Pieczywko z włoską duszą Dziś "na tapecie" ketchup w roli głównej! A to wszystko za sprawą świątecznego konkursu organizowanego jeszcze w starym roku przez Ketchupy
Grunt to przepis!Istna orgia smaków i zapachów! Przy pieczeniu tego chlebka, inspirowałam się dość luźno przepisem Ewy z bloga BaBy w kuchni . Dziewczyny prezentują na swojej stronie
Grunt to przepis!Pożywna buła z intrygującym środkiem, kufel ulubionego piwa i odpalon y telewizor - oto relaksacyjny wieczór na całego :) Bułeczki bogato nadziane to popisowy wypiek mojej kuchni. Kocham
Grunt to przepis!Długo szukałam informacji o jej pochodzeniu. Wiedziałam, że pochodzi z Francji. Wiedziałam, że ma dwa różne imiona, każde z nieco inną historią. Niestety, internetowe wpisy są
KUCHARNIAZaczyna się niewinnie. Nikt inny tego nie widzi. Ale Ty już czujesz. Najpierw broda. Lekkie drżenie. Potem gardło. Ściska coraz mocniej. Później oddech. Trzeba szybko
KUCHARNIACo inne nadzienie - to inna buła do posmakowania! Bułę smakowicie nadzianą produkuję w mojej kuchni często i z ogromną frajdą. Uwielbiam ten rodzaj pieczywka ze względu
Grunt to przepis!Pieczywo na drożdżach i ciemnym piwie, z dodatkiem miodu, aromatycznych przypraw korzennych , wędzonej śliwki i pachnącej pomarańczy Grudniowa Piekarnia Amber tym razem mierzy się z fińskim
Grunt to przepis!Czyli jak pokonać wyjątkowo kulinarnie - asertywną i spożywczo - wybredną grypę Nienawidzę chorować! W gardle gula z jeża. Nos zapchany izolacyjną watą szklaną. W uszach dzwony i
Grunt to przepis!Trzecie podejście do pączków zakończone sukcesem! :) Muszę dodać, że pierwsze
Kuchnia PrezydentowejMoi Drodzy! Dopisuję ważną wiadomość z nadzieją, że można na Was liczyć! Już jest! KALENDARZ na rok 2012 ! Niezwykły kalendarz kulinarny, który możecie kupić dla siebie
KUCHARNIAserów regionalnych będzie bezcelowe. To zupełnie inne smaki, inny rodzaj produkcji. Sery z pierwszej grupy są niedostępne poza Francją. Można je kupić w regionie, w którym są wyrabiane, na wiejskich bazarach, podczas regionalnych degustacji serów i w malutkich sklepikach na prowincji. Ogromna ilość serów lokalnych nie posiada swoich marek, lecz jedynie nazwy regionalne. Sery francuskie zawdzięczają swą jakość(...)zwanych Fromagerie , których właściciele skupują mleko od rolników. Zastosowanie w kuchni Abondance jest niezbędnym składnikiem tradycyjnych sabaudzkich dań na bazie ziemniaków, boczku, chleba i sera właśnie. Chociaż bez dwóch zdań to ser, który zajadam sam lub w towarzystwie oliwek albo suszonych pomidorów. Proponowane wina W degustacji zaleca się wykorzystanie lokalnych białych, wytrawnych win Vin de Savoie
gutfut