Brzmi dziwnie? To nie jest żadna filozofia! To ciasto zostało zrobione z płatków owsianych i migdałów. Nie zawiera mąki pszennej ani masła. Pod bardzo chrupiącą kruszonką
JaglusiaKolejna odsłona kremowego, wegetariańskiego makaronu. W przepisie nie dodaję śmietany. Zastępuję ją sosem na bazie mleka z dodatkiem ricotty. Użyłam makaronu bezglutenowego, wyprodukowanego z brązowego ryżu
JaglusiaKremowa kasza jaglana z karmelizowanymi jagodami i skropiona syropem klonowym. Możecie użyć mleka krowiego lub roślinnego, jednak najlepiej sprawdzi się mleko kokosowe. Skarmelizować można dowolne owoce
JaglusiaKolejna odsłona komosy ryżowej. Ma delikatny, charakterystyczny posmak. Do tego dania można użyć dowolnej jej odmiany np. białej, czerwonej czy czarnej. Opcjonalnie ser kozi można zastąpić
JaglusiaCoraz więcej owoców, coraz więcej jaglanek! Tym razem podaję przepis z jeżynami. Jaglanka z daktylami i jeżynami porcja dla 1 osoby Składniki: 1/3 szklanki kaszy jaglanej
JaglusiaNaszła mnie ochota na przygotowanie wegetariańskiego, pełnego warzyw i aromatów obiadu. Komosa ryżowa z selerem naciowym i pesto pietruszkowym podana na pure z groszku i do
JaglusiaOczywiście zdrowsza i jaglowska wersja pancakes Zostały zrobione z mąki jaglanej i kukurydzianej, więc są bezglutenowe. Na wierzch posypałam borówkami i malinami, do osłodzenia użyłam stewii
JaglusiaTo danie jest bardzo aromatyczne. Nadaje się doskonale na lekką kolację. Do przepisu użyłam jarmużu. Ma silne właściwości antynowotworowe, ponieważ zawiera dużo przeciwutleniaczy. Jednak jeśli chcemy
JaglusiaSkładniki na ok. 12 litrowych słoików: 10 kg śliwek węgierek (waga razem z pestkami) 3 płaskie łyżki cukru na każdy słoik (ok. 30 g na słoik
Vroblewska-fitlifePowoli wkraczamy w jesienne klimaty - kolejny przepis z dynią - tym razem zupa - bo dawno nie było - a jak wiadomo, w okresie jesienno-zimowym zjadamy
Moje Kuchenne RewelacjeCo prawda sezon na bób już za nami ale spokojnie można dostać mrożony, który w tym przypadku równie dobrze się sprawdzi jak ten
Kuchenne WariacjeZaskakujące w swej prostocie- kotlety z białej kaszy gryczanej. Nie tylko ciekawie się prezentują, ale też są bardzo smaczne i sycące. Idealne jako alternatywa dań
Tagebuch po polskuPieczone bakłażany - połączenie kuchni arabskiej i żydowskiej. Będzie pysznie - obiecuję! Bakłażany w kuchni to zdecydowanie znak, że lato minęło. Jak zwykle za szybko i było za
SMYKWKUCHNISkładniki na 12 sztuk: 15 łyżek płatków owsianych górskich (ok. 150 g) 1,5 łyżki siemienia lnianego (ok. 15 g) 15 posiekanych nie zbyt drobno
Vroblewska-fitlifeSkładniki: 1 mała pierś z kurczaka (ok. 120 g) 3 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 75 g) 15 małych migdałów (ok. 20 g) sól, pieprz duża garść
Vroblewska-fitlife