiej smakuje z sosem czosnkowym i sałatką z pomidorów. Przyprawa grill ognisty Galeo przypadła nam do gustu,gdyż jest bardzo wyrazista.Polecam Wam serdecznie

Niespełnione zdolności kulinarne
Młode ziemniaczki zapiekane w boczku 139

którego można przygotować wiele pysznych potraw. Od zup, przez sałatki do zapiekanek. Wystarczy dodać inny składnik i smak ziemniaków zmienia się. Dzisiaj propozycja na letni obiad lub na grilla. Niewielkie ziemniaki owinięte plastrami boczku i zapieczone - pyszne, sycące i szybkie do zrobienia.  Składniki: niewielkie młode ziemniaki plastry boczku - powinny być wąskie i niezbyt grubo krojone (ja używam boczku parzonego(...)boczku było od spodu. W przeciwnym razie podczas pieczenia boczek może się lekko rozwijać.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-200 stopni do zrumienienia się boczku. Na grillu Opiekać równomiernie ze wszystkich stron, aż boczek wytopi się i zrumieni. W taki sam sposób można upiec inne warzywa, na przykład młoda marchewkę, seler, pietruszkę, etc. Ich nie trzeba obgotowywać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Foccacia z manchego i bazylią 136

będę w drodze do Polski...A tym czasem mam dla Was przepis na pyszny chlebek czyli focaccia z manchego i bazylią. Focaccia to jeden z moich ulubionych dodatków do grilla . Ta jest szczególna, bo wyrastała przez w lodówce. Bardzo lubię piec chleb, który rośnie przez noc. W ten sposób zaoszczędzam mnóstwo czasu i swobodnie mogę się zająć grillowaniem . Kiedy mięso

codojedzenia
SZASZŁYKI DROBIOWE Z WARZYWAMI 189

Soczyste kawałki kurczaka z warzywami. Prosty i szybki pomysł nie tylko na obiad (pieczone w piekarniku albo na patelni grillowej) ale i grilla w sezonie wiosennym i letnim.  Dobrze przyprawiony kurczak dzięki  przyprawie do szaszłyków  od  Skworcu , warzywa a to wszystko nadziane na patyku i upieczone. Podane z ulubioną surówką a w formie obiadowej z ryżem(...)pół), papryki i cebulę pokroić w większą kostkę, a cukinię w plasterki. Na patyczki do szaszłyków nakłuwać na zmianę raz mięso raz warzywo. Tak przygotowane szaszłyki grillować na grillu, na patelni grillowej wysmarowanej lekko olejem bądź w piekarniku piec w temperaturze 160'C około 30- 35 minut

Zrób to smacznie
Paluchy drobiowe z grilla 166

Paluchy drobiowe z grilla to nieco odmienny sposób grillowania mięsa drobiowego. Jeśli samo grillowanie zrobicie z wyczuciem to będzie to fajny smakołyk dla dzieci. Składniki na 3 szt: 30 dag piersi z kurczaka łyżka masła  5 dag boczku cienko krojonego 5 dag sera żółtego 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy chilli (opcjonalnie) papryka słodka wędzona sól, pieprz Przygotowanie: Oczyść(...)folii paluchy włóż do zamrażarki na 30 minut. W międzyczasie przygotuj marynatę z połączenia i wymieszania miodu i musztardy. Rozpakuj paluchy i owiń każdego plastrami boczku. A teraz na grilla :) Grilluj spokojnie, bez żadnych płomyków ognia. Po każdym obróceniu posmaruj paluchy marynatą. Przy grillowaniu uważaj na płomienie ponieważ w marynacie jest miód który szybko się karmelizuje

Mechanik w kuchni
Grillowana polędwiczka z talarkami, szparagami i pasternakiem 195

lepiej smakuje.  Ziemniaki  na talarki pozamieniane, równie szybko są grillowane, cienkie i chrupiące, smakiem, babcine  talarki  przypominające. Szparagi wiadomo są bardzo zdrowe, a prosto z grilla, wyjątkowe. Pasternak cienki maksymalnie, z grilla smakuje idealnie.  Tylko pasternak niczym nie doprawiamy, a pozostałe składniki solą i pieprzem oprószamy . To proste połączenie mięsa z warzywami wygrywa swoimi smakami

Moniki Smakołyki
Podpłomyki z zaatar 211

Uwielbiam piec cienkie placki, które pieszczotliwie nazywam podpłomykami. Dzisiaj proponuję przepis na podpłomyki z zaatar. Tego rodzaju chlebki piekę, jeśli mamy zamiar grillować. Latem to nawet piekę podpłomyki na grillu zamiast w piekarniku. Taki chleb jest cudowny w smaku, a jeszcze lepiej smakuje jak go się posmaruje przyprawą zaatar. Praktycznie podpłomyki można zrobić z każdego chlebowego ciasta, po prostu rozwałkować

codojedzenia
Żeberka, ach te grillowane żeberka :)) 153

Grillowanych żeberek nigdy nie skosztujemy na "spontan grillu". To już jest mięsiwo które aby wyszło i smakowało musi być przygotowane dużo wcześniej. Pomimo tego że przygotowanie i grillowanie jest czasochłonne to samej pracy określiłbym jako łatwiejsze niż przygotowanie szaszłyków. Składniki na ok 8 osób : 2 kg żeberek wieprzowych marynata do żeberek (przepis)  kilka liści laurowych ziele angielskie kostka rosołowa(...)Wyciągam na godzinę przed grillowaniem i ściągam sznurek. Grilluję na brykiecie ok 45 minut obracając na każdą stronę co ok 10 minut. Do grillowania żeberek najlepszy jest grill z pokrywą, skraca czas grillowania do ok 30 minut

Mechanik w kuchni
SKRZYDEŁKA W MARYNACIE MIODOWO - MUSZTARDOWEJ + FILMIK 100

Dzisiaj podam przepis na grillowe skrzydełka w marynacie miodowo musztardowej. Są smaczne, lekko słodkawe oraz bardzo ładnie pieką się na grillu.   SKŁADNIKI :  1 kg skrzydełek  2 łyżki miodu  1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżki ostrego ketchupu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej i ostrej papryki 1 łyżeczka tymianku pieprz cytrynowy do smaku(...)miseczki wlewamy płynny miód, dodajemy musztardę, ketchup oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Do skrzydełek wlewamy zalewę i dokładnie mieszamy. Odkładamy na i godzinę w chłodne miejsce. Na średnio rozgrzany grill układamy skrzydełka i pieczemy aż będą miękkie i wypieczone. Można je położyć na tacy aluminiowej wtedy się nie spieką. Skrzydełka są lekko słodkawe i ostre, podajemy je z ulubionymi dodatkami

Kulinarne Fantazje Marioli
Orientalne szaszłyki z mięsa mielonego 809

Szaszłyki z mielonego mięsa z dodatkiem aromatycznych przypraw to ciekawa i prosta propozycja na grilla. Z dodatkiem ulubionej sałatki smakują wyjątkowo pysznie Składniki: 500 g mięsa mielonego (np. z łopatki wieprzowej) 1 jajko 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka ziaren kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki suszonego czosnku szczypta chili sól pieprz Dodatkowo: patyczki do szaszłyków(...)pieprzem. Gdyby masa była zbyt zbita, należy dolać odrobinę wody, a jeśli zbyt rzadka to dosypać odrobinę bułki tartej. Mięsem oblepić patyczki, delikatnie posmarować olejem i ułożyć na grillu. Grillować z wszystkich stron do uzyskania złotego koloru. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapisz

Oryginalny smak