zawsze wiadomo jak ważną rolę dla człowieka odgrywają ziarna. Różnorodne mieszanki ziaren przenoszą nas w podróż do miejsc odległych, do upraw bio, do natury. Wzbogacają naszą dietę o cenne witaminy i minerały, podnoszą i ubogacają posiłki, przekąski , stanowia prawdziwą skarbinicę zdrowia, urody oraz dobrego humoru. Ziarna bogate są w kwasy Omega-3 i Omega-6,witaminy
Z Kuchni Do KuchniWczoraj od neurologa dowiedziałam się, że moja córka musi przejść na dietę wysokoresztkową. Dużo ziaren, dużo otrąb, kasz, płatków, owoców... No to trzeba było jej zrobić śniadanie. Śniadanie , które zjedli wszyscy, gdyż to śniadanie zdrowe! Składniki -mleko -ziarna od Ziarenkowo -otręby pszenne -płatki kukurydziane -muesli Podane składniki wsypalam do miseczek, zalałam mlekiem. Odczekalam aż troszkę napęcznieją..i wkroiłam śliwkę suszoną
Z Kuchni Do Kuchniserii na diecie wysokoresztkowej... Składniki -yogurt brzoskwiniowy -pół szklanki ziaren Ziarenkowo wymieszanych z otrębami pszennymi -pół kiwi -pół brzoskwini Do miski wsyp ziarna,otręby i zalej jogurtem.Odstaw do napęcznienia. Wyłoż na talerz powstala masę. Poukładaj kiwi i brzoskwinię. NA ZDROWIE
Z Kuchni Do KuchniDodaj koperek i przeciśnięty przez praskę ząbek czosku. Dokładnie wymieszaj, dodaj oliwe z oliwek tyle ile lubisz. Wyłóż na talerz, dodaj dodatki jakie lubisz. Kasza i ziarna w takiej diecie są najważniejsze. A dodatek parmezanu lub grana padano na kaszę to już prawdziwe odkrycie! Dodatki to już kwestia indywidualnego smaku. Smacznego...ale przede wszystkim NA ZDROWIE! Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych
Z Kuchni Do KuchniKolejne zdrowe śniadanko, dla tych na diecie bogatoresztkowej. Każdy poczuje się dobrze po takim śniadanku,a na pewno, będzie miał pozytywną energie, która wystarczy do samego południa! Płatki kukurydziane zalej owocowym jogurtem prosto z lodówki, dodaj ulubione owoce po wierzchu, a następnie polej całość miodkiem! Posyp ziarnami prażonymi Słoneczne Pola od Ziarenkowo i... śniadanie gotowe! Zdrowo, kolorowo,smacznie, dietetycznie! Jeśli
Z Kuchni Do KuchniJako , że moje dziecko musi być na diecie bogatoresztkowej i „pobudzającej jelita do działania”...to muszę wymyślać różne rzeczy...aby było zdrowe, kolorowe, smaczne... Korzystam na tym i ja, gdyż skończyły się problemy z zaparciami i wszystko funkcjonuje jak należy! Na śniadanko lub przekąskę ,bardzo smacznie i na szybko będzie nam potrzeba płatki kukurydziane płatki owsiane dużo śliwek ziarna Cynamonowy
Z Kuchni Do Kuchniwielu innych. Oprócz tego, możecie je znaleźć w sklepach specjalizujących się w branży „zdrowej żywności”, sklepach spożywczych oraz w e-sklepach. Cenisz sobie zdrowie, dobre samopoczucie, chcesz zmienić dietę i styl zycia, poczuć się lekko i wzbogacić organizm w niezbędne do życia i rozwoju prozdrowotne czynniki? Jeśli tak, to POLSOJA jest właśnie dla Ciebie!Bez obaw , gdyż w składzie
Z Kuchni Do Kuchninich kiedy indziej . Bogactwo przypraw i ziołowych aromatów sprawiają, że smakują zarówno jaroszom, jak i osobom o tradycyjnych gustach. Ja jestem osobą o tradycyjnym guście i w diecie śródziemnomorskiej jest mięso, lubię mięso , ..ale powiem szczerze, że jeśli chodzi o TEN pasztet, to ja wolę TEN pasztet od innego , znanego mi pasztetu z mięsa oddzielonego mechanicznie z kurcząt...brrrr... Tradycyjny
Z Kuchni Do KuchniDałam sobie czadu , to pewne! Ale wcale się tym nie przejmuję, bo aby dbać o linię, trzeba tę linię mieć ! Dlatego my tu nie będziemy o dietach, my tu nie będziemy o figurach gadać, bo od tego matematyka jest...my tu sobie zrobimy wypasiony deserek..dla nas...dla gości. W mojej propozycji użyłam znakomitych pozycji, które idelanie ze sobą współgrają
Z Kuchni Do Kuchnizapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że tofu uznane jest za jeden z najzdrowszych produktów. Idealne proporcje zawartości białka do niskiej kaloryczności sprawiają, że tofu zdobyło popularność także wśród autorów diet odchudzających. I my tu sobie takie śniadanko zaserwujemy. -parówki śniadaniowe + tofu Polsoja -ulubiona sałatka- ja do mojej dałam – papryki, dynię surową, oliwki, śliwki, sałatę, ogórka, bazylię- całość wymieszałam z octem winnym
Z Kuchni Do Kuchnifilet- u mnie Abramczyk -ziemniaki pokrojone w cząstki -marchewka poszatkowana -seler naciowy , bo ja mam słabość do selera naciowego- połączony z marchewka leczy skołatane nerwy podobno! Polecany osobom na diecie. -przyprawy od Skworcu Pfeffer Gold + kuchmistrz Skworcu+ oliwa z oliwek+sok z cytryny- wymieszać razem, to będzie marynata -pomidor Przygotowanie jest banalnie proste. Umyj mirunę pod bierzącą wodą
Z Kuchni Do Kuchnibardzo mało kalorii, zaledwie 20 kcal na 100 gram i głównie składa się z wody. Jej zaletą jest to, że ma bardzo mało tłuszczu dlatego świetnie nadaje się na diecie. Dania z dynią charakteryzują się niską kalorycznością oraz są lekkostrawne. Składniki: szklanka puree z dyni (około 220 gram, dynię pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Mango PapajaJest bezpieczny jako składnik wypieków, ponieważ jest odporny na działanie wysokiej temperatury (w przeciwieństwie np. do aspartamu!). Ja używam ksylitolu ze względów zdrowotnych. Raz na zawszę musiałam usunąć z diety m.in. cukier a ksylitol obok stewii wydaje mi się obecnie najbezpieczniejszym naturalnym słodzikiem. Składniki na tortownicę o średnicy 20-22 cm: spód: 60 g zmielonych ciastek pełnoziarnistych (u mnie słodzone
Ze smakiem i z pasjąprzewodniczącą. Targają wami wyrzuty sumienia, mdłości, kac i solenne obietnice poprawy. Zupełnie jak mną po obejrzeniu wszystkich odcinków „Dynastii”. Obietnice poprawy wiążą się ze zmianą trybu życia i zmianą diety. Niestety, żyjemy w czasach, kiedy oznajmienie w towarzystwie, że lubimy czasem wpaść do KFC równe jest publicznemu oświadczeniu, że jesteśmy nosicielami gruźlicy i dżumy i właśnie zamierzamy kichnąć. Pełna panika
ladykitchenoleju, żeby się masło nie spaliło. Używam oleju, bo nie zawsze odpowiada mi smak oliwy. Znajomy Włoch twierdzi, że najważniejsze jest masło. No niestety, przy risotto porzucamy myśli o dietach. Na rozgrzane masło wrzucamy drobno posiekane szalotkę i czosnek. Szklimy lekko. Wrzucamy ryż i chwilę go smażymy, dokładnie mieszając, tak, aby każde ziarenko było obtoczone w tłuszczu. Ziarenka mają się
ladykitchen