kupując sklepową wersję pełną konserwantów. Mam zamiar pokazać Wam, że w parę minut można bez trudu przyrządzić prawdziwe, włoskie i znakomite w smaku pesto, a zarazem przekonać do jego domowego przygotowywania i zrezygnowania z kupowania sklepowych wersji. Składniki na pesto: - 50g liści bazylii (ok. 1,5-2 pęczki lub doniczka) - 50g oliwy z oliwek (u mnie 35g zwykłej
Be Fit Be Strongwprost uwielbiają, a ja widząc dziś na targu wspaniałe, czerwone maliny nie mogłam się im oprzeć. A po drugie - każdą miłą informację najlepiej uczcić kawałkiem pysznego, domowego wypieku. A jest ona związana bezpośrednio z Wami moi drodzy czytelnicy. Dziękuję Wam, że jesteście ze mną. Na moim fanpagu na Facebook 1 lipca Wasza liczba przekroczyła 3000. Dziękuję Wam, sprawiliście
Słodkie okruszkiSkładniki: Ciasto 50 ml mleka 20 g świeżych drożdży 50 g rozpuszczonego masła 40 g cukru 250 g mąki pszennej szczypta soli 1 jajko 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej rozpuszczone masło do posmarowania ciasta Nadzienie: 2 łyżki rozpuszczonego masła 2 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki masła orzechowego Sante 12 truskawek Wykonanie: W ciepłym
Kulinarne przygody Gatitymowa ! ;) ). A mianowicie podczas wizyty u nich zostałam poczęstowana tym przepysznym smoothie, który niezwykle przypadł mi do gustu. W związku z tym postanowiłam odtworzyć go w moim domowym zaciszu i podzielić się z wami przepisem. Składniki: szklanka mleka 1 banan 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru parę gałązek świeżej mięty Przygotowanie: Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki
Taste Therapytypowy polski niedzielny obiad. Mmmmniam! 10. Nie posiadam słuchu muzycznego - słoń nadepnął mi na ucho hehe ;) 11. Mam naturalnie bardzo kręcone włosy. 12. Lubię sprzątać, nie przeszkadzają mi takie domowe obowiązki jak: prasowanie, zmywanie naczyń czy odkurzanie. 13. Większość ubrań w mojej szafie jest koloru czarnego. 14. Nie ma dnia, żebym nie zadzwoniła do mojej mamy bądź
Kolejny blog o gotowaniubył naprawdę duży. Pycha! Pamiętam też szarlotkę z Doliny Chochołowskiej z prawdziwą bitą śmietaną i jagodami, pamiętam też tę z Murowańca. Niestety nigdy nie odtworzyłam ich smaku w domowej kuchni, choć piekłam nawet te szarlotki z tatrzańskich przewodników. Jeśli więc wybieracie się w Tatry, koniecznie zjedzcie tam szarlotkę, no i oczywiście KWAŚNICĘ! Ciasto 2 szkl. mąki pszennej
Kuchenne aromatymikserem na wolnych obrotach. Przykryć folią spożywczą, w taki sposób, aby dotykała kremu, odstawić do całkowitego ostygnięcia, a potem do lodówki. WARSTWA MALINOWA: 350 ml musu z malin (użyłam domowej roboty) 2,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wody Żelatynę zalałam zimną wodą. Mus podgrzałam w rondelku. Po napęcznieniu żelatyny podgrzałam ją lekko w mikrofalówce i dodałam do ciepłego
Blondynka Gotujemożna przygotować z owoców pozostałych po wyrobie nalewki morelowej . Pięć minut pracy, mrożenie i pyszny domowy deser gotowy. Do przygotowania w maszynce do lodów lub przy pomocy blendera. Polecam bardzo :) Składniki: owoce pozostałe po przygotowaniu nalewki (ok. 250 g), 400 g gęstego jogurtu. Przygotowanie bez maszynki do lodów: Morele zmiksować z jogurtem, wstawić do zamrażarki, chłodzić ok. 4 godziny
SzczyptaSmaQzwyczajny kompot, dobrze schłodzony, smakuje wtedy wyśmienicie. Dodatkowo sami decydujecie jakie owoce się w nim znajdą i jaka ilość cukru. Sezon owocowy w pełni, zatem polecam poszaleć z takimi domowymi napojami :) Składniki: 1,5 litra wody 3-4 łyżki cukru 500 g owoców (ja użyłam wiśnie, jabłka, czarne porzeczki, truskawki i kilka malin) kilka listków świeżej mięty (opcjonalnie) Wodę zagotowujemy
My simple kitchenmłodej kapusty (poza sezonem białej) 500g mięsa mielonego z łopatki czerwona cebula por (biała część) jajko 3 łyżki bułki tartej oliwa do smażenia sól czarny pieprz, zioła prowansalskie 1l domowego przecieru pomidorowego lub 2 puszki pelatti Sposób przygotowania: Kapustę obieramy i myjemy. Liście wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 3 minut. Odsączamy i zalewamy zimną wodą. Drobniutko siekamy
Pyry na GazChrupmy płatki zanurzone w pysznym miodzie jagodowym jako przekąska, jako dodatek do jogurtów, jako podwieczorek ale najlepiej oczywiście na śniadanie. Taka domowa granola to mnóstwo błonnika i mikroelementów i dzięki temu zyskamy energie na cały dzień. Granola prosta i zdrowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepudrem. Ciasto nie jest bardzo słodkie ani nie czuć w masie masła. Idealne na upalne letnie dni :) Życzę udanych truskawkowych wypieków. Ja właśnie zabieram się za picie truskawkowego shake domowej roboty. Miłego wieczoru
Ptasia Kuchniagorąco :) Ale Ja jestem z tych ciepłolubnych więc dla mnie pogoda super, ale wszystkim, którzy potrzebują ochłody proponuję domowe lody miętowe. Składniki: - 1 pęczek mięty - 150 g cukru pudru - 1 litr mleka - 4 żółtka - sok z połówki cytryny ( moja była niewielka) Przygotowanie: Mleko doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia, wkładamy do niego oczyszczoną mięte ( bez łodyżek
Zainspirowana w kuchnipomoże: Zrzuć Oponkę z Brzucha! Wyrzuć ze swojego domu Glutaminian sodu i inne trujące dodatki. Sprawdź Naturalne Dodatki do żywności: Domowy Wyrób - 100% Ekologiczny Tradycyjne Ciasto truskawkowe na całą blachę w zdrowej wersji
IzaGotujesię ograniczyć spożycie mącznych potraw. Przepis na gofry brokułowe wykorzystuję często, a same gofry podaję z różnymi dodatkami. Dzisiaj proponuję tuńczyka w towarzystwie awokado, zieleniny, czarnych oliwek, pomidorów i domowego majonezu, u mnie o smaku curry. Gofry brokułowe Składniki: na 3 gofry 150 g świeżych brokułów 125 g mozzarella 2 jajka2 łyżki śmietanki lub oleju 2 łyżki utartego parmezanu
codojedzenia