mineralnych - zwłaszcza wapnia i potasu oraz sulforafanu - przeciwutleniacza, który ma silne działanie antynowotworowe. Ponadto zawiera betakaroten, kwas foliowy, magnez, żelazo i fosfor. Zdecydowanie warto przemycać go w naszej codziennej diecie! :) SKŁADNIKI na 1 szklankę : 1 duży banan około 100 g jogurtu typu greckiego garść jarmużu (bez zgrubiałych części) natka pietruszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Nic prostszego! Na początek miksujemy za pomocą blendera
wege i kropkapapryczek, które potem marynujemy w oliwie. Mocniej odsączony , bardziej zbity labneh, to doskonały sposób an nadzienie do pierogów. Na słodko lub wytrawnie, ale zapewne docenią to rozwiązanie osoby na diecie. Jak widzicie, ogranicza nas tylko nasza smakowa wyobraźnia. Mogę Was jednak zapewnić, że ten twarożek smakuje nawet smakoszom. W ubiegłym roku miałam okazję gościć dwie ciocie, siostry mojej mamy. Specjalnie
Codzienna kuchnia niecodziennapierwszych chwil naszego życia, a cukier to przede wszystkim źródło energii, która jest nam potrzebna do codziennego funkcjonowania. Każdy z nas może włączyć produkty zawierające cukry proste do codziennej diety. Wystarczy umiar i aktywność fizyczna, aby móc bez wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem słodkiego życia! POCZYTAJ
Moniki Smakołykiilość kombinacji składników. Takie sałatki jak poniżej kiedyś jadłam często, a w ostatnim czasie jakoś się "zapomniały". Zastąpiły je te ciężkie, majonezowe... Ale ponieważ, jak wiesz, staram się trzymać dietę (jakoś, ale się staram), a stragany teraz uginają się od świeżych warzyw, to właśnie te sałatki wróciły do łask. Same zdrowe składniki, w tym dobrej jakości oliwa i smaczna przekąska
Kolorowy Przepisowniksię błyskawicznie, a znikają w mgnieniu oka :) Ja upiekłam je wieczorem i rano dzieci miały pyszne, słodkie i zdrowe śniadanko. Jest to również świetna propozycja dla osób będących na diecie. Polecam! Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych 1 szklanka jogurtu naturalnego 5 łyżek syropu z agawy (może być inne słodziwo) 2 jajka 4 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku
kuchnia doskizielona herbata organiczna w proszku uprawiana w Japonii, której popularność w Europie w ostatnim czasie bardzo wzrosła.. W Stanach Zjednoczonych uzyskała ona opinię jednego z najzdrowszych uzupełniaczy diety. Matcha charakteryzuje się wysokim stężeniem katechin, czyli przeciwutleniaczy, które neutralizują negatywne skutki oddziaływania wolnych rodników powodujących miażdżycę, choroby nowotworowe i szybsze starzenie się. Katechiny zawarte w matchy wzmacniają nasz układ odpornościowy
Lamarida.plgrupy B i wielu substancji mineralnych. Podobno oczyszcza ona organizm, obniża cholesterol, zapobiega chorobom przewlekłym**. Jest też zasadotwórczą kaszą, a to oznacza, że wyrównuje niekorzystne działanie produktów kwasotwórczych w diecie, które może prowadzić do choroby nowotworowej. Czyli kasza jaglana to samo zdrowie! Składniki (tortownica 24 cm średnicy): Spód: 12 daktyli 3 łyżki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki
Lamarida.plMleczne rafaello było jednym z naszych ulubionych ciast zanim przekonwertowaliśmy się na roślinną dietę. Teraz ta wegańska jaglana wersja od Veganbandy podbiła nasze serca i zachwyciła nasze podniebienia . Prosta w wykonaniu, w dodatku bez pieczenia. Polecam! Składniki: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 3 szklanki mleka roślinnego 1 szklanka wody 6-10 łyżek syropu z agawy 200 g wiórek kokosowych Wykonanie
Lamarida.plsamych warzyw nie można przygotować sycącego, smacznego dania to jest w błędzie, niech spróbuje tego i wypowie się jeszcze raz :) dodatkowo danie jest idealne dla osób na diecie, ponieważ nie zawiera węglowodanów, tradycyjny makaron zastąpiono cukiniowym. Składniki : 2 opakowania fasoli bonduelle ( 3 małe lub 2 duże) 300 g pieczarek duża cukinia karton pomidorów krojonych kilka pomidorków
zdrowa vege kuchniapokarmowy da o sobie znać przy nagłym obżarstwie bobem – organizm nie jest przyzwyczajony do strączków i nie umie sobie z nimi poradzić. Jeśli jednak zostaną włączone do codziennej diety, to żadna porcja bobu czy fasoli nie będzie już straszna. W dzisiejszym wpisie chcę Wam pokazać jak ugotować bób , aby był pyszny i łatwiejszy do przetrawienia. Tak wygląda woreczek bobu
Blendmansąsiada z sąsiedniej pasieki. Bywało że mogliśmy wyjadać taki jeszcze nieodwirowany z kawałkami wosku pszczelego. Pyszny z chlebem, albo wyjadany palcem ze słoika. Podstawa naszej wakacyjnej diety. Do dziś kocham polskie miody. Był czas kiedy dostawałam miód z pasieki kuzynki, i to Ona wtajemniczyła mnie w rodzaje miodu i zastosowanie. Wtajemniczyła mnie także w temperaturę
Piekarz-Kucharz-Garkotłukrozkład białka. Poleca się więc truskawki osobom, które mają kłopoty z trawieniem białek lub powinny obniżyć wagę ciała. Ze względu na wysoką zawartość żelaza są również ważnym składnikiem kobiecej diety. Chronią przed anemią wzmacniają organizm, wpływają korzystnie na cerę i włosy. Truskawki wspomogą także walkę z chorobami reumatycznymi i artretycznymi, obniżą kwasowość moczu i z tego powodu poleca się
Z Kuchni Do Kuchnimają smaku kiszonki. Polecam kisić marchew na bieżąco. Kiszone warzywa są zdrowe, dostarczają organizmowi potrzebne żywe kultury bakterii, kwas mlekowy, a także regulują przemianę materii, dlatego polecane są na diecie, czy podczas rekonwalestencji. W menu Polaków często pojawia się kapusta kiszona i ogórki , ale kisić możemy też inne warzywa np. rzodkiewki , buraki . Kiszone warzywa są świetnym dodatkiem do kanapek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwarto sięgać po kalafior pisaliśmy przy okazji Fit zupy krem z 3 warzyw (klik) . POMIDORY - to tylko 15 - 18 kcal / 100 g, są więc doskonałe dla osób na diecie, ponadto mają ogromne pokłady witamin C, E, K, PP, A, oraz z grupy B, dodatkowo zawierają wapń, żelazo, magnez oraz najwięcej potasu (237 mg /100 g spośród warzyw. Jest
Kuchnia od dwojgaCzas na prosty i tani obiad 😋 jeśli ktoś sądzi że ziemniaki nie są dozwolone na dietach to jest w ogromnym błędzie SKŁADNIKI: (2 porcje) 650 g ziemniaków 1 jajo 20 g mąki gryczanej 10 g mąki ziemniaczanej 180 g kurczaka 200 g brokuła łyżeczka jogurtu/śmietany Przygotowanie: 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy, odcedzamy (najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem
Zdrowie i pysznie na talerzu