W ciągu ostatniego tygodnia miałam jakoś natchnienie do eksperymentowania w kuchni, serwowania inaczej i ciekawiej. Chyba to upragnione słoneczko za oknem mnie nakręciło pozytywnie :) I
Anioszek w kuchniTakie placuszki są pych, można je podawać w dowolny sposób. Super smakują z poduszonymi owocami, bitą śmietaną, dżemem lub tylko posypane cukrem pudrem. Białka ze szczyptą
Kuchnia PokoleńNie wiadomo dokładnie, gdzie po raz pierwszy zaczęto przyrządzać naleśniki. Prawdopodobnie miało to miejsce już w starożytności. Podaje się je i w Chinach i w Europie
Smakowity Blog KulinarnyBułeczki, które skradły nasze serca. A zaczęło się od cudnych bułeczek orkiszowo-pszennych , które zauroczyły nam swym smakiem i to tak bardzo, że po
Smaczne ZdroweSkładniki: 3 duże gruszki (ok 650-700g) 1 cytryna odrobina wody 1-2 łyżki rodzynek Przygotowanie : Gruszkę umyj i obierz ze skórki. Usuń gniazda nasienne
Anioszek w kuchniKolorowe galaretki w kształcie jajek ozdobą wielkanocny stół i ucieszą dzieci. Składniki 1/2 galaretki cytrynowej 1/2 galaretki brzoskwiniowej 1/2 galaretki truskawkowej 1/2 galaretki niebieskiej 1/2 galaretki
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySKŁADNIKI: 2 opakowania mrożonej mieszanki - zupa krem z białych warzyw Iglotex PROSTE HISTORIE 6 ząbków czosnku 1000- 1200 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 duża cebula
ClauditteMissCookingutartych buraków czyli tak zwanej ćwikły. Teraz jestem fanką pieczonych buraków pokrojonych w ósemki. A i sałatka z buraków wygląda o wiele ciekawiej, a nie jak papka dla małych dzieci. Sałatka z buraków Składniki: 4 – 6 porcji 500 g czerwonych buraków 500 g żółtych buraków 100 g zielony oliwek z pestką 3 łyżki balsamicznego octu 2 łyżki oliwy
codojedzeniaSzybkie i mega pyszne ciasteczka. Dzieciaki były zachwycone, chrupały aż miło. Składniki: 200 g masła 3/4 szkl cukru brązowego 1 duże jajko zapach waniliowy/nasiona
Malinowe PocałunkiBardzo smaczna babka drożdżowa z dodatkiem kisielu cytrynowego. Miękka, puszysta, żółciutka, rozpływająca się w ustach. Jeszcze lukier nie zdążył zastygnąć, a połowy babki już nie było
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePodczas zeszłorocznych świąt Wielkanocny piekłyśmy rozmaite baby i babeczki. W tym roku postanowiłyśmy urozmaicić nasze świąteczne menu o nowe słodkie smakołyki. Tym razem stawiamy na mazurki
Kolizje SmakówBardzo lubię kawałki mięsa w wędlinie więc postanowiłam upiec, a raczej uparzyć łopatkę w moim ulubionym szynkowarze. Część mięsa zmieliłam w maszynce do mięsa, a część
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNa słodkie babeczki kilka ozdób dodałam i dzięki temu świąteczny nastrój im nadałam. Zrobiły się zabawne, kolorowe, niby zwykłe, a jednak wyjątkowe. Dzieciom zapewne
Moniki SmakołykiLukier plastyczny jest idealny do dekoracji tortów, ciast, babeczek, do sporządzania drobnych elementów takich jak kwiatki, listki, różyczki itp. Bardzo prosty w przygotowaniu, można go barwić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieMoje pierwsze podejście do tortu z lukrem plastycznym. Przyznaję, że miałam lekkie obawy czy się uda, czy lukier nie będzie zbyt twardy, czy nie będzie odstawał
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie