Dzisiaj mamy dla Was przepis na aromatyczną i pikantną indyjską zupę dahl z soczewicy z książki „ABC gotowania 2”. Zupka w sam raz na
Kuchenne WariacjeKolejny przepis na tartę z kaszy jaglanej. Tym razem podaję z łososiem, porem i serem camembert. Spód jest serowy, a farsz delikatny i puszysty. Danie sprawdzi
JaglusiaDynia często gości w naszej kuchni więc zapraszamy na kolejne dyniowe wariacje, gdzie tym razem będzie makaron dyniowy z kurczakiem i pieczarkami :) Składniki na dyniowy makaron
Kuchenne WariacjeSałatka z kaszy orkiszowej z rukolą, fasolą i krewetkami w chimichurri Po wczorajszych muszlach pora na coś lżejszego. To idealna propozycja dla tych, którzy mają na
Pełny talerzZ tego co wiem - to wiele osób zna te ciasteczka z dzieciństwa. Ja niestety poznałam ich smak dość późno, ale odkąd upiekłam je po raz pierwszy
Di gotujeKolejna odsłona makaronu, tym razem podana z łososiem, cukinią i kremowym, włoskim serkiem mascarpone. Kto jest, tak samo jak ja, wielkim miłośnikiem makaronów i nie może
JaglusiaSkładniki: 4 łyżki płatków owsianych górskich (ok. 40 g) 1 łyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) 1 łyżka wiórków kokosowych (ok. 6 g) 1 płaska
Vroblewska-fitlifeParowar to w miarę nowy na Polskim rynku sprzęt AGD, zyskujący coraz większą popularność. Nic dziwnego, bo możemy w nim przygotować zdrowe, pełne witamin dania. Produkty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis autorski (mój). Przyznam, że uwielbiam wszelkie płatki i sama dziwię się sobie, że dość rzadko je jem. Koniecznie muszę to zmienić i tym
Di gotujeKilka osób pisało do nas o przepis na ciemny biszkopt bezglutenowy, który można by wykorzystać w bezglutenowym torcie. Taki przepisik przygotowaliśmy na potrzeby tortu jaki robiliśmy
Kuchenne WariacjeSałatka jest świetnym pomysłem na śniadanie w domu i do pracy. My polecamy tę pyszną i szybką sałatkę z tuńczyka, pora i czarnej soczewicy :) Składniki na
Kuchenne WariacjePrzepis autorski (mój). Takie jajka sprawdzą się przy każdej okazji, ponieważ nie tylko świetnie smakują, ale również ładnie wyglądają. W końcu nie od dziś wiadomo
Di gotujeNie wiem jak Wy ale ja lubię wracać do sprawdzonych przepisów. Jeśli coś mi smakowało to czemu nie zrobić jeszcze raz. A może da się jeszcze
Mama z miastaInspiracji na dania szukałam już w różnych miejscach, w kolorowych magazynach, gazetkach Biedronki, na blogach i grupach kulinarnych, u mamy. Ale nadszedł dzień kiedy Jasiu zapragnął
Mama z miastaPrzepis autorski (mój). Ten sernik to moja baaardzo wielka duma! Jest przepyszny, lekko wilgotny, zawsze ładnie wrasta, czyli nie skłamię, jeśli jednym słowem określę go
Di gotuje