dip czosnkowy - 512 przepisów (strona:25/35)

88 przekąsek i napojów dla kibica 301

kuchnią! Smacznego kibicowania! Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Drozdżowe ślimaczki

Moja smaczna kuchnia
Domowe chipsy paprykowe w kilka chwil 187

trójkąty. W szklaneczce łączymy olej z przyprawami - papryką słodką, ostrą i solą czosnkową. Dokładnie mieszamy. Tortille kroimy za pomocą radełka do pizzy lub noża w trójkąty. Wielkość i ilość trójkątów zależy od naszych upodobań. Ja kroję większe, bo często podaję takie chipsy z dipem. Każdy trójkącik smarujemy z obu stron przy pomocy pędzelka naszymi przyprawami. (Idealne zajęcie i zabawa

Słodkie okruszki
Szybkie domowe chipsy paprykowe 177

trójkąty. W szklaneczce łączymy olej z przyprawami - papryką słodką, ostrą i solą czosnkową. Dokładnie mieszamy. Tortille kroimy za pomocą radełka do pizzy lub noża w trójkąty. Wielkość i ilość trójkątów zależy od naszych upodobań. Ja kroję większe, bo często podaję takie chipsy z dipem. Każdy trójkącik smarujemy z obu stron przy pomocy pędzelka naszymi przyprawami. (Idealne zajęcie i zabawa

Słodkie okruszki
Sałatka z grillowanym łososiem 177

dip musztardowy: oliwa z oliwek 4 łyżki, czosnek 1 ząbek, musztarda stołowa 1 łyżeczka, pieprz do smaku, dodatkowo: sok z cytryny lub limonki o skropienia sałatki, Sposób przygotowania: Łososia myjemy, osuszamy i oprószamy pieprzem cytrynowym. Masło rozpuszczamy, dodajemy do niego wyciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Następnie łososia polewamy  masłem  czosnkowym. Do rozgrzanego grilla lub piekarnika(...)łososiem na wierzchu sałatki.  Do małego słoiczka wlewamy oliwę, dodajemy musztardę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz. Zakręcamy słoik i energicznie mieszamy aż składniki się połączą. Następnie gotowym dipem polewamy sałatkę i skrapiamy ją sokiem z cytryny lub limonki. Sałatkę możemy podawać z tostami lub drożdżowym pieczywkiem

kulinarne odsłony pati
Aioli. Prowansalski majonez czosnkowy. 153

Zarówno do idei, jak i samego słowa "aioli" przyznają się również Katalończycy. Jakkolwiek by nie było, ten czosnkowy majonez jest niezaprzeczalnie częścią kuchni prowansalskiej. Jest jej

zadanie-gotowanie
Placki z cukinii z serem feta 69

każdej partii placków. Po usmażeniu odkładaj na papierowy ręcznik. Sos czosnkowy - sposób przygotowania: Do sosu użyj tyle ząbków czosnku ile uważasz za słuszne. Zmieszaj wszystkie składniki razem i polewaj placki :) Gęstość sosu - w zależności czy ma służyć jako sos sałatkowy, do pizzy lub jako np. dip - reguluj proporcjami jogurtu i majonezu. SMAŻYĆ  - jak to łatwo

Gary Bez dna
Bakłażan smażony 148

Kupiłam bakłażana, bo chciałam przygotować dip z bakłażana, pasty sezamowej, czosnku i oliwy. Niestety zapomniałam kupić pastę sezamową, więc trzeba było coś innego wymyśleć… i zupełnie niechcący wyszło mi to cudo… Super chrupiący, delikatny bakłażan smażony, który w połączeniu z czosnkowym sosikiem po prostu uzależnia! Właściwie w mojej kuchni rzadko przygotowuję bakłażana, ale to chrupiące cudeńko będę częściej

UgotujmyTo.pl
Sos czosnkowy 143

Bardzo lubię czosnek. Nie dość, że nadaje potrawom świetny smak to jeszcze jest mega zdrowy. W okresie zimowym często na naszym stole gości sos czosnkowy, pasuje

Moja kraina smaków
Ośmiornica z bitą śmietaną Cafe de Paris 170

ziołową bitą śmietaną Cafe de Paris, sosem winno czosnkowym i mizerią z ogórka i rzodkiewki. Prosta i efektowna przekąska, którą można podać w muszlach po przegrzebkach. Śmietanę ubijamy z gotową mieszanką ziół, która skomponował Freddy Dumont w roku 1941 w "Cafe de Paris" w Genewie. Przyprawę można używać do sosów, dipów, masła, ryb, warzyw i sałatek. Mizeria z ogórka

SzczyptaSmaQ
Sos czosnkowy 147

Idealny dodatek do pizzy, dań z grilla, sałatek itp. Prosty i smaczny Składniki:3-4 ząbki czosnku3 łyżki majonezu4 łyżki śmietanyszczypta cukrusólpieprzPrzygotowanie:Śmietanę połączyć z majonezem

Oryginalny smak
CUKINIA W SAŁACIE 179

sobą.      Przygotowujemy dip do naszej sałatki: 2 łyżki wody + 2 łyżki oleju w których były suszone pomidory + 2 łyżeczki pestek dyni + sól do smaku. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy naszą sałatę.       CUKINIĘ W SAŁACIE wkładamy na 15 min do lodówki. Podajemy z pieczywem czosnkowym:) Smacznego

Zdrowo i kolorowo
Oliwa czosnkowa 138

sklepach pojawiły się oliwy smakowe, a zwłaszcza czosnkowa. Moja propozycja jest prosta. Sami robimy taką oliwę. Obieramy czosnek , siekamy drobno, wrzucamy do słoiczka,  zalewamy oliwą z oliwek lub  dowolnym olejem, wkładamy do lodówki i używamy kiedy chcemy. Taka oliwa może stać do 2 tyg. w lodówce. Posiekany czosnek używamy do dipów, sosów, mięs,makaronów. Gdy się kończy robię

Pasje Jolki
Popularne sosy do potraw z grilla 184

Wszyscy kochamy grillowanie. Jest to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szaszłyki z łososia 189

obędzie się bez dodatków. Wszelkie sosy, dipy, sałatki, surówki i napoje zawsze mile widziane. Szaszłyki z łososia.     Składniki: - filet z łososia ok. 900g - 500g małych pieczarek brunatnych - papryka czerwona, żółta, zielona - 1 cebula różowa (lub czerwona) - 1 cebula biała - ok. 250g boczku wędzonego Marynata do łososia: - sok z ½ cytryny - oliwa czosnkowa - różowa sól himalajska - świeżo mielony pieprz kolorowy

mojewypiekiinietylko
Zielono i wiosennie - pesto z natki marchewki 120

makaronu, do kanapek, albo jaki dip do warzyw pokrojonych w zgrabne słupki. Z natki marchewki również można takie pesto przygotować; jest zadziwiająco smaczne. Przepis znalazłam na blogu ErVegan , i bardzo mnie zaciekawił. Jako, że nie jest to nic trudnego, od razu zabrałam się do działania. Takie pesto jest wyraźne w smaku dzięki czosnkowi i cytrynie, jednak smak natki schodzi

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania