desery - 58579 przepisów (strona:518/3906)

Wegański majonez z awokado w 5 minut 68

Wegański majonez z awokado to roślinna wersja popularnego sosu z żółtek i oleju. Tak samo smaczna, tyle, że zdrowsza i bardziej light. Wegański majonez z awokado

smakowitehistorie.com
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc 85

Co dom to inna receptura. Sałatka jarzynowa to flagowe danie polskiej kuchni i każdy ma na nią swój sprawdzony sposób. Ja robię ją z przepisu mojej

smakowitehistorie.com
Tosty z jajkiem, serem i pomidorem 64

Smaczne i szybkie śniadanie – chrupiące tosty z jajkiem, rozewającym się żółtkiem, rozpuszczonym żółtym serem i świeżym pomidorem. Tosty to popularne i szybkie śniadanie w każdym zakątku

smakowitehistorie.com
Szakszuka – śniadanie z Izraela 72

Szakszuka to pożywne śniadanie, bardzo popularne w Izraelu. My zakochaliśmy się w jego egzotycznym aromacie i na stałe trafiło do naszej kuchni. Słowo szakszuka znaczy mieszanka

smakowitehistorie.com
Ciasteczka owsiane “trufle” bez pieczenia 105

Ciasteczka owsiane które robi się w pięć minut, a do tego nie dodaje się do nich cukru, a dzieci je uwielbiają, to tajna broń każdego rodzica

smakowitehistorie.com
Idealne naleśniki – wychodzą za każdym razem 108

Delikatne ciasto z mąki, jajek i wody, rozprowadzone cieniutko na patelni. Oto przepis na idealne naleśniki, które zawsze się udają. W starożytności placki z ciasta podobnego

smakowitehistorie.com
Francuska sałatka z serem Brie, owocami i orzechami 96

Pełna różnorodnych smaków sałatka z serem Brie i owocami może być zarówno przystawką jak i lekkim daniem. Robi się ją szybko, jest elegancka, niskokaloryczna i bardzo

smakowitehistorie.com
Tradycyjny zakwas z buraków 85

Zakwas z buraków to prawdziwa bomba witaminowa. Znakomicie wpływa na odporność i ma wszechstronne działanie prozdrowotne. O zdrowotnych właściwościach buraków wiedzieli starożytni Grecy i Rzymianie, a

smakowitehistorie.com
Sałatka Waldorf z selerem, owocami i orzechami 81

Sałatka Waldorf zaostrza apetyt, jest więc doskonałą przystawką na przyjęcie lub lekką przekąską do schłodzonego białego wina. Sałatka Waldorf, czyli aromatyczna sałatka z selerem naciowym, owocami

smakowitehistorie.com
Mąka z amarantusa 71

prażone ziarna. Mąka z amarantusa doskonale uzupełnia smak wypieków oraz nadaje im przyjemnego orzechowego aromatu. Nadaje się do wyrobu klusek, makaronów, naleśników. Ziarna amarantusa dodawane są do sałatek, zup, deserów. Podaje się je w postaci nieprzetworzonej jak i gotowanej. Popping jest uwielbiany nie tylko ze względu na swe właściwości zdrowotne, ale również wszechstronność i łatwość użycia. Dodawany jest do batoników(...)zbożowych, jako dodatek do chleba, do sałatek i deserów. Artykuł Mąka z amarantusa pochodzi z serwisu SmartBake

SmartBake.pl
Mąka migdałowa 70

którą i tak odrzucamy). Za względu na powyżej przytoczone mankamenty mąki migdałowej nie powinno się jej spożywać często i w dużych ilościach. Powinna stanowić jedynie dodatek do dań i deserów. Zastosowanie Mąka migdałowa ma szerokie spektrum zastosowań. Jest idealna do wypieków. Stanowi podstawę przyrządzania makaroników francuskich, pysznych ciasteczek o migdałowym aromacie. Może stanowić dodatek do chleba, nadając mu pyszny migdałowy(...)aromat. Często dodawana jest do deserów. A nawet jako panierka lub marynata do mięs. Olej migdałowy choć pysznie pachnie, jednak nie nadaję się do pieczenia. Jednak warto go dodać np. jako dressing do sałatek. Cena i rodzaje mąki migdałowej Warto zwrócić uwagę, że wyróżniamy dwa typy mąki migdałowej. Najczęściej spotkamy w sklepach mąkę z migdałów blanszowanych , czyli pozbawionych łupinki. Zwykła

SmartBake.pl
Owocowy krem śmietankowy z galaretką. 86

Owocowy krem śmietankowy z galaretką używany jest jako masa do przełożen ia tortu i ciast, a także jako dodatek do deserów . Możemy z niego zrobić różne dekoracje na wierzch tortu. Nie nadaje się jednak, tak jak żaden krem śmietanowy, do obłożenia tortu pod masę cukrową . Po prostu rozpuszcza ją, jak również wszystkie inne ozdoby wykonane z masy cukrowej. Jeżeli chcecie(...)mogłyby stracić na wyglądzie i upośledzić proces tężenia galaretki. Print Owocowa masa śmietanowa z galaretką. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl Sprawdzone Wypieki Course Deser Cuisine łatwe Keyword galaretka, krem, owoce, śmietanowy Prep Time 15 minutes Chłodzenie galaretki 30 minutes Total Time 45 minutes Servings 2 przełożenia tortu (średnica: 20cm) Calories 343 kcal Ingredients

SmartBake.pl
Piana z bitej śmietany 71

Piana z bitej śmietany jest powszechnie używana w kuchni do przyrządzania przeróżnych musów, kremów, pianek . Smakuje wyśmienicie jako dodatek do deserów lub jako deser sama w sobie. W przypadku piany z bitej śmietany, kluczowym składnikiem jest tłuszcz . Mechanizm ubijania piany jest podobny do mechanizmu ubijania białek lub żółtek . Jednak warunki ubijania piany ze śmietany są zupełnie różne . Mechanizm Minimalny poziom

SmartBake.pl
Cytrynowa chmurka na cytrynowym spodzie 87

prawej stronie tego artykułu. Dziękuję i smacznie zapraszam Print Cytrynowa chmurka na cytrynowym spodzie. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Smartbake.pl udane wypieki. Course Deser Cuisine desery polskie Keyword beza, chmurka, cytryna, lekka, owocowa Prep Time 1 hour Cook Time 30 minutes suszenie bezy 2 hours Total Time 3 hours 30 minutes Servings 35 osób Calories

SmartBake.pl
Krem czekoladowy – pyszny :) 75

smak czekolady jest jeszcze bardziej intensywniejszy niż zwykle. Bardzo lubię ten krem. Szczególnie jako wypełnienie do tortu. Często łączę go z orzeszkami lub z prażynką . Smakuje wyśmienicie , nawet jako deser sam w sobie. Wystarczy dodać herbatniki, kilka malinek i gotowe. Moje dzieci to uwielbiają. Poniżej opisałam dwa sposoby wykonania tego kremu. Pierwszy sposób , jest dużo bezpieczniejszy, ponieważ ryzyko zważenia kremu(...)nowych wpisach. Leave this field empty if you’re human: Print Krem czekoladowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Smartbake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine Polska Prep Time 30 minutes Total Time 30 minutes Servings 300 ml Calories 465 kcal Ingredients 250 ml śmietanka kremówka min. 30% tłuszczu 100 g czekolady gorzkiej ja używam

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania