Czereśnie Sauté i książka „W mojej francuskiej kuchni” Susan Herrmann Loomis

Czereśnie Sauté i książka „W mojej francuskiej kuchni” Susan Herrmann Loomis

Czereśnie Sauté i książka „W mojej francuskiej kuchni” Susan Herrmann Loomis

Przepis na : deser

  Dzisiaj zapraszam na pyszny, letni, francuski deser „czereśnie sauté”, czyli podsmażone czereśnie. Deser lekki, smaczny i aromatyczny. Szybki w przygotowaniu i prosty, a zachwyci nie jednego smakosza. Myślę, że nadaje się również na „Zdrową Środę”, ponieważ deser jest mało kaloryczny (możemy pominąć bitą śmietanę) i składa się głównie z samych owoców. Inspirację na ten przepis zaczerpnęłam z książki „W mojej francuskiej kuchni” Susan Herrmann Loomis . Autorka pokazuje kuchnię francuską, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mała Cukierenka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.