Tradycyjna, polska surówka z marchewki i jabłka ze śmietaną. Świetna jako dodatek do dań obiadowych. Lubiana przez dzieci. Jeśli nie ma potrzeby, to nie obieram jabłek
Moja DelicjaNadeszła wiosna, ładniejsza pogoda i więcej słoneczka. To właśnie teraz orzeźwiające koktajle zaczynają smakować o wiele lepiej. Zanim pojawią się owoce sezonowe chciałabym Wam zaproponować pyszny
Di gotujeBitki z indyka w sosie – mięciutkie, delikatne, chude mięso wolno duszone. Bardzo smaczne danie, lubiane przez dorosłych i dzieci. PRZEPIS NA BITKI Z INDYKA W SOSIE
Dorota SmakujeW marcu a dokładnie 13 marca nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazała się ta rewelacyjna książeczka o sympatycznej Zuzannie :-) Główna bohaterka to 8 letnia dziewczynka, która
kruche babeczkiJeden z pyszniejszych wegańskich deserów jaki jadłam- budyń jaglany 😋 Przygotowywany z kaszy jaglanej gotowanej na mleku kokosowym, a potem zmiksowanej z dodatkiem soczystych pomarańczy na aksamitnie
Kraina Miodem PłynącaZ moich obserwacji z własnymi dziećmi jak i po przeprowadzonych warsztatach kulinarnych z dziećmi wychodzi mi, że dzieci bardzo lubią pomagać w kuchni, spędzać czas w
Dorota SmakujeUwielbiam to danie. Robi się je dość szybko a smakują każdemu. Można dodać swoje ulubione składniki i wyjdzie zawsze pyszna. Zwłaszcza kiedy na przykład dzieci są
Gotuję TestujęCiasteczka smakują reeewelacyjne i systematycznie wypiekam je już od kilku lat. Odrobinę przypominają orzechowe herbatniki, lecz samo masło nie dominuje smaku i w żaden sposób go
Di gotujeKotlety w tradycyjnej panierce z bułki tartej są smaczne, lecz wolę ich zdrowszą wersję, która w pewien sposób przemyca co poniektóre składniki odżywcze. Jako że mam
Di gotujePomysł na pulpeciki z płatkami ryżowymi okazał się w naszym domu hitem! Dzieciaki uwielbiają płatki ryżowe na słodko, a w
Kolorowy PrzepisownikBardzo słodkie naleśniki na życzenie mojej Córeczki. Uwielbia naleśniki pod każdą postacią. Te wyszły rewelacyjne, bardzo czekoladowe z posmakiem orzechów. Owoce jeszcze bardziej wzbogaciły i urozmaiciły
VioletoweKucharzeniePerełki z tapioki znam doskonale! (Tu macie przykładowe przepisy z ich użyciem - klik .) Ostatnio jednak w moje ręce wpadła tapioka nawodniona, która pozwala w błyskawiczny sposób
Di gotujeBabka do odrywania – ciasto drożdżowe, podzielone na wiele kawałeczków, zrolowane w kulkę, obtoczone w oleju lub syropie klonowym (do wyboru) a następnie w mieszance cukru
Dorota SmakujeKilka tygodni temu na blogu pojawił się przepis na domowe masło orzechowe . Dziś chciałam podzielić się jego zmodyfikowaną wersj ą. Mas ł o z
La grande e la piccola cuocaPrzepis na tradycyjne, polskie kluski ziemniaczane kopytka. Kopytka możemy zrobić z ugotowanych ziemniaków, które zostaną nam z obiadu, ale pyszne wychodzą z ziemniaków wcześniej upieczonych. Kopytka
Dorota Smakuje