filet z kurczaka z pieczarkami - 1151 przepisów (strona:26/77)

Kurczak w cieście francuskim na dwie nuty z surówką z marchwi i brzoskwini. 165

serem i szpinakiem, drugi z pieczarkami.Co jest potrzebne:-ciasto francuskie własnej roboty; przepis będzie w osobnym poście. Można użyć ciasta kupnego-filety z kurczaka-tymianek świeży-masło klarowane-oliwa-czosnek zgnieciony nożem, później posiekany-sól, pieprz-żółtko-pieczarki pokrojone w grube plastry-pór część biała-cebula-ocet z wina musującegoPieczarki.Do rondelka wrzucamy łyżeczkę masła klarowanego, szklimy cebulę(...)łyżką masła, przykrywamy i dusimy 40 minut. Po tym czasie dodajemy kilka kropel sosu sojowego i na dużym ogniu, mieszając redukujemy płyn. Odstawiamy.Kurczak.Na patelni klarowane masło solimy i rozgrzewamy. Filet marynowany w oliwie, świeżym tymianku i czosnku smażymy aż skórka się zezłoci. Odstawiamy.Ciasto francuskie wycinamy na kształt filetów. Mięso przekrawamy w połowie i nadziewamy pieczarkami lub serem kozim

BaRepas
Potrawka z kurczakiem i z fasolą 219

czerwona papryka 2 filety z kurczaka 2 woreczki ryżu 15 pieczarek 1 średnia cebula czerwona fasola w puszce łyżka masła przyprawa do kurczaka "Delikat" Potrawka z kurczakiem i z fasolą, to bardzo fajny i prosty pomysł na obiad. Można je serwować jako danie główne na ciepło lub jako sałatkę na zimno.Filety z kurczaka umyć i pokroić

Świat Domowej Kuchni
Sałatka "Grzybowa polana" 11536

torcik tyle że wytrawny. Szybka do przygotowania. Z pewnością warto mieć ją w swoich zbiorach na domowe przyjęcia. Na pewno Wam zasmakuje. Składniki: 35 dag fileta z kurczaka 1  litrowy słoik marynowanych pieczarek 1  słoik mieszanki warzywnej-marchewka, kukurydza, groszek 3 jajka 3 ziemniaki 3 konserwowe ogórki 1 cebula 10 dag żółtego sera Papryka ostra do smaku(...)twardo. Obrać. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, usmażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni, wystudzić. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej,  mieszankę warzywną  i ogórki konserwowe osączyć z zalewy, jajka, wystudzone ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, zieleninę posiekać razem. Okrągłą tortownicę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć ściśle obok siebie pieczarki łebkami

Wanilia i Kardamon
Filety z kurczaka jak pizza 2277

Przepis na te pieczone filety z kurczaka jest banalnie prosty:). Robi się je szybko i smakują jak pizza!  2 duże filety z kurczaka 150g żółtego sera  3-4 pieczarki koncentrat pomidorowy zioła prowansalskie pieprz, sól 1. Filety kroimy na 3-4 mniejsze kawałki i rozbijamy. 2. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki, pieczarki kroimy

Szefowa kuchni
Filet z pieczarkami w kapuście włoskiej. 121

Pyszny i niebanalny obiad z prostych składników to jest to co lubię najbardziej . na 4 porcje 400 gram fileta z kurczaka 4 liście kapusty włoskiej ✅ 1 średnia marchewka ✅ 1 mała pietruszka ✅ 1 mała cebula ✅ 250/300 g pieczarek ✅ 4/5 łyżek śmietanki słodkiej ✅ opcjonalnie starty żółty ser 2/3 łyżki ✅ sól ✅ pieprz ✅ mały ząbek czosnku łyżka masła Liście kapusty blanszujemy i ścinamy(...)delikatnie odstającą łodygę. ( przygotowujemy tak jak kapustę na gołąbki) Filety podzielić na 4 równe części i lekko posolić. Cebulę pokroić w drobną kostkę,pieczarki marchew,pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła wkładamy cebulę , smażymy aż nieco zmięknie następnie dodajemy starte pieczarki i warzywa.Całość dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy warzywa zmiękną

Andzia Pichci
Siekane kotleciki z kurczaka z amarantusem 129

Takie kotleciki na pewno zaspokoją głód zarówno u dzieci jak i dorosłych. Polecam podanie ich z frytkami! 250 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 7 pieczarek 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1 łyżeczka koperku (świeżego) 2 łyżki tartego parmezanu 50 g sera feta Sól Pieprz Cząber Filet z piersi kurczak kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z jajkiem, bułką tartą, amarantusem, tartym parmezanem, pokrojoną w kostkę fetą i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju

VioletoweKucharzenie
Siekane kotleciki drobiowe 574

Bardzo lubimy te kotleciki i często je robimy. Pieczarki oraz ser żółty wzbogacają smak całości. Polecam bardzo:) 3 pojedyncze piersi kurczaka około 10-15 pieczarek około

Smaki Na Talerzu
Piersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką 531

cieście francuskim możecie również pociąć na mniejsze kawałki i podać jako przekąskę, np. na domówce. Składniki na 4 porcje: 1 podwójny filet z kurczaka (co najmniej 0,5 kg) 1 arkusz ciasta francuskiego 150 g pieczarek 2 szalotki bądź 1 mała cebulka sól, pieprz przyprawa(...)kurczaka starty żółty ser 1 roztrzepane jajko olej do smażenia Paseczki ciasta francuskiego zaplatać naprzemiennie Mięso umyć, osuszyć. Filet z kurczaka rozkroić na mniejsze części (każdą połówkę na dwie lub trzy części). Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę

Ugotować
Pierogi z farszem pizza 537

szklanki żółtko jaja kurzego 2 szt. Jajo kurze 1 szt mleko 1/2 litra śmietana gęsta 2 łyżki oregano do smaku sól do smaku Składniki na farsz: filet z kurczaka podwójny 1 szt Pieczarki 1/2 kg Kukurydza konserwowa 1/2 puszki Cebula biała Papryka czerwona 1 szt Ketchup 1 łyżka Ser żółty 20 dag przyprawa do pizzy Jajo kurze(...)łyżki cukru, 1 łyżki mąki i śmietany. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże podrosną połączyć z resztą składników i odstawić ponownie do wyrośnięcia. W między czasie filet pokroić w kostkę, wymieszać przyprawą do pizzy i usmażyć na oleju złociście. Do przestudzonego mięsa dodać ketchup, starty ser, lekko przysmażoną z cebulę, pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i kukurydzę- wszystko

Tradycyjna Kuchnia
"RÓŻANY OGRÓD" - PEŁNOZIARNISTA TARTA INSPIROWANA NATURĄ (Z KURCZAKIEM, GORGONZOLĄ I PIECZARKAMI ORAZ WARZYWNYMI RÓŻAMI) 120

efektowna i przepyszna 😋 Spód przygotowałam z mąki pełnoziarnistej, dzięki czemu jest zdrowy i idealnie kruchy. Nadzienie zrobiłam z filetów z kurczaka, które posiekałam i doprawiłam "Vegetą Natur - O smaku kurczaka" - mięso smakuje wybornie, jest soczyste i bardzo aromatyczne. Dodałam również zrumienione pieczarki z cebulą oraz kawałki gorgonzoli, a całość zatopiłam w jajeczno - śmietanowym sosie. Za pomocą obieraczki do warzyw starłam(...)wody 1/2 łyżeczki soli morskiej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA NADZIENIE: 3 łyżki oleju 2 małe filety z piersi kurczaka 3 łyżeczki przyprawy "Vegeta Natur - O smaku kurczaka" 1 średnia cebula 200 g pieczarek 100 g gorgonzoli 3/4 szklanki śmietanki 30% 3 jajka 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu DODATKOWO

Słodko-Słony Świat Ilony
Stromboli z trzema serami i wędzonym kurczakiem 162

świeżych drożdży Farsz: 1 czerwona cebula 1 szklanka startego żółtego sera 2 plastry sera feta 50 g sera camembert z ziołami 150 g wędzonego fileta z kurczaka 10 zielonych oliwek 10 pieczarek 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem 3 łyżki keczupu Farsz: Cebulę, wędzony filet, ser feta i camembert  kroimy w kosteczkę. Pieczarki

VioletoweKucharzenie
Fusilli (świderki) pełnoziarniste z kurczakiem, pieczarkami i natką pietruszki 147

także niesie za sobą więcej korzyści dla naszego organizmu przy jednoczesnym obniżaniu kaloryczności. Bardzo smaczne i szybkie danie. Składniki na Fusilli pełnoziarniste z kurczakiem, pieczarkami i natką pietruszki (2 porcje): makaron Fusilli około 200 - 250 g filet z kurczaka (ilość wedle uznania, u mnie to był jeden dosyć spory kawałek) 1/2 szklanki mleka łyżka mąki pełnoziarnistej kilka dużych pieczarek

Karola gotuje
ZUPA TOM KHA GAI 76

przygotowaniu – Pełna smaków – Zdrowa ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – Mleko kokosowe – 1 litr – Podwójna pierś z kurczaka – Galangal korzeń wielkości kciuka – Trawa cytrynowa 2 sztuki – Pomidorki koktajlowe – 10 sztuk – Pieczarki brunatne – 200g / mogą być również zwykłe pieczarki, shitake, boczniaki lub inne podobne grzyby / – Cebula biała – Papryczka chili – Liście kaffiru – 7 sztuk – Pasta TOM YUM – 1 łyżka(...)Mając na myśli łyżkę, chodzi o płaską łyżkę, pasta jest bardzo ostra. 2. Kiedy składniki się nieco podgrzeją, wlej mleko kokosowe. Kiedy mleko będzie gorące, dodaj filety z kurczaka pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, cebulę pokrojoną w pióra, liście kaffiru oraz papryczkę chili pokrojoną w plasterki. 3. Dodaj sos rybny oraz odrobinę soli do smaku. Gotuj

globuskulinarny
Jednogarnkowy kociołek a’la pizza 150

zapowiedzią słonecznych dni. Koncentrat pomidorowy Pudliszki jest niezastąpionym składnikiem wielu sosów i zup. Ja go uwielbiam a Ty ? Składniki na 5-6 porcji: 1 podwójny filet z kurczaka 40 dag małych świeżych pieczarek ¾ szklanki drobnego makaronu-u mnie mini piórka 6 plasterków salami z pieprzem 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy 1,5  litra(...)przygotowania: Fileta z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym,  pokroić w drobną kostkę, tak samo obraną cebulę. Wrzucić razem do szerokiego garnka, oprószyć słodką i ostrą papryką oraz szczyptą soli, wlać oliwę i podsmażyć pod przykryciem kilka minut  aż mięso i cebulka się zrumieni. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę paprykę, salami  i pokrojone na kawałki pieczarki, dusić

Wanilia i Kardamon
C - Kotlet w ziołowym aromacie 141

Jednakże każdorazowo, niemal z maniakalnym uporem staram się go wyróżnić od poprzedników, taka próba indywidualizacji kawałka mięsa... Kotlet w ziołowym aromacie   Składniki: 1 filet z kurczaka 1 jajko bułka tarta 20 dkg pieczarki 2 ząbki czosnku 2 papryki konserowe 5 dkg żółtego sera oliwa z oliwek 1 szklanka maślanki 3 gałązki ulubionych, świeżych ziół sól, pieprz do smaku(...)Filet z kurczaka dzielę na "kotletowe" porcje,  zalewam maślanką, dodaję ząbki czosnku, gałązki ziół (np.tymianek) i wkładam  do lodówki m.in. na godzinę (najlepiej zostawić na całą noc). Następnie wyjmuję z zalewy, standardowo panieruję w jajku (doprawionym solą i pieprzem) i bułce tartej, smażę na rozgrzanej oliwie z oliwek. Na dodatkowej patelni duszę pokrojone

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Proponowane wyszukiwania