desery - 58579 przepisów (strona:491/3906)

Sałatka z Kurczakiem, Pomidorem i Cukinią 98

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem prezentujemy Wam pyszną sałatkę z kurczakiem, pomidorem i cukinią . Idealna na kolację a także do pracy. Sałatka jest lekka, smaczna a

Przepiski.pl
Domowe ogórki kiszone – z przepisu babci 90

Są smaczne, zdrowe, bardzo proste w przygotowaniu, a kiedy raz spróbujesz ogórki kiszone własnej roboty, już nigdy nie wrócisz do kupnych. Pod koniec lata chyba każda

smakowitehistorie.com
Kilka słów wyjaśnienia... 81

Witajcie we wrześniu! Dlaczego nie pojawiały się tu nowe przepisy? Skąd taka długa przerwa? Przez ten czas nieobecności dostawałam od Was mnóstwo wiadomości, czy wszystko u

Kuchnia MagdaLeny
Dobry ekspres do kawy z młynkiem 90

Dobry ekspres do kawy z młynkiem Jaki ekspres do kawy wybrać. Dobry ekspres do kawy z młynkiem to nie tylko oszczędność miejsca na kuchennym blacie, ale

Cztery Fajery
Dlaczego lepiej słodzić stewią? 61

nakłaniam do diety obfitującej w słodycze, ale wiadomo, że od czasu do czasu i one mogą występować w naszym menu. Najlepiej jednak jeśli będą to słodkości i desery przygotowane samodzielnie w domu z wykorzystaniem właśnie sproszkowanej stewii. Generalnie zamienników cukru jest wiele, ale ja szczególnie polecam ten jeden. Dlaczego lepiej słodzić stewią? Zaraz Wam wyjaśnię Czym jest stewia? Stewia(...)Moim zdaniem jest to kwestia wyczucia, ile faktycznie stewii należy dodać do przygotowanej potrawy, a rzeczywiście łatwo z tym przesadzić Już niewielka szczypta proszku wystarczy, aby posłodzić swój ulubiony deser. Na koniec mam dla Was dwa przepisy na pyszne ciasteczka z wykorzystaniem stewii: mocno czekoladowe ciasteczka na maślance, domowe pieguski. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą

Natka Pietruszki
Jabłecznik z budyniem i bezą 175

Ciasto z jabłkami które jest przepyszne, łączy w sobie kruche ciasto, podprażone jabłka, budyń waniliowy oraz bezę. Proste do wykonania ale bardzo efektowne i doskonałe w

Słodki Blog
Jesienna sałatka do słoików 80

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia w czekoladzie
Szarlotka z kremem i kokosową posypką. 109

karmelowej zalewie. Mmmm… Pycha :p Print Szarlotka z kremem i kokosową posypką. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine desery polskie Keyword jabłka, krem budyniowy, krem kokosowy, szarlotka, wiórki kokosowe Prep Time 3 hours Total Time 3 hours Servings 20 porcji Calories 243 kcal Equipment piekarnik mikser elektryczny, ręczny

SmartBake.pl
Keto brownie ze śliwkami (Paleo, LowCarb) 123

przecież w brownie chodzi o to, żeby jej smak podkreślić, a nie zdusić. Brownie ze śliwkami Przedsmak jesieni w formie niskowęglowodanowego ciasta, czyli keto brownie śliwkowe. Poleca się na desery późnym latem i jesienią. Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword brownie , czekolada , jajka , owoce Porcje 12 porcji Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 25 minut Składniki 5 jaj (białka

Modern Cave Girl
Domowa vegeta 102

Domowa vegeta mieszanka suszonych warzyw Domowa vegeta czyli suszona włoszczyzna doda smaku niemal każdej potrawie i jest super prosta do przygotowania. Dzięki temu przepisowi możesz zrobić

Cztery Fajery
Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze 172

gotować i piec według tradycyjnych włoskich przepisów, które sama sobie tłumaczę I efektem tych eksperymentów jest właśnie ten przepis na tiramisu. To ciasto to chyba jeden z najpopularniejszych włoskich deserów. Jego pochodzenie jest przedmiotem licznych dyskusji, zdaniem jednych pochodzi on z Treviso, a powstało około XIX wieku. Zdaniem innych tiramisu pochodzi z Gorizia we Friuli Venezia Giulia. I co ciekawe(...)miejscowość wraz z Veneto walczy o tytuł autora tego deseru. Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze Składniki na ok. 6 – 9 porcji 250 g biszkoptów 2 filiżanki espresso 500 g mascarpone 4 żółtka 2 białka jaj 100 gramów cukru pudru 1 łyżka ulubionego likieru (ewentualnie szczypta wanilii) 2 łyżki niesłodzonego kakao w proszku Sposób przygotowania: Zaparz espresso. Odstaw je do przestygnięcia

365 dni dookoła kuchni