lodowej 40 dag. ugotowanej w vegecie fasolki szparagowej 1-2 pomidory 2-3 ogórki kiszone 1/2 czerwonej cebuli 1/4 papryki żółtej 3 gotowane jajka 4 rzodkiewki 1 pojedynczy filet z kurczaka szczypiorek sos winegret gęsty sos czosnkowy WYKONANIE: sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w kostkę, ogórki i paprykę w słupki, cebulę w piórka, wszystkie warzywa mieszamy
Kuchnia BeatySkładniki: 3-4 filety z kurczaka sól, mielony pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie lub włoskie, rozmaryn, suszony czosnek 100 g migdałów (mogą być w płatkach) 150 g płatków owsianych 2 jajka olej do smażenia Płatki owsiane i migdały zmielić w malakserze. Filety umyć, oczyścić z błon, osuszyć, każdą przekroić wzdłużna 2 części, lekko rozbić
Czerwień i błękitdomowe ... * * przepis powstał w wyniku moich małych kulinarnych eksperymentów z mąką kukurydzianą. W początkowych wersjach w panierce były również płatki kukurydziane. Składniki: WERSJA DELIKATNA (DLA DZIECI): 1 filet z kurczaka (duży) Panierka: 1/3 szklanki mleka (około 8 1/2 łyżki) 2 1/2 łyżki mąki kukurydzianej 2 1/2 łyżki mąki pszennej 3 jajka 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Słodkie okruszkioliwa PRZYGOTOWANIE: Cebule obieramy, kroimy na półplasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i posypujemy uniwersalną przyprawą. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą do kurczaka. Mięso przekładamy na patelnię i podsmażamy mieszając, aż nie będzie surowe. Dolewamy pół szklanki wody i dusimy ok 15 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiskładniki * 1 szklanka drobnego makaronu * 25 dag wędzonego fileta z kurczaka lub szynki drobiowej * 1 słoik marynowanego selera * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 3-4 ogórki konserwowe * 4-5 łyżek majonezu * sól, pieprz Sposób wykonania Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić i wsypać do pojemnika przeznaczonego na sałatkę. Fileta pokroić w kostkę, selera i kukurydzę osączyć z zalewy
Mix smakuelegancką wersję, którą śmiało możemy podać podczas świątecznego obiadu. Grzyby nadają roladkom niezwykłego aromatu, śliwki słodkiej nuty, zaś wino wspaniale łączy się z tymi smakami... Składniki: 4 filety z kurczaka, 5 suszonych pomidorów, 7 suszonych grzybów, 6 suszonych śliwek Kresto , 200ml czerwonego wytrawnego wina, sól, biały pieprz, łyżka oleju rzepakowego
Z miłości do słodkościkostkę i podgotowana z przyprawami i czosnkiem. Wyszły pyszne! Składniki : Ciasto : * szklanka mąki pszennej * szczypta soli * 1/3 szklanki wrzątku Nadzienie : * 4 szklanki świeżego szpinaku bądź kostka mrożonego * filet z kurczaka * ząbek czosnku * sól, pieprz * oliwa z oliwek * łyżka jogurtu greckiego Przygotowanie : Przesiać mąkę do miski, dodać sól. Wlać wrzątek i zagnieść ciasto. Wyłożyć na blat , zagniatać
Magiczne Życie Martysmaku ? 4 łyżki sosu sojowego ? olej do smażenia Wykonanie: ? Marchewki obgotować w wodzie z solą i szczyptą cukru przez 15 minut. ? Ser żółty zetrzeć na tarce. ? Każdy filet z kurczaka przeciąć na 2 płaty, rozbić, posypać solą i pieprzem. ? Na rozbity płat mięsa posypać żółty ser, na końcu położyć marchewkę i zwijać roladki. ? Obsmażyć na oleju z każdej strony
To co kochamSkładniki: 2 filety z kurczaka (można też zrobić z mięsa mielonego wieprzowego) 1 cebula łyżka posiekanego koperku (może być mrożony lub suszony) 1/2 bułki jajo serek topiony kremowy sól ,pieprz, mąka 2 ziela angielskie 3 liście laurowe 1,5 kostki bulionu oliwa Wykonanie; Filety mielimy,dodajemy jajko posiekaną cebulkę i namoczona w wodzie (odciśniętą bułkę.)Mieszamy ,doprawiając
Olcia gotuje!obiad z piersią kurczaka ? Dzisiejszy kurczak w sosie z brokułami jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu, idealny dla początkujących. Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym jest delikatny i kremowy. Możecie go doprawić tak, jak najbardziej lubicie, ale moim zdaniem do brokułów i kurczaka najlepiej pasuje czosnek i zioła. Brokuły do sosu możecie ugotować razem z kurczakiem, ale jeszcze lepiej(...)ładniejszy kolor i lepszą strukturę. Ważne, by mięso i cebula ładnie zrumieniły się na patelni przed wlaniem wody, to gwarantuje ładny kolor i pyszny smak sosu. Duszony filet z kurczaka w sosie z brokułami świetnie smakuje z ziemniakami, ryżem lub kaszą i prostą surówką. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na kurczaka :) Jeśli nie macie pomysłu na obiad
Lekcje w kuchniadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka kebab-gyros to bardzo smaczna sałatka, która będzie hitem każdej imprezy. Sałatkę z kurczakiem i czerwoną kapustą robi się bardzo szybko. Możemy przygotować ją z podstawowych składników, które są ogólne dostępne. Główne z nich to kurczak i czerwona kapusta, które w połączeniu z porem, kukurydzą, papryką i ogórkiem oraz sosem czosnkowym smakują naprawdę świetnie. Sałatka kebab(...)PRZEPIS NA SAŁATKĘ KEBAB-GYROS Zapraszam serdecznie do przeczytania przepisu na moją sałatkę kebab-gyros. Szybka, prosta i smaczna. Czego chcieć więcej? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 por 1/3 główki czerwonej kapusty 1 czerwona papryka 1 świeży ogórek 1/2 puszki kukurydzy 4 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu sól pieprz Wykonanie Kapustę
Przepiski.pldawna choć już troszku zapomniana. Przepis pochodził od osoby bardzo mi bliskiej. SKŁADNIKI: 250g pieczarek (najlepiej brązowych) 1 szkl ryżu 1,5 szkl wody 3/4 kostki rosołowej 600g fileta z kurczaka WYKONANIE: 1. Na spód pojemnika żaroodpornego wykładamy surowy ryż. Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie, całość zalewamy. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor, doprawiamy
Dziś Ja gotujewysp zielonego Przylądka Mięso można faszerować praktycznie wszystkim, każdy skład pasuje, więc moja propozycja trochę dziwna, ale wypróbujcie, bo warto Składniki: · 1 ½ fileta z kurczaka · 20 dag twarogu chudego · Żółtko · ½ papryki czerwonej
Kulinarna Chwilapomysł na faszerowane roladki drobiowe z piekarnika. Pyszne danie do którego polecam podać pieczone ziemniaczki, które możemy upiec razem z filetami PRZEPIS TUTAJ Składniki: 2 filety z kurczaka ok 10 zielonych szparagów 2 łyżki kremowego serka śmietankowego (użyłam Almette) 5 dkg żółtego sera ok. 10 cienkich plasterków wędzonego boczku sól i pieprz
Blog z Apetytem