Gołąbki w liściach botwinki, ale całkiem inaczej Gołąbki w liściach botwinki to pyszne i proste danie .. ja zrobiłam je całkiem nieklasycznie. Kupiłam na placu
Kuchnia na wzgórzuPyszny i pożywny koktajl, który można podać jako deser. Wystarczy go odstawić na 2 godziny, wtedy nasionka chia go pięknie żelują. Na pewno zasmakuje
Takie tam pichcenieTym razem przepis na bananowo - miętowy koktajl na bazie wody kokosowej. Właściwie różni się o bananowego tylko dodaną miętą. To coś co doda Ci energii. :) Składniki
Lili w kuchniKońcówka wiosny to moment w którym, możemy się pokusić o pokaźny zestaw młodych warzyw. To co najbardziej kusi by ich użyć, to fakt że ich smak
Kuchnia PROzdrowotnaSezon szparagowy w pełni. W osiedlowych warzywniakach szparagi można zakupić teraz w bardzo korzystnej cenie. Lubię je za delikatny smak i aromat, który od zawsze kojarzy
Pobite gary BarbaryOdchudzona wersja klasycznego twarożku z warzywami. Z podanych składników wychodzą dwie duże porcje, a każda ma tylko 190 kcal. Składniki (2 porcje): 250 g twarogu chudego
e-PrzepisyKulinarneDorada pieczona w papilotach to bardzo prosty pomysł na szybki obiad. Ryba pieczona w paczuszce jest wilgotna, lekka i pełna smaku – ponieważ szczelnie zamknięta gotuje
Poezja smakuSkładniki: truskawki 25 dag, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, banan 1 duży, galaretka agrestowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 7 duże, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, listki mięty - ile
W Mojej Kuchni LubięW końcu rozpoczął się tegoroczny sezon na truskawki! Te owoce można umieszczać dosłownie w każdym daniu. Ja przygotowałam po raz kolejny omlet ryżowy, ale z dodatkiem
Truskawkowa FiestaUwielbiam kapuśniak. W ogóle bardzo kocham kwaśne zupy. Zimną często robię kwąśnicę . Latem jednak bardziej mam ochotę na kapuśniak w wersji bardziej fit. Polecam każdemu
Pobite gary BarbaryPłatki jaśminu to bardzo smaczny dodatek, nie tylko do zielonej herbaty :). W czasie popołudniowego spacerku warto zerwać kilka gałązek i urozmaicić sobie kuchnię. Dziś użyjemy ich
Kuchnia PROzdrowotnaKocham szparagi. Gdy tylko zaczyna się na nie sezon biegnę do najbliższego warzywniaka i kupuję ich duży zapas. Szparagi mogę jeść niemal codziennie. Robię z nich
Pobite gary BarbaryPiękna pogoda sprzyja grillowaniu, a my tak już mamy, że grillować uwielbiamy. Sezon grillowy zdążył już się rozhulać, warto więc, przy okazji spotkań przy ruszcie, wypróbować
Smakowity Blog KulinarnyCiepłe dni sprawiają, że mam coraz większą chęć na owoce, lekkie dania, zimne smoothie i pożywne koktajle. Wczoraj w ramach kolacji przygotowałam szybki, pożywny koktajl ananasowy
Słodkie okruszkiSkładniki: ogórek gruntowy 1 kg, sól 1,5 łyżeczki/kamienna, gorczyca 1 łyżka, ząbki czosnku 5 sztuk, koperek suszony 1 baldachim, zestaw do kiszenia ogórków 1
W Mojej Kuchni Lubię