Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Domowa ciecierzyca (na słodko i na słono) Domowe kakao Domowe ciastka (renifery) Domowe ciastka z gwiazdką Domowe pierniczki z kaszą jaglaną Domowe przekąski (paluszki, krakersy, chipsy) Domowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.commoże zrobić mleczną czekoladę. Polecam dodać do niej jakieś dodatki, np. rodzynki, żurawinę, orzechy - jednym słowem to co lubicie. Poniżej umieszczam przepis na pyszną, domową czekoladę z orzechami włoskimi i nerkowca. Smaki dzieciństwa! Składniki: 2 i 1/2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego!) 1 szklanka zwykłego mleka 3/4 szklanki cukru pudru 100 g masła
Ugotowaćsłodki. Myślę, że mi się udało. Jeżeli nie lubicie gorzkiej czekolady, możecie zastąpić nią mleczną, batonik będzie wówczas bardziej słodki. Mars składa się z czterech warstw: Czekolada Nugat Karmel Czekolada Domowy batonik Mars robi się bardzo podobnie jak Domowy batonik Snickers . Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Warstwa czekoladowa 1: 200 g czekolady gorzkiej (najczęściej używam Kuwertury(...)gotowałam na 7 przez 19 min (na palniku o najmniejszej mocy). Smacznego! Domowy batonik Mars Domowy batonik Mars Domowy batonik Mars listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Warstwa czekoladowa 1: 200 g czekolady gorzkiej (najczęściej używam Kuwertury z Lidla firmy Fine Care) Warstwa nugatowa: 1 szklanka cukru 100 ml miodu 100 ml wody 2 duże białka, w temperaturze
moj przepis nalepszego niż pralinki, a jeszcze jak są domowe i w zdrowszej wersji niż te kupne to już bajka! Pralinki powstały w sumie spontanicznie. Początkowo miała być to domowa czekolada, ale okazało się, że nie mam już w domu kakao, a mam za to gorzką czekoladę i plan się zmienił... i tak coś dodawałam, mieszałam, próbowałam, blendowałam, a na koniec włożyłam
Kuchnia MagdaLenyMnie wciągnęło tak bardzo, że nim się obejrzałam Pan mąż wrócił z pracy i zamiast obiadu dostał czekoladki idealne. Przedstawię Wam najprościej jak potrafię- krok po kroku jak temperuje czekoladę domowym zaciszu. Kilka ważny szczegółów: * Będziesz potrzebował termometru cukierniczego lub termometru elektronicznego do żywności. * Do czekolady nie może dostać się ani gram wody ( nawet pary wodnej) bo zrobi się(...)końcówkę noża w czekoladzie i odstawcie. Czekolada jest dobrze zrobiona jeśli jest gładka, błyszcząca i zastygła w czasie krótszym niż 5 minut. Tak utemperowaną czekoladę możecie użyć do zrobienia zdobień lub do domowych czekoladek przepis znajdziesz
Piekarz-Kucharz-GarkotłukUgotowany makaron mieszamy z cebulką, wlewamy szpinak i całość mieszamy. Smacznego! ❤ Podwieczorek 17:30 Zachciało nam się słodkiego i szybko zrobiliśmy czekoladę z bakaliami. Przepis na przepyszną domową czekoladę znajdziesz tutaj>>> . Kolacja 19:00 Chleb z roszponką i jajkiem. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila jadła(...)środę? 27 Co Lila jadła w środę? 28 Co Lila jadła w środę? 29 Co Lila jadła w środę? 30 Co Lila jadła w święta? Domowe słodycze Jeśli chcesz być na bieżąco polub stronę Lady Och Mistrzyni
lady-och-mistrzyni.blogspot.comDomowe tiramisu – składniki: 400g biszkoptów 500g serka mascarpone 400g śmietany 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżeczki kawy (rozpuszczalnej) 50g cukru pudru 0,5 l wody tabliczka gorzkiej czekolady Domowe tiramisu – przepis Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy cukier waniliowy i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy, po ubiciu nie musi wyjść nam bita śmietana, a jedynie dość sztywna(...)strony w kawie) krem mascarpone nasączone w kawie biszkopty krem mascarpone nasączone w kawie biszkopty krem mascarpone Wierzch posypujemy startą na drobnych oczkach na tarce czekoladą. Tiramisu wkładamy na ok. 4 godziny do lodówki. Domowe tiramisu Smacznego! Post Domowe tiramisu pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Biszkopt czekoladowy Pięknie wyrastający, pachnący czekoladą, domowy biszkopt. Będzie pyszną podstawą tortu. Możecie go przekroić na 3 – 4 blaty, przełożyć swoim ulubinym kremem lub bitą śmietaną, owocami i galaretką. Jeżeli chcecie nadać mu delikatny aromat alkoholowy- wystarczy urozmaicić przepis o zapach rumowy bądź arakowy (dodajemy do naczynia z żółtkami oraz cukrem i ucieramy razem). Miłego pieczenia i Smacznego ! SKŁADNIKI(...)BISZKOPT CZEKOLADOWY : 6 jajek szklanka mąki pszennej 150 g. masła do wypieków 150 g. ciemnej czekolady szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Przepis: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Czekoladę umieszczamy razem z masłem w szklanej misce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. stawiamy miskę nad garnkiem z gotującą się wodą- tak, aby dno miski nie dotykało wody). Gdy masło i czekolada ładnie się
Domowe Tortybyć migdałowe), 2 żółtka, 2 łyżki tartych migdałów, laska wanilii, czubata łyżka mąki pszennej, 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 100g białej czekolady, domowa konfitura (najlepiej z truskawek). Wykonanie: 400 ml mleka zagotować wraz z nasionkami wanilii oraz połamaną na kawałki czekoladą. W reszcie mleka rozrobić surowe żółtka oraz obydwie mąki
Z miłości do słodkościDomowe drożdżowe wypieki to moje ulubione. Zapraszam na drożdżówki z czekoladą! Składniki : 550 g mąki pszennej 250 ml mleka 40 g drożdży 2 łyżki masła 1 jajk o 4 łyżki cukru Dodatkowo: jajko do posmarowania bułeczek krem czekoladowy (typu Nutella, u mnie akurat krem czekoladowo-bananowy) Sposób przygotowania: 1. Do miski wle wamy ciepłe mleko, dodajemy drożdże, 1 łyżkę cukr
Kuchnia domowa Aniliczone na szklanki, na łyżki i na ...oko. I zawsze wszystko się udawało i pysznie smakowało. Dzisiaj mam dla Was przepis, który stworzyłam w oparciu o recepturę na czekoladę domową, którą kiedyś robiłyśmy z moją Mamą. O rany ile to już lat :) Przepis na czekoladę się przeleżał, ja go odświeżyłam i zmodyfikowałam, żeby zrobić smaczne pralinki z różnym nadzieniem
Kuchnia u KrysiPrawie koniec lata ..ale koniec wakacji...i pora na lody..takie lody można zrobić o każdej porze roku..nie tylko latem.. Kiedyś już robiłam takie
Moje domowe kucharzenieblogu już jest przepis na wegańską czekoladę z oleju kokosowego - klik , jak też jej zupełnie inne wersje - klik , klik . Przyznam, że uwielbiam swoje domowe czekolady, więc dla przypomnienia postanowiłam zaprezentować dwukolorową czekoladę z dodatkiem pistacji, która jest doskonałym dowodem na to, że nie wszystkie słodycze są "złe". Jest pyszna, bezglutenowa i nie zawiera białego cukru. Czekolada nadaje się dla diabetyków
Di gotujeI kolejne rogaliki..też z marmoladą...ale polane rozpuszczoną czekoladą.. Rogalomania ułatwia pracę przy rogalikach...no mi nie zawsze uda się je tak zwinąć
Moje domowe kucharzenieLubię robić takie ciasta, przy których nie ma dużo pracy ani sprzątania..i to ciasto do takich należy..wystarczą dwie miseczki i łyżka...pomysł podpatrzony
Moje domowe kucharzenie