Składniki: 4 bułki do hamburgerów 280 g sera halloumi; 10 średnich pieczarek; 1 duża, czerwona cebula; Małe opakowanie mieszanki sałat (50 g, u mnie Fit &
Gospodyni MiejskaTradycyjne zapiekanki z pieczarkami kojarzą mi się z wakacjami nad morzem, a szczególnie w Łebie - gdzie można je zjeść o każdej porze dnia i nocy 😉 Także
Kuchnia MagdaLenyOto pomysł jak urozmaicić zwykłe parówki, aby smakowały niebanalnie. Prosty przepis na parówki na patyku w ostrym cieście paprykowym - super przekąska na imprezy lub kolację. Gdy
Kuchnia MagdaLenyMój ukochany amerykański przysmak w wersji fit! Bez cukru, bez laktozy i glutenu! Jeść - nie umierać! Słodka czekolada przełamana słonym masłem orzechowym. Składniki: 6
CzarnawisienkaPieczone kąski z kurczaka w chrupiącej panierce z ostrych chipsów nachos, a do tego orzeźwiająca salsa paprykowo-pomidorowa. Na ten przepis natknęłam się przeglądając stare
Kuchnia MagdaLenyFrytki ze słodkich ziemniaków jeszcze lepiej smakują z cynamonem i cukrem, niż z solą. Jest to bardzo prosty sposób na słodką przekąskę, którą należy jeść jeszcze
Via GustoDomowa pizza w bardzo wiosennej odsłonie,ze szparagami,cukinią i pomidorkami koktajlowymi. ] ciasto: 200 g mąki pszennej 1/2 szkl. letniej wody 20 g drożdży 1
Kolorowa kuchnia ElkiRolada drożdżowa, pełnoziarnista o smaku pizzy to pyszna przekąska, której nikt się nie oprze. Na zewnątrz jest chrupiąca jak skórka od chleba, a w środku mięciutka
Kuchnia MagdaLenyZawijanie burrito uspokaja i ma w sobie chyba nawet jakiś wymiar terapeutyczny. Niewątpliwie wciąga! No a powtórne zawijanie ich potem w "sreberka" jest jeszcze fajniejsze
zadanie-gotowanieZgrzewana kanapka na gorąco, z chrupiącą skórką i wnętrzem wypełnionym soczystymi, zielonymi szparagami, smażonymi pieczarkami oraz rozpływającym się w ustach serem pleśniowym. W trwającym sezonie szparagowym
Kraina Miodem PłynącaKiedy jakiś czas temu zaczęłam swoją przygodę z lżejszym jedzeniem, na samą myśl, że ktoś będzie jadł normalną, drożdżową pizzę skręcało mnie z zazdrości. Na ratunek
Kuchnia w czekoladziePizzerinki z ciasta francuskiego to szybka i pyszna przekąska, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno
Kuchnia MagdaLenyCiasto drożdżowe zyskało piękny kolor dzięki startej marchewce oraz oryginalny smak za sprawa szczypiorku. Z każdego kawałka wypływa ciągnący ser. Tak przygotowane danie może być chlebkiem
VioletoweKucharzenieNie ma to jak domowa pizza. Na taką zawsze mają ochotę moi synowie, prawdziwi miłośnicy dobrej, domowej pizzy. Wielka to dla mnie radość wiedząc że wola
Z Majeczką w kuchniSkładniki: Burgery: Puszka czarnej fasoli, konserwowej (400 g, u mnie Dawtona ); 1/2 średniej, żółtej papryki; 1/2 małej cebuli; 2 ząbki czosnku; 1 jajo; 2/3 szklanki
Gospodyni Miejska