fit - 17116 przepisów (strona:219/1142)

BATONIKI PROTEINOWE 112

SKŁADNIKI: - olej kokosowy - (80 g) - wiórka kokosowe - (50 g) - orzeszki ziemne - (70 g) - miód pszczeli - (15 g) (jeśli preferujesz bardziej słodkie przekąski dodaj więcej miodu) - kakao

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Proste pesto dyniowe z orzechami włoskimi – świetny sos do makaronu 141

To proste pesto dyniowe to tak wspaniała sprawa, a niedoceniana! Kręcimy pesto z różnych zielonych liści, a doskonałe wyjdzie nam też z dyni – bardziej kremowe

Flymetothespoon
Dyniowe brownie z masłem orzechowym, popcornem i solonym karmelem z daktyli 111

Wyobraźcie sobie ciężkie, wilgotne, mocno czekoladowe brownie z kremowa orzechową pastą i chrupiącym popcornem. Wyobraźcie sobie, że zawiera ono znikomą ilośc cukru i można je niemal

Flymetothespoon
Prosta pasta pietruszkowa do chleba 138

Czym najchętniej smarujecie chleb? Pomimo, że jestem wielką masła, to wolę bardziej treściwe smarowidła, jeżeli chodzi o kanapki. Najczęściej jest to hummus, ale lubię używać w

Flymetothespoon
Bezglutenowa tarta z cukinią i fetą z mąką z niebieskiej kukurydzy 127

Tarty to idealne danie do zrobienia, kiedy mają przyjśc goście. Można je upiec wcześniej, a potem tylko podgrzać w lekko rozgrzanym piekarniku albo podac na zimno

Flymetothespoon
Halloweenowe smoothie czerwone jak krew 163

brakuje. Smoothie było mdłe i smak przechodził bardziej jednak w lekką kwaskowatość. Spróbowałem podkręcić smak albo bardziej podostrzyć smak mieloną papryką chilli. Kiedyś piłem warzywne soki firmy Hortex chyba Fit Up czy coś takiego i ta odrobina pikanterii bardzo mi odpowiadała. Po dodaniu chilli smak zmienił się na ostrzejszy ale nie tak jak chciałem. Postanowiłem przejść do sesji fotograficznej(...)chilli wyostrzył smoothie, tak więc warto odczekać przed wypiciem. Print Smoothie z buraka wiśni i borówek .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Smoothie Cuisine Fit Keyword borówki, burak, chilli, wiśnie Prep Time 10 minutes Servings 2 osoby Ingredients 1 szt ugotowany burak średniej wielkości 1 garść wiśni 1 garść borówek amerykańskich ½ szklanki wody

Przepisy na koktajle z blendera
„Droga przez mąkę” – recenzja książki Łukasza Modelskiego 100

Tę książkę pokochałam już za sam tytuł – wielkie brawa dla autora za jego wymyślenie. Chwytliwy, cudowny. A sama książka? Trudno nazwać ją kulinarną. To bardziej

Flymetothespoon
Halloweenowe smoothie czerwone jak krew 193

brakuje. Smoothie było mdłe i smak przechodził bardziej jednak w lekką kwaskowatość. Spróbowałem podkręcić smak albo bardziej podostrzyć smak mieloną papryką chilli. Kiedyś piłem warzywne soki firmy Hortex chyba Fit Up czy coś takiego i ta odrobina pikanterii bardzo mi odpowiadała. Po dodaniu chilli smak zmienił się na ostrzejszy ale nie tak jak chciałem. Postanowiłem przejść do sesji fotograficznej(...)minutach spróbowałem go ponownie i ostry smak papryki chilli wyostrzył smoothie, tak więc warto odczekać przed wypiciem. Print Smoothie z buraka wiśni i borówek Course Smoothie Cuisine Fit Keyword borówki, burak, chilli, wiśnie Prep Time 10 minutes Servings 2 osoby Ingredients 1 szt ugotowany burak średniej wielkości 1 garść wiśni 1 garść borówek amerykańskich ½ szklanki wody 1 szczypta mielonej

Przepisy na koktajle z blendera
Dyniowa zupa miso – prosta zupa krem 145

Wprost ubóstwiam ten dyniowy sezon – za to, na ile sposobów mozna go wykorzystać. I o ile nie jestem wielką fanką zup, to te oparte na

Flymetothespoon
Fit ciasto z jabłkami i kruszonką 177

Dziś przepis na bardzo proste, szybkie do wykonania fit ciasto z jabłkami i kruszonką. Takie ciasto w jesiennych klimatach, z aromatycznym przyprawami, z mąki pełnoziarnistej, bez białego cukru i dużej ilości tłuszczu. Kruszonkę można pominąć w tym przepisie, ale zdecydowanie polecam dodać orzechy włoskie. Ciasto robiłam w bardzo małej formie, więc zdecydowanie polecam podwoić ilość składników jeśli chcemy przygotować

Healthy food explorer
Dyniowe kopytka bezglutenowe z kozim serem i orzechami włoskimi oraz recenzja olejów Semco 157

Jak za mną ostatnio chodziły kopytka! Miałam na nie przeogromna ochotę, więc nie pozostało nic innego, niż je zrobić – dodałam do nich dyni, zeby było

Flymetothespoon
Pietruszkowe smoothie na odporność 123

Zaczęło się. Ta pora, kiedy wszyscy wokół prychają i kichają, narzekają na bolące głowy i padają bez przytomności do łózek pod ciepłą kołdrę. Żeby uniknąć takich

Flymetothespoon
„Wykorzystuję, nie marnuję” – recenzja książki Sylwii Majcher, czyli jak żyć w duchu zerowaste i dlaczego to takie ważne 105

Autorka świetnej książki „Gotuję, nie marnuję” – Sylwia Majcher – wraca do nas z nową pozycją – równie dobrą! „Wykorzystuję, nie marnuję” to książka, którą powinni przeczytać absolutnie

Flymetothespoon
Sałatka z komosy ryżowej i dyni z pieczonymi warzywami i chipsami z jarmużu 111

Uwielbiam ten czas, kiedy przychodzi sezon na dynię. Wtedy piekę ją, gotuję, blenduję. Jem na słodko, na słono i mrożę, dodaję do przetworów – po prostu

Flymetothespoon
Bezglutenowa tarta z brokułami, fetą i pstrągiem 324

Uwielbiam tarty za to, że dają tyle możliwości. Po przygotowaniu bazy możemy ją wypełnić w zasadzie wszystkich, co czyni z tego dania idealny sposób na czyszczenie

Flymetothespoon