Zachęcam Was serdecznie do przygotowywania surówek samodzielnie, nie zajmuje to wiele czasu a zyskujemy świeżość i pewność że nie spożywamy środków konserwujących. Polecam mało docenianą białą
Kuchnia PROzdrowotnaTabbouleh to sałatka popularna w krajach arabskich, głównie w Libanie. Oryginalnie przygotowuje się ją z kaszy bulgur (przepis) , spotykane są także wersje z wykorzystaniem kuskusu
Smakowity Blog KulinarnyProsta i szybka przekąska, a na dodatek niskokaloryczna. Grillowana cukinia typowa wiosenna uczta. :) Składniki: cukinia sól zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy
Truskawkowa FiestaPrzepis na błyskawiczne placuszki na słodko, idealne na śniadanie czy lunch. Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z jogurtem truskawkowym. Jeden
e-PrzepisyKulinarnePo kolejnym przygotowanym chłodniku wiem, że w okresie wiosenno-letnim często będę je robić. :-) Ważne jest by nie podawać ich od razu po przygotowaniu a przed
Szefowa kuchni"Raj.. no pyszna.." ~ Mama. A jak Ona się tak zachwyca.. to musiała być naprawdę pyszna! Sama zjadłam dwa kawałki i się rozpłynęłam.. Połączenie
CzarnawisienkaMango i kiwi to owoce tropikalne, które zdecydowanie za rzadko spożywamy. Powinniśmy je włączyć do naszej diety częściej niż kilka razy w miesiącu, gdyż owoce te
W kuchni KatiePrzepis na błyskawiczny obiad, idealny na upalne dni. Do tego bardzo lekki – jedna porcja to tylko 147 kcal. Podajemy z młodymi ziemniakami. Składniki (2 porcje
e-PrzepisyKulinarneCałkiem niedawno wspominałam, że łososia lubię najbardziej w wersji klasycznej. Cały czas trzymam się tej wersji, bo najlepiej smakuje mi taki przygotowany z jak najmniejszą ilością
Szefowa kuchniPyszne żytnie ciasteczka z dodatkiem chrupiących pestek dyni. Idealne jako przekąska, na zdrowe drugie śniadanie do szkoły, do pracy, ale również jako dodatek do
Smaczne ZdroweLekki deser z galaretek i jogurtu. Nie wymaga dużo pracy, jedynie trochę czasu, aby galaretki stężały. Jeśli galaretkowiec podzielimy na 12 porcji, to jedna będzie miała
e-PrzepisyKulinarneGdzieś w odległej przeszłości na blogu pojawiła się zupa kalafiorowa, teraz czas na krem kalafiorowy. Przepis jest dokładnie taki sam. Należy dodać do niego miksowanie w
Szefowa kuchniSezonowy klasyk czyli zupa szczawiowa to coś co trzeba zrobić w wiosenne dni!. Zdaję sobie sprawę że zupa ta ma tyle samo smakoszy co przeciwników dlatego
Kuchnia PROzdrowotnaDziś mam dla Was przepis na najlepsze babeczki jakie zrobiłam! Mało tego, że są super smaczne to rzekłabym, że do tego zdrowe. Ciasto nie zawiera glutenu
Mienta blogPrzepyszne, deserowe, dla gości, na śniadanie, lunch i kolację, jako przekąska, uwielbiają je dzieci :) Ciasteczka owsiane, których nie trzeba przedstawiać, które goszczą w Naszych domach od
upichcona