do pracy - 13340 przepisów (strona:201/890)

Kanapki z kurczakiem i jajkiem na ciepło 193

Rewelacyjne kanapki na syte śniadanie lub ekspresowy obiad. Możemy je zjeść na ciepło lub zabrać ze sobą do pracy lub szkoły.  Na 2 duże kanapki:  4 kromki chleba razowego 1 pierś z kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 plastry żółtego sera 2 liście sałaty 2 jajka Filet z piersi kurczaka kroimy w małą kosteczkę

VioletoweKucharzenie
Meksykańska sałatka według Marty 171

Przepis na tą sałatkę podsunęła mi koleżanka Ania z pracy. Przeszukałam więc internety żeby znaleźć przepis i stwierdziłam że troszkę muszę go zmodyfikować. Dlatego nie dodałam chipsów a wzbogaciłam sałatkę o warzywa i obowiązkowo sos czosnkowy. Polecam! Składniki : *główka sa ł aty lodowej  * 3-4 pomidory rzymskie  * ogórek zielony * czerwona papryka  * 500g mielonego mięsa * łyżka oliwy * 300g

Magiczne Życie Marty
Muffiny pizza + film 395

Świetna, szybka przekąska dodatkowo może być z łatwością zabrana do pracy na drugie śniadanie. Składniki oczywiście mogą być opcjonalne kto co lubi. Z podanych proporcji wychodzi 12 muffinek, które należy piec w 190 stopniach przez 20 minut. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Chleb bez mąki Melvit 154

codziennym i na pewno nie jest chlebem do wszystkiego (trudno mi wyobrazić, żebym zajadała go np. z leczo czy zupą). Ale jako zdrowa przekąska na drugie śniadanie albo do pracy sprawdzi się doskonale. Mam też kilka innych pomysłów, jak można jeszcze inaczej wykorzystać tę mieszankę. Myślę, że byłaby idealna do tradycyjnego chleba wieloziarnistego albo bułek, do batonów albo domowej granoli

Obiad gotowy
Czekoladowe warsztaty w Szkole Artystycznej Wiesław Kucia 190

wydarzeniach. Pojawiło się jednak światełko w tunelu - Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia . Studio szkoleniowe mieści się przy ul. Zemborzyckiej 59F. W środku jest przestronnie, jasno, na uczestników czekają 24 stanowiska pracy, profesjonalny sprzęt. W kameralnym gronie 10 osób zaczynamy naszą czekoladową przygodę. Na początek miłe  powitanie, kawa, herbata, pyszne ciasta. Wiesław opowiada o planowanych w przyszłości warsztatach, a ja odnotowuję

Obiad gotowy
Granola z migdałami i żurawiną 155

jeszcze z jagodami goji, rodzynkami, amarantusem, pestkami słonecznika... To śniadanie dla wymagających smaku i zdrowych składników, ale przy tym niewymagające nakładu pracy i czasu. Kilka łyżek granoli, jogurt lub mleko - i gotowe:) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych pełnoziarnistych 0,5 szklanki żurawiny 0,5 szklanki rodzynków 0,5 szklanki migdałów 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego 0,25 szklanki orzechów włoskich

Obiad gotowy
Chleb pszenno-owsiany z ziarnami (na drożdżach) 182

powiem z czystym sumieniem, że to był najlepszy chlebek na drożdżach, jakie ostatnio dane mi było skosztować. Mąż pytał, gdzie kupiłam taki dobry chleb:) Mięciutki, puszysty, a i pracy z nim niewiele. Zmodyfikowałam trochę przepis*, dodając mąkę chlebową 750, miód i trochę więcej płatków. Już wiem, że będę go piekła, zanim nie zaopatrzę się w zakwas:) *przepis podaję z moimi

Obiad gotowy
Zupa z frykadelkami dla dzieci (i nie tylko) 175

pustym talerzu Emilce smakowała;)  Najlepsze dania to wcale nie są te wymyślne, artystycznie poukładane na talerzu. Dla mnie najsmaczniejsze są te, w przygotowanie których wkładam serce i własną pracę. Oczywiście dobre, świeże składniki również są ważne. Własnoręcznie wyhodowane warzywa, marchewki prosto w grządki, wykopane motyką młode ziemniaki, aromatyczny koperek... O tej porze roku ogród jest pełen kulinarnych inspiracji, trzeba

Obiad gotowy
Gryczana mozaika 204

poddusiłam. Pyszne wyszło! I to mówię ja, ta która za kaszą nie specjalnie przepada;) Namawiam do zrobienia większej porcji, bo takie danie świetnie też się sprawdzi jako obiad do pracy lub na uczelnię. A Wy macie jakieś sprawdzone przepisy na szybki obiad? Taki, który można ugotować w 15 minut. I żeby był smaczny, zdrowy i niebanalny? Chętnie się czymś zainspiruję

Obiad gotowy
Bigos staropolski 192

jeszcze: gotowanie zaledwie litra bigosu absolutnie mija się z celem. Raz że samo gotowanie trwa długo, a dwa - że jest pyszny i szybko znika:) Ułatwiłam sobie pracę gotując bigos w wolnowarze. Gotowałam go dwa dni: najpierw przez trochę ponad 5 godzin, a następnego dnia przez 4. Wolnowar nagrzewa się długo, dlatego cały proces gotowania w nim trwa dłużej, niż

Obiad gotowy
Skuteczny detoks: Burak, seler, pomarańcza 172

wyciskarce. Wyciskanie soku: Składniki umieszczać w wyciskarce zaczynając od jabłek, kończąc na burakach. Po wyciśnięciu soku przepłukać wyciskarkę ok. 200 ml wody do osobnego naczynia, co zaoszczędzi nam pracy podczas czyszczenia urządzenia. Podczas wyciskania selera łodygowego należy zamiennie wyciskać go z innymi owocami lub warzywami. Włókna znajdujące się w łodygach mają tendencję do zapychania wyciskarki. Sok należy wypić zaraz

Pij soki wyciskane
Sos czosnkowy – jak przygotować 432

użyliśmy oraz kiedy był on zrobiony. Pamiętajmy, że czosnek to naturalny antybiotyk , który zwalcza infekcje , hamuje rozwój choroby i wpływa na obniżenie ciśnienia . Warto również pamiętać, że czosnek wspomaga pracę układu pokarmowego- wspomagając trawienie. Sos czosnkowy możemy przygotować w wersji fit – bez użycia majonezu , bądź w wersji troszkę bardziej kalorycznej z użyciem majonezu. Mi osobiście dużo bardziej odpowiada wersja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort Ptasie Mleczko "Frozen" 222

Lekki jak puch tort na urodziny mojej córki, wielkiej fanki "Frozen".  Masę zrobiłam jak najzwyklejsze "ptasie mleczko". Pracy było niewiele ale dzieci bardzo lubią takie lekkie desery. Koleżanki Oliwki stwierdziły, że na żadnych urodzinach nie jadły tak pysznego tortu ;)     Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej

Smakołyki Asi
Daktyle – ciągnące ciastka z daktylami 175

Upiekłam dzisiaj ciągnące ciastka z daktylami dla koleżanek do pracy. Moja kolejka na przyniesienie coś słodkiego do popołudniowej kawy. Lubicie daktyle? Słodkie i ciągnące ciastka są niesamowite. Zazwyczaj używam daktyle do wyrobu bars bez pieczenia. Świetnie łączą wszystkie składniki w jedną całość. Poza tym są bardzo słodkie, więc nie potrzeba dodawać aż tyle rafinowanego cukru. Piekłam kiedyś ciasto z daktylami

codojedzenia
Kulisy fotografii kulinarnej: Jak robi zdjęcia Ania z bloga Everyday Flavours? + Linkowe Party 160

której różni uzdolnieni blogerzy będą zdradzać swoje tajemnice z backstagu. Z postów dowiecie się między innymi, jakim sprzętem fotografują, jak wygląda ich domowe studio oraz prześledzicie ich sposób pracy na podstawie jednego wybranego zdjęcia.  Do pierwszego wpisu zaprosiłam Anię Witkiewicz,  bardzo zdolną autorkę bloga kulinarnego  Everyday Flavours , która kusi nas przede wszystkim wspaniałymi zdjęciami ciast i deserów

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania