Kruche ciasteczka z masłem orzechowym obtaczane w cukrze

Kruche ciasteczka z masłem orzechowym obtaczane w cukrze

Kruche ciasteczka z masłem orzechowym obtaczane w cukrze

Ciasteczka smakują reeewelacyjne i systematycznie wypiekam je już od kilku lat. Odrobinę przypominają orzechowe herbatniki, lecz samo masło nie dominuje smaku i w żaden sposób go nie przytłacza.  Cukrowa otoczka idealnie komponuje się z kruchym ciastkiem.   Polecam zrobienie podwójnej porcji, ponieważ ciasteczka są naprawdę kuszące, a poza tym świetnie nadają się do przechowywania w zamkniętym pojemniku. Kto się skusi? (około 23 sztuki) 220g mąki pszennej  180g cukru 140g masła orzechowego 10... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.