zachęca do jedzenia lodów, to musiałam je wypróbować :). Przygotowałam proste, smaczne lody kokosowo – śmietankowe i jagodowo – malinowe, jak sorbet. Zamiast cukru użyłam syropu z agawy, ponieważ takie proste, domowe lody są z nim smaczniejsze. Część lodów zrobiłam również pół na pół; pół kokosowych i pół owocowych. Jeśli chcemy mieć lody o dwóch smakach, najpierw do połowy wysokości foremek wlewamy jeden(...)Wystarczy tylko pociągnąć za „nóżki” i gotowe. Bardzo polecam… Przeróżne foremki ZOKU i akcesoria do lodów ZOKU znajdziecie w sklepie LeDuvel . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na lody kokosowo – śmietankowe: 1/2 szklanki śmietanki kremówki o zawartości tłuszczu 36% 1/3 szklanki mleka 2,5 łyżki oleju kokosowego (płynnego
Mała CukierenkaPyszne i proste [ bez użycia miksera] do zrobienia, pomysł podpatrzony w Małej Cukierence..ja dodatkowo przełożyłam bitą śmietaną [ ale to nie jest konieczne] .. u
Moje domowe kucharzenieKolejne świąteczne, fantastycznie aromatyczne ciasto w Małej Cukierence – „Makowiec sułtański”. Na kruchym cieście, z bakaliami smakuje wybornie. W przygotowaniu nie jest trudny, ale trochę czasu zajmie nam szykowanie maku, co całkowicie się opłaci, jak zjemy kawałeczek pysznego, domowego makowca. Bardzo polecam… (natchnienie z książki siostry Anastazji). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose oraz East
Mała CukierenkaKolejne świąteczne, fantastycznie aromatyczne ciasto w Małej Cukierence – „Makowiec sułtański”. Na kruchym cieście, z bakaliami smakuje wybornie. W przygotowaniu nie jest trudny, ale trochę czasu zajmie nam szykowanie maku, co całkowicie się opłaci, jak zjemy kawałeczek pysznego, domowego makowca. Bardzo polecam… (natchnienie z książki siostry Anastazji). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose oraz East
Mała CukierenkaZapraszam dzisiaj na moją wersję warszawskiej wuzetki. Biszkopt kakaowy, przełożony dużą porcją bitej śmietany, pachnący delikatnie wanilią (zamiast cukru wanilinowego możemy użyć ekstraktu z ziarenkami
Mała CukierenkaZapraszam dzisiaj na moją wersję warszawskiej wuzetki. Biszkopt kakaowy, przełożony dużą porcją bitej śmietany, pachnący delikatnie wanilią (zamiast cukru wanilinowego możemy użyć ekstraktu z ziarenkami
Mała Cukierenkalubię a raczej lubiłam do tej pory tylko w postaci konfitury lub domowej roboty galaretki ... aż dostałam solidną porcję agrestu od teściowej i nie chcąc zmarnować owoców postanowiłam poszukać jakiegoś ciekawego i prostego przepisu na ciasto ucierane. Znalazłam idealne ciasto z agrestem na blogu Mała cukierenka . Ciasto posmakowało nam tak bardzo, że zrobiłam zapasy agrestu w zamrażarce żeby
cucinarelubię a raczej lubiłam do tej pory tylko w postaci konfitury lub domowej roboty galaretki ... aż dostałam solidną porcję agrestu od teściowej i nie chcąc zmarnować owoców postanowiłam poszukać jakiegoś ciekawego i prostego przepisu na ciasto ucierane. Znalazłam idealne ciasto z agrestem na blogu Mała cukierenka . Ciasto posmakowało nam tak bardzo, że zrobiłam zapasy agrestu w zamrażarce żeby
cucinareDzisiaj zapraszam na pyszny, letni, francuski deser „czereśnie sauté”, czyli podsmażone czereśnie. Deser lekki, smaczny i aromatyczny. Szybki w przygotowaniu i prosty, a zachwyci nie
Mała Cukierenkasię spodobał i podobno był pyszny. W ramach festiwalu organizowane były również warsztaty, wykłady i spotkania. Udało mi się przygotować z tego wydarzenia krótki FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); fot. Jerzy Wypych Warsztaty, w których brałam udział to: Sekrety szefa kuchni. Odbywały się na Bielanach Wrocławskich w Studio Culinary Solutions(...)Przygotowaliśmy sałatkę z łososiem, kaczkę z puree z pietruszki i jarmużem oraz suflet czekoladowy z gorgonzolą. Następne warsztaty to: Warsztaty barmańskie. Miały nam pokazać, jak w domowych warunkach, bez użycia profesjonalnego sprzętu barmańskiego, przygotować klasyczne, a nietuzinkowe cocktaile. Odbywały się w Vertigo Jazz Club & Restaurant. Prowadził je Kacper Dylak – manager Vertigo Jazz Club & Restaurant, tegoroczny finalista
Mała CukierenkaNiedługo Dzień Dziecka. Może komuś przyda się przepis na fajne babeczki kakaowe. Dzieciaki z pewnością będą zadowolone. A w wersji dla dorosłych polecam dodać likieru kawowego
Kuchnia domowa AniLeśny mech chodził za mną od dawna..ale..najpierw sąsiadka powiedziała, że ciasto tylko pięknie wygląda, ale smak już nie jest aż tak dobry...potem poczytałam
Moje domowe kucharzenieZapraszam do kolejnej „Zdrowej Środy” :). Tym razem pyszny pudding chia na śniadanie z owocami i orzechami. Bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy nasiona chia zalać mlekiem
Mała Cukierenkaswojej ulubionej. Ciasto udekorowałam uprażonymi wiórkami kokosowymi, całość smakuje wyśmienicie. Bardzo polecam… Na końcu postu znajdują się wybrane komentarze, które dostaną zestawy cukierków. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 160g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 190g mąki(...)Original byłyby na poły dla smaku a na poły dla wspomnień :) 2. Jagoda 28 listopada 2017 o 16:36 Druga propozycja na wykorzystanie cukierków Werther’s Original to domowej roboty praliny, które stałyby się bombonierką Jedną bazą do wykonania pralin byłyby rozpuszczone cukierki plus słodka śmietanka. Druga baza to cukierki połączone ze śmietanką oraz mocną kawą. Nadzienie zależy od naszej
Mała Cukierenka