drożdżowe bez wyrabiania - 1086 przepisów (strona:62/73)

Zawijany chleb o smaku pizzy 164

Pieczywko z włoską duszą   Dziś "na tapecie" ketchup w roli głównej! A to wszystko za sprawą świątecznego konkursu organizowanego jeszcze w starym roku przez Ketchupy

Grunt to przepis!
Chleb pełnoziarnisty z serem feta 225

Istna orgia smaków i zapachów!   Przy pieczeniu tego chlebka, inspirowałam się dość luźno przepisem Ewy z bloga BaBy w kuchni . Dziewczyny prezentują na swojej stronie

Grunt to przepis!
Mini-chlebki nadziane salcesonem 161

Pożywna buła z intrygującym środkiem, kufel ulubionego piwa i odpalon y telewizor - oto relaksacyjny wieczór na całego :) Bułeczki bogato nadziane to popisowy wypiek mojej kuchni. Kocham

Grunt to przepis!
Polski król. Ali Baba. I co z tego wyrosło. Czyli słodka historia pewnej baby. Savarin. 128

Długo szukałam informacji o jej pochodzeniu. Wiedziałam, że pochodzi z Francji. Wiedziałam, że ma dwa różne imiona, każde z nieco inną historią. Niestety, internetowe wpisy są

KUCHARNIA
Co Wam mogę podarować? Słone krople i fenkuł. Rustic fennel pizza. 164

Zaczyna się niewinnie. Nikt inny tego nie widzi.  Ale Ty już czujesz. Najpierw broda. Lekkie drżenie. Potem gardło. Ściska coraz mocniej. Później oddech. Trzeba szybko

KUCHARNIA
Mini-chlebki piwne z nadzieniem 178

Co inne nadzienie - to inna buła do posmakowania! Bułę smakowicie nadzianą produkuję w mojej kuchni często i z ogromną frajdą. Uwielbiam ten rodzaj pieczywka ze względu

Grunt to przepis!
Rustykalny chleb świąteczny z suszoną śliwką 163

Pieczywo na drożdżach i ciemnym piwie, z dodatkiem miodu, aromatycznych przypraw korzennych , wędzonej śliwki i pachnącej pomarańczy Grudniowa Piekarnia Amber tym razem mierzy się z fińskim

Grunt to przepis!
Chleb orkiszowy z oliwkami na kapryśne choróbsko 176

Czyli jak pokonać wyjątkowo kulinarnie - asertywną i spożywczo - wybredną grypę Nienawidzę chorować! W gardle gula z jeża. Nos zapchany izolacyjną watą szklaną. W uszach dzwony i

Grunt to przepis!
Pączki polskie tradycyjne 186

                  Trzecie podejście do pączków zakończone sukcesem! :) Muszę dodać, że pierwsze

Kuchnia Prezydentowej
Jeszcze tylko jedna rodzynka i będzie ... Pulla i wyjątkowy kalendarz! 178

Moi Drodzy! Dopisuję ważną wiadomość z nadzieją, że można na Was liczyć! Już jest! KALENDARZ na rok 2012 ! Niezwykły kalendarz kulinarny, który możecie kupić dla siebie

KUCHARNIA
Sery z francuskich Alp 187

serów regionalnych będzie bezcelowe. To zupełnie inne smaki, inny rodzaj produkcji.  Sery z pierwszej grupy są niedostępne poza Francją. Można je kupić w regionie, w którym są wyrabiane, na wiejskich bazarach, podczas regionalnych degustacji serów i w malutkich sklepikach na prowincji. Ogromna ilość serów lokalnych nie posiada swoich marek, lecz jedynie nazwy regionalne.  Sery francuskie zawdzięczają swą jakość(...)zwanych Fromagerie , których właściciele skupują mleko od rolników.    Zastosowanie w kuchni Abondance jest niezbędnym składnikiem tradycyjnych sabaudzkich dań na bazie ziemniaków, boczku, chleba i sera właśnie. Chociaż bez dwóch zdań to ser, który zajadam sam lub w towarzystwie oliwek albo suszonych pomidorów.   Proponowane wina W degustacji zaleca się wykorzystanie lokalnych białych, wytrawnych win Vin de Savoie

gutfut

Proponowane wyszukiwania