Wiecie, że jakiś czas temu zaczęłam walkę z wiatrakami (czyt. moimi zbędnymi kilogramami), ale by szło mi choć troszkę lepiej- chcę zmienić swoje nawyki żywieniowe i
Kuchnia w czekoladziePyszny i prosty w przygotowaniu chleb , który smakiem przebija niejeden "piekarniany". Mięciutki, puszysty środek i delikatnie chrupiąca skórka, czyli to co lubimy w świeżym pieczywie najbardziej
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: mąka tortowa 60 dag, mleko ciepłe 1,5 szklanki, żółtka 5 sztuk "L", drożdże świeże 5 dag, cukier 3/4 szklanki, aromat waniliowy 3 krople, sól
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: drożdże świeże 5 dag, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 50 dag, żółtka 5 sztuk, olej rzepakowy 2 łyżki, masło 10 dag, sól - szczypta, mleko ciepłe
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: drożdże świeże 10 dag, cukier 1,3/4 szklanki, żółtka 8 sztuk, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mleko letnie 500 ml, mąka tortowa 1 kg, sól - szczypta
W Mojej Kuchni LubięDziś chleb idealny na świąteczny stół. Chleb jest puszysty, a owce goji i czarnuszka sprawiają że jest mega zdrowy z mnóstwem witamin, mikro i makro elementów
Moje Małe CzarowanieŚwieże, pachnące, jeszcze ciepłe drożdżówki z mlekiem na kolację to jedna z myśli, która kojarzy mi się z domowa atmosferą :) Drożdżówki odrywane nadziane jabłkami i cynamonem
ChilliJemyskładniki: 700-800 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g drożdży 1 jajko 100 g cukru 180 ml letniej wody 180 ml letniego mleka 100 g
Domowy Smak JedzeniaTym razem przepis na chleb Amber wybrała wspólnie z Daną z bloga Leśny Zakątek . Chleb miał być rodzajem pieczywa tostowego. Mnie taki niestety nie wyszedł 😌 Smakuje
Weekendy w domu i ogrodzieW tamtym miesiącu nie zdążyłam upiec chleba z Piekarzami w Marcowej Piekarni ale w tym miesiącu Piekarni Kwietniowej już nie odpuściłam i chlebek według pomysłu Dany
Moje Małe CzarowanieChleb aromatyczny, bardzo pyszny o sprężystym wnętrzu i chrupiącej skórce. Polecam wytrwałym gdyż potrzeba trochę czasu aby się nim cieszyć. Najpierw 5 dni na wodę zakwasową
Moje Małe CzarowanieSkładniki: ZACZYN: drożdże świeże 10 dag, mleko ciepłe 1/2 szklanki, cukier 2 łyżki, mąka tortowa 2 łyżki NADZIENIE KISIELOWE: dżem 300 ml, konfitura niskosłodzona 200 ml
W Mojej Kuchni LubięJeśli nie macie pomysłu na tradycyjny wypiek wielkanocny, to proponuję Wam taką babę - smak i zapach tradycji oraz piękna ozdoba świątecznego stołu :) Składniki: 3 szklanki mąki
Nie tylko w kuchniDuża część osób uważa, że przygotowanie ciasta na pizzę jest rzeczą trudną do wykonania. Nic bardziej mylnego, jednak trzeba przyznać, że wymaga to od nas odrobiny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: mąka tortowa 3 szklanki, cukier 3 łyżki, jajka 2 sztuki, margaryna 50 gram, mleko ciepłe 1/2 szklanki, drożdże świeże 25 gram, sól - szczypta NADZIENIE: twaróg
W Mojej Kuchni Lubię