Koktajl z kawą zbożową i chia. Dziś znów w biegu. W takich chwilach po prostu włączam mój smoothie-maker i miksuje pyszne koktajle. Dziś wersja z
Słodkie okruszkiZdrowy deser chia z malinami i żurawiną. Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki w przygotowaniu deser chia z malinami i żurawiną. Prosto i smacznie. Ja
Słodkie okruszkiNatka pietruszki to ogromne bogactwo składników odżywczych i byłoby szkoda nie wykorzystać jej potencjału. Stragany uginają się od warzyw, owoców i wszelkiej zieleniny. W naszej rodzimej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszny obiad dla zabieganych - makaron z łososiem i sosem pieczarkowym. Do przygotowania obiadu wykorzystałam kawałek łososia upieczonego poprzedniego dnia. Możesz użyć dowolnego makaronu, u mnie moje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Domowe mleko owsiane. Czy wiedzieliście, że przygotowanie takiego mleka jest dziecinnie proste. Tak, tak w wersji ekspresowej, to zaledwie kilka minut. A takie mleko jest nie
Słodkie okruszkiBardzo smaczna i orzeźwiająca zupa. Godna polecenia. Dziękuje Daria ta wersja jest najsmaczniejsza W małej ilości osolonej wody ugotować oczyszczone i pokrojone w kosteczkę buraczki od
Kuchnia PokoleńKocham kurki. W sezonie jem je bardzo czesto i niestraszne mi ich oczyszczanie! Doskonale łączą się z tymiankiem, rozmarynek czy pomidorami, ale nie tylko! Sa też
FlymetothespoonDieta bezglutenowa nie jest taka zła. O ile na mieście rzeczywiście może być utrudnieniem, to w kuchni istnieje cała masa możliwości, które możemy wykorzystać, zastępując mąkę
FlymetothespoonKotlety ryżowe z zieloną pietruszką i sosem czosnkowym. Dziś polecam Wam pyszne i proste w przygotowaniu kotlety ryżowe z zieloną pietruszką. Tak przygotowane kotlety najczęściej podaję
Słodkie okruszkiSzybka surówka z kukurydzą w dwóch odsłonach. Nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Dziś postawiłam na prostotę, smak i szybkie przygotowanie. W lodówce czekała piękna
Słodkie okruszkiSzakszuka w moim wykonaniu, śniadaniowy HIT Szakszuka w moim wykonaniu, czyli przepis na śniadaniowy hit. Szakszuka to śniadaniowy hit u nas w domu. Czemu ją
Kuchnia na wzgórzuUwielbiam kuchnię wegańską, chociaż sama jadam (rzadko, bo rzadko) mięso. Kocham tę kuchnię za jej kreatywność, pomysłowość. Pokazuje, że kuchnia roślinna jest niezwykle bogata i z
FlymetothespoonRzadko jadam ryby, choć je lubię. Nie lubię jednak ich przygotowywać, nie przepadam za ich zapachem i konsystencją tych surowych. Jednak sa takie danie, które robi
FlymetothespoonBoeuf bourguignon czyli francuski gulasz wołowy z pieczarkami, marchewką i czerwonym winem. Kwintesencja smaku. U nas podany z domowymi speclami, ale idealnie sprawdzą się
Smaczne ZdroweSkładniki: ryż paraboliczny z czarnym ryżem 2 szklanki, sól 1 łyżeczka, woda 3 litry olej rzepakowy 3/4 szklanki, cebula 2 sztuki średnie, marchew 3 sztuki średnie
W Mojej Kuchni Lubię