Uwielbiam placki – zarówno z cukinii, jak i tradycyjne ziemniaczane. Ostatnio jednak unikam rzeczy smażonych. Drogą eksperymentu powstała wersja pieczona placków ziemniaczano-cukiniowych. Czy udana? Przez
Poezja smakuSkładniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do ziemniaków Prymat 1 opakowanie, olej rzepakowy 3/4 szklanki, papryka żółta 5 sztuk średnie, cebula 4 sztuki, czosnek 1 główka
W Mojej Kuchni LubięPomysł na lekką, mocno warzywną i niesamowicie sycącą zupę z włoszczyzną i szpinakiem. Wystarczy włoszczyznę pokroić w paski, ugotować ją, a na sam koniec dodać szpinak
UgotowaćNajłatwiejsza sałatka do obiadu lub dań z grilla Lubicie sałatki? My je uwielbiamy. Nie wyobrażam sobie drugiego dania lub dań z grilla bez ich udziału. Dziś
Słodkie okruszkiEgzotyczne smoothie z papai. Dziś polecam Wam pyszne, zdrowe egzotyczne smoothie z papai. Już nie raz podkreślałam fakt, że u mnie w domu uwielbia się wszelkiego
Słodkie okruszkiOd kiedy nie mogę jeść mąki pszennej nieustannie chodzi za mną pizza. Marzę o niej, śni mi się po nocach, jej zapach zdaje się unosić z
FlymetothespoonDzień dobry! Komu ciasteczka z komosy ryżowej i masła orzechowego z ziarnami? 😍 Są pyszne, hiper-zdrowe i chrupiące! Ja dodatkowo oblałam je gorzką czekoladą... mmm :) Wszystkie
CzarnawisienkaSkładniki: młoda botwinka 4 pęczki, woda 3 litry, ziele angielskie 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, młode ziemniaki 8 sztuk średnie, młoda włoszczyzna 1 pęczek, kucharek
W Mojej Kuchni LubięJeżeli dbacie o linię, a macie ochotę na coś słodkiego to zachęcam do przygotowania placuszków, które usmażycie bez grama tłuszczu. Placuszki z kefirem są bardzo puszyste
UgotowaćMaliny to zdecydowanie moje ulubione owoce i w sezonie letnim jem je codziennie. W sumie w zimowym też, tylko w wersji mrożonej 😉 Uwielbiam łączyć je z
FlymetothespoonChipsy z jarmużu z ogródka! Jedliście kiedyś fioletowy jarmuż? 🤔 Ja pierwszy raz w tym roku jak go zasadziłyśmy, w sklepach nigdy go nie widziałam 🤭 Chipsy
CzarnawisienkaJestem wielką fanką kasz – zwłaszcza ukochanej trójcy: jaglanej, gryczanej niepalonej i komosy ryżowej. Uwielbiam przyrządzać z nich mało fotogeniczne potrawki, dodawać do sałatek i do zup
FlymetothespoonOd jakiegoś czasu nie wyobrażam sobie dnia bez koktajlu lub smoothie. To idealny początek, wspomaganie po treningu i wspaniała dawka witamin dla mnie i moich pociech
Słodkie okruszkiCo zrobić z fasolką szparagową, która zostaje w niewielkiej ilości z obiadu? Otóż załadujmy ją do słoika! Żeby nie czuła się samotna zaprośmy jej do towarzystwa
Kulinarne przemysleniaOpis Sałatka z jajkiem pomidorkami i rzodkiewką: Sałatka z jajkiem pomidorkami i rzodkiewką to pyszny i zdrowy pomysł na sałatkę. W okresie letnim, kiedy mamy dostęp
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne