Większość z Was zna tylko klasyczną wersję hummusu, ale tym razem przygotujemy wersję na ostro. Jeśli wolicie jednak wersję klasyczną, to odłóżcie trochę hummusu przed dodaniem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hummus pasuje praktycznie do wszystkiego. Jest bardzo popularny. Pokażę Wam jak za jednym razem przygotować dwie wersje hummusu. Jedna to wersja klasyczna, a druga odrobinę ostrzejsza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo często przed spotkaniem ze znajomymi zastanawiamy się jak przygotować przekąskę. A może by tak zrobić hummus i podać ją ze świeżymi warzywami. Nie potrzebujemy na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mprezowy wieniec drożdżowy z paluchami do odrywania pełnymi ciągnącego się sera cheddar, które można zanurzyć w ulubionym dipie... Czy to nie brzmi jak idealna przekąska na imprezę? Ja myślę, że to must bake przy organizowaniu domówki dla miłośników sera. ;) Jeżeli polubiliście przepis na serowe paluchy z ciasta francuskiego , to ten zachwyci Was jeszcze bardziej. Ta przekąska z pewnością będzie hitem(...)piecz 35-40 minut na złoto. Po upieczeniu postaw na środku miseczkę, aby wyrównać ciasto w miejscu, w którym postawimy później sos. Wieniec podawaj z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sos pomidorowy Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i przysmaż na oliwie z oliwek. Następnie wlej passatę i gotuj przez kilka minut
Food SquareSezon grillowy już rozpoczęty. Od lat grillujemy kiełbasy, mięsa, warzywa, dziś przedstawiam Wam przepis na coś zupełnie odmiennego a na dodatek szybkiego i łatwego. Przyznam się
Kopystką po garachodporność, zwalcza infekcje górnych dróg oddechowych, ma działanie grzybo- i bakteriobójcze, zwalcza pasożyty i usprawnia pracę jelit. Najlepiej jeść czosnek na surowo. Jak to zrobić? Np. w sosie czosnkowym lub sosie do surówki czy sałatki. Pamiętajmy, aby wybierać polski, nie chiński, śnieżnobiały. Brokuły – prawdziwa bomba witaminowa. To warzywo wykazuje działanie przeciwnowotworowe. Najlepiej spożywać półsurowe, np. jako dodatek do obiadu(...)sprinkle with some powdered sugar. Theoretically, you should wait until the cake has cooled down but in practice – you can already eat it. Before cutting each slice, dip a sharp knife in cold water
Qlinarnie i Qlinarniepotrawy, czyli mózg kalafiorowy, ale środku jest tylko kalafior i mięso mielone, a na wierzchu wspaniała i chrupiąca skórka z boczku wędzonego. Coś pysznego! Świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Inne nazwy jakie możecie spotkać w Internecie to kalafior faszerowany mięsem mielonym, kalafior z mięsem mielonym, kalafior faszerowany itp. Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym to moje kolejne danie z mięsem(...)rady: – nie rozgotujecie kalafiora, lepiej go nie dogotować niż rozgotować! Gotujcie 10 minut maksimum. – danie jest bardzo syte, więc nie potrzeba do niego dodatków, wystarczy jedynie smaczny dip. – doprawiajcie mięso tak jak lubicie, ale dodajcie kolorową paprykę dla efektu smakowego i wizualnego po przekrojeniu kalafiora. – 1 kalafior to porcja dla 4 osób lub 2 bardzo, bardzo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSałatka z sosem miodowo- musztardowym jest bardzo szybka w wykonaniu i smakuje obłędnie. Idealne połączenie musztardy i miodu nada jej odpowiedniego charakteru. Taka sałatka świetnie sprawdzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mała czerwona cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz Sos ketchupowy: 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka ketchupu(...)them on a plate with paper towels – they will take the grease away. Sauces – nothing simpler Combine all the ingredients until they’ll became a smooth dip. Cut the vegetables in slices, bread rolls in half, rip the salad into smaller pieces (it will be easier to put it into rolls). Cover one half with garlic
Martyna Cooksmała czerwona cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz Sos ketchupowy: 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka ketchupu(...)them on a plate with paper towels – they will take the grease away. Sauces – nothing simpler Combine all the ingredients until they’ll became a smooth dip. Cut the vegetables in slices, bread rolls in half, rip the salad into smaller pieces (it will be easier to put it into rolls). Cover one half with garlic
Martyna Cooksmała czerwona cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz Sos ketchupowy: 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka ketchupu(...)them on a plate with paper towels – they will take the grease away. Sauces – nothing simpler Combine all the ingredients until they’ll became a smooth dip. Cut the vegetables in slices, bread rolls in half, rip the salad into smaller pieces (it will be easier to put it into rolls). Cover one half with garlic
Martyna Cooks