razu, możemy przechowywać je zamrożone do miesiąca. U mnie nie mają szans – za szybko znikają. Mam w zanadrzu jeszcze kilka własnych przepisów na domowe mrożone desery: i z jogurtem, i z mlekiem kokosowym, i z twarogiem. To co, czekamy z nimi do lata? SKŁADNIKI 400g jogurtu naturalnego, gęstego (może być i jogurt grecki, u mnie bardzo gęsta Bakoma) 200ml śmietanki
Karo in the Kitchenłyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii <--- przepis Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam. MASA SEROWA: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, dwukrotnie zmielonego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (użyłam domowego) 220 g drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny 250 g jeżyn (zmiksowanych ,przetartych przez sito) Wszystkie
Blondynka Gotujeśmietany 18% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii <--- przepis Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam. MASA SEROWA: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, dwukrotnie zmielonego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (użyłam domowego) 220 g drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny 250 g jagód (zmiksowanych , można przetrzeć przez sitko
Blondynka Gotujepieczenia 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 4 łyżki zimnego mleka, śmietany lub wody MASA SEROWA: 1 kg twarogu 4 jajka 125 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego 200 g śmietany 30% rodzynki skórka pomarańczowa lub aromat pomarańczowy (na kg ciasta) LUKIER: 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki soku
Rozpustne gotowanieSkładniki: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń 1 opakowanie, truskawki 1/2 kg, jajka 1 sztuka, mąka pszenna 25 dag, masło lub margaryna
W Mojej Kuchni Lubiębiszkopt z mąki orkiszowej, pojechałam na wieś położoną na terenie Rudniańskiego Parku Krajobrazowego nazbierać borówek amerykańskich z krzaczka rosnącego w ogrodzie znajomych, zakupiłam twaróg wyprodukowany w mleczarni w Skale. I tak oto powstała moja wizja domowego sernika na zimno. Jeśli kiedykolwiek będę mieć dzieci to nie skalam się przygotowaniem im ciasta z torebki! ;) SKŁADNIKI: Na tortownicę o średnicy
W kuchni Katiesernik Proporcje na tortownice o średnicy 19 cm Składniki Spód: 120 g ciastek pełnoziarnistych 50 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g twarogu dwukrotnie zmielonego 3 jajka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 1 łyżka mąki kartoflanej barwniki spożywcze w proszku: fioletowy, czerwony, różowy, zielony, niebieski i żółty (można zastąpić pomarańczowym) Wierzch
Kulinarne przygody GatitySkładniki: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, twaróg 60 dag, jogurt grecki 400 ml, budyń śmietankowy 1 opakowanie, skórka pomarańczowa kandyzowana 4 łyżki, sok z pomarańczy
W Mojej Kuchni LubięNaleśniki zapieczone z twarogiem kozim w migdałowej skorupce z sosem wiśniowym*(inspiracja)*mrożone wiśnie i domowy dżem wiśniowyŚwięta udane i to jak najbardziej, mnóstwo śmiechu i wygłupów. Dużo pysznego jedzenie, był przepyszny pasztet mojej mamy(o którego się bili xd) był domowy chleb z żurawiną, sałatki, jajka, dużoo jajek, dużo rzeczy było, ciasta też były, był sernik zebra, mazurek
More food, love and dreamsWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne bułeczki z białym serem. Są puszyste, lekkie i mega smaczne. Idealne na drugie śniadanie do szkoły i
Marta GotujeWłaśnie wyjechały z piekarnika : Serowo-waniliowe bułeczki / oponki maślane, które są świetnym pieczywem na kolację lub śniadanie. Te bułeczki przygotowałam przez czysty przypadek, zaplanowałam sobie, że
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPolecam fajny kolorowy twarożek przygotowany wg własnych smaków. Potrzebujemy tylko dobry twaróg, śmietanę, szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Opcjonalnie dodajemy kukurydzę, groszek, fasolkę, cebulę wg uznania. Wszystko razem łączymy ze sobą w misce i twarożek już jest gotowy. Dla uatrakcyjnienia ozdabiamy zieleniną i innymi dodatkami. Jeżeli mamy duże ogórki, to je obieramy, kroimy wzdłuż na pół i łyżką(...)usuwamy nasiona. Do powstałych w ten sposób łódeczek nakładamy przygotowany wcześniej twarożek. Polecam również upiec domowy chleb i gwarantuję, że śniadanie będzie bardzo smaczne. Smacznego
chleba naszegoprzekonaliście. Tym razem zrobimy ser. Coś ala feta bo i te w sklepach to nie są prawdziwe greckie fety niestety. Domową możemy zrobić mniej lub więcej słoną. I to jest plus tego sera. Składniki : * kostka dobrego twarogu około 250g , najlepiej żeby był twardszy * 2 łyżki różowej soli himalajskiej Sante * litr przegotowanej i ostudzonej wody
Magiczne Życie Martyłyżeczki proszku do pieczenia Średni banan 50 ml mleka kokosowego 15 ml oliwy Duża marchewka Pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego KREM 100 g twarogu (ja użyłam w wersji bez laktozy ) 2 łyżki masła orzechowego 50 g banana + domowy dżem porzeczkowy Do miski przesiej mąkę ryżową i gryczaną, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, żółtko, mleko i oliwę. Marchewkę zetrzyj na drobnych oczkach(...)niej masę. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu przetnij na pół i odstaw do przestygnięcia. W tym czasie przygotuj krem Do miski przełóż twaróg, masło orzechowe i banana. Całość dokładnie zmiksuj. Na przestudzony spód ciasta wyłóż i rozsmaruj 2 łyżki dżemu porzeczkowego, a następnie wyłóż ¾ kremu. Całość przykry druga częścią ciasta i wyłóż
365 dni dookoła kuchniTruskawki kojarzą się z latem. Zazwyczaj. Jednak u nas zimą jest ich całkiem sporo w jadłospisie. Moje dzieci (w zasadzie nie tylko one) uwielbiają truskawki. Dlatego
IzaGotuje