Kotlety mielone faszerowane pieczarkami to smaczne urozmaicenie zwykłych, prostych mielonych kotletów . Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Gdy posmakujecie takich mielonych z pieczarkowym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKopytka pamiętam z dzieciństwa, gdy babcia robiła je na stolnicy wielkości stołu i podawała z gulaszem lub ewentualnie cukrem. W wersji wytrawnej jednak było to o
BlendmanPizza co prawda pochodzi z Włoch i z tym krajem jest najbardziej kojarzona, natomiast w Polsce ta potrawa jest na tyle popularna, że de facto wkrada
BlendmanWczoraj pojawił się przepis na chlebki naan , więc dzisiaj nie mogło zabraknąć przepisu na dahl z czerwonej soczewicy ! Jest to danie rodem
BlendmanSłone paluszki idealnie sprawdzają się jako panierka do kotletów, są wyjątkowo chrupiące i nadają wyrazistości delikatnemu mięsu z kurczaka. Składniki: 1 opakowanie paluszków słonych Fanex 2
czarrna od kuchniWszak mamy jesień nasza złotą polską jesień. Zimno i kolorowo, czasem szaro i buro. Te danie jest idealne na taka porę roku.Syc
Różowa kuchniaSkładniki: ok 70 dkg biodrówki 2 średnie cebule 1 garść suszonych grzybów sól, pieprz słodka papryka przyprawa małgośka jałowiec mielony 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Cebulę
czarrna od kuchniNajważniejszą kwestią, jaką w przypadku przepisów jest smak, należy poświęcić słów kilka na jego opisanie. Połączenie kaszy, rodzynek i harrisy z delikatną ciecierzycą jest obłędne. Jeśli
BlendmanPewnie zastanawiasz się czy to nie lekka przesada, jeśli Blendman dodaje przepis na nuggetsy. Myślisz – co to ma do cholery wspólnego z blenderem?! Ma i
BlendmanSkładniki: ugotowany makaron nitki z poprzedniego obiadu, około połowa paczki 1/2 cukinii 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, słodka papryka, curry 3/4 szklanki
czarrna od kuchniCześć ! Kocham dania, które robią się same. Jednym z nim jest risotto. Jesienią najczęściej robię je z dynią. Dziś w wersji z chrupiącym boczkiem i
Moja pasja smakuSzybkie do przygotowania i bardzo smaczne danie z cukinii :) Wspomnienie z dzieciństwa. Nie należy do kategorii dietetycznych, ale naprawdę warto- Zapraszam
Tagebuch po polskuPrzed przejściem na weganizm byłem wielkim fanem podrobów. Jednym z ulubionych dań, serwowanych przez moją mamę, była wątróbka z cebulą i jabłkiem. Co prawda
BlendmanSkładniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti Lubella 60-70 dkg szynki wieprzowej 1 czerwona cebula 2 papryki 1/2 cukinii 4 pomidory 100 g świeżego szpinaku 200 g
czarrna od kuchni