Jeśli jesteście porannymi niejadkami, bądź tak późno wstajecie do pracy że nie zostaje Wam wiele czasu na śniadanie to czas pomyśleć o porannych koktajlach. W letniej
Kuchnia PROzdrowotnaGrillowany kurczak z pikantnym sosem morelowym 2018-07-17 21:39:45 Porcje 2 Mięso w połączeniu z owocami ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Ja
Wędrówki po kuchniAbsolutny hit sklepów z żywnością: Ziele czystka! dziś w koktajlowej odsłonie z sezonowymi owocami. Oryginalny i ciekawy smak - gwarantowany!. Ten koktajl to antyoksydacyjna bomba w której
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Znowu będzie sezonowo więc nie traćcie czasu i czym prędzej śpieszcie po porzeczki :). Tutaj znajdziecie białą i czerwoną a już niebawem będzie coś z czarną
Kuchnia PROzdrowotnaCzosnkowo-miodowe podudzia kurczaka autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zdrowy deser czekoladowo(...)Życie na słodko kwaśno Piwno-miodowe bułeczki na zakwasie autorka: QliNarnia | blog: QliNarnia DESER CZEKOLADOWO-BANANOWY BEZ CUKRU. autorka: papilionka | blog: Papilionka o wszystkim i o niczym PIECZONE PACZKI FIT Z MAKI ORKISZOWEJ Z ''NUTELLA'' Z AWOKADO. autorka: papilionka | blog: Papilionka o wszystkim i o niczym Zdrowe Rafaello twarogowe autorka: Dolce120 | blog: Smiling shrimp Bezglutenowe bounty domowej roboty autorka
Weekendy w domu i ogrodziePo quinoa i ekspandowanych nasionach amarantusa nadszedł czas na ziarna amarantusa.Jak piszę producent : " Amarantus to jedna z najstarszych roślin uprawnych na świecie, szczególnie doceniana przez cywilizacje
Parowar FacetaZdrowe i bardzo smaczne danie wykonane z makaronu warzywnego z buraka i pieczarek. Wspaniale smakuje jako samodzielne lekkie danie i z pewnością zadowoli wegetarian, a z
Kuchcik gotujeDziś na blogu kolejny przepis, który został przygotowany zgodnie z zasadami diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej. Duet pod tytułem kwaśna kapusta kiszona i słodki granat
Kulinarne przygody GatityZe względu na niską zawartość tłuszczu makrela wybornie nadaj się do wędzenia. Zawiera przy tym dużo kwasów omega-3 i potas, konkurując pod tym względem
Fit & Healthy LifePo weekendowych szaleństwach przyszła pora na coś stonowanego, lekkiego i smacznego. Co powiecie na kompozycję smaków sałata, szynka, ser feta i migdały ? Dla mnie to świetne
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś w smaku szukam wiosny. Dni co raz dłuższe, a słońce z dnia na dzień cieplej grzeje. Myślę, że zimne dni pożegnaliśmy na długo. I właśnie
kulinarnyJaKolejna uczta dla zmysłów z wykorzystaniem sprawdzonego i podstawowego w mojej kuchni przepisu na risotto, ale z lekkim szaleństwem, jeśli chodzi o dodatki. Risotto uzupełniłam o
Eat me! Fit me!Taką propozycję tymbalików przygotowałam jako danie alternatywne do rywalizacji #SmakTradycji , w której ostatnio brałam udział. Wolałam się zabezpieczyć i przygotować dwa dania, na wypadek, gdyby mi
Kolorowy PrzepisownikWitajcie! Chciałbym dziś poruszyć temat ogólnie pojętego zdrowia. We współczesnym, głównie medialnym przekazie dbanie o zdrowie wiąże się z suplementacją tabletkami. To ogromne wypaczenie doprowadza do
Kuchnia PROzdrowotnaswoim życiu taki okres, że przechodził na dietę, obiecywał sobie, że będzie uważał na to co je. Nie jestem na żadnej specjalnej diecie, ale lubię dania z zakresu fit. Często zdarza mi się liczyć kalorie, więc pomyślałam, że może skorzystacie na moim skrzywieniu :P Żeby się najeść wcale nie potrzebujemy tłustych i ciężkostrawnych potraw. W prosty sposób można przygotować(...)razu poprawi humor! :) Porcja dla 4 osób. Jedna porcja to około 305 kcal przy łososiu smażonym, natomiast jeśli zdecydujemy się go upiec, porcja będzie miała 283 kcal. Składniki: Sałatka: 180-gramowe opakowanie mixu sałat 300g filetu z łososia 500g pomidorków koktailowych 200g czerwonej papryki cebula czerwona (ok. 100g) sok z połówki cytryny sól, pieprz czarny, tymianek Sos: 3 łyżki oliwy
Czerwona Porzeczka