Lody truskawkowo – kokosowe na patyku to jedne z najprostszych lodów do przygotowania. Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do pojemniczków i zamrozić. Idealne na upalne dni Składniki
Oryginalny smakpyszna miseczka. Nie jest może to typowe smoothie bowl, ale coś podobnego. Przede wszystkim jest bardzo orzeźwiające, a także pożywne no i mniej kaloryczne od np. lodów. Taki deser można przygotować na różne sposoby i z różnym dodatkami, ja np. w tej wersji dodałam serek waniliowy (Bakoma BIO), który nadał bardziej kremowej konsystencji, ale świetnie sprawdzi się też np. mleczko(...)Można również dodać coś do posłodzenia np. syrop z agawy, ksylitol lub miód, a jeśli ktoś chce bardziej poszaleć to również gałkę lodów wanilowych Takie smoothie będzie idealne jako deser w upalne dni, można taką miseczkę również zjeść na śniadanie i wzbogacić o owoce, płatki owsiane czy orzechy. Składniki: 1 szklanka zamrożonych truskawek* pół zamrożonego banana (opcjonalnie) 3 łyżki mleka
Healthy food explorerPierwszy w tym roku sernik na zimno już dawno poszedł w zapomnienie, a w lodówce chłodzi się następny. W upalne dni, które ostatnio mieliśmy okazję odczuć
Kuchnia w czekoladzieLemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Truskawkowy sezon w pełni więc zapraszam do przygotowania tego lekkiego, soczystego w smaku idealnego deseru. Zapewniam, że podbije Wasze serca i podniebienia Składniki: 300g podłużnych deserowych biszkoptów 500g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 500-600g świeżych truskawek 3 łyżki likieru amaretto - opcjonalnie(...)gorącego musu dodać żelatynę i bardzo dokładnie ją wmieszać ( już nie gotować) wystudzić. Śmietanę ubić z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem na gęstą masę dodając pod koniec likier. Składanie deseru: Biszkopty maczać w przygotowanym musie truskawkowym , ułożyć pierwszą warstwę na dnie formy/naczynia, dodatkowo posmarować ułożone biszkopty aby mus ładnie wypełnił przestrzenie pomiędzy nimi. Kolejno na biszkopty połowa masy śmietanowej. Następnie
W garach u GosiPodczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo lubię te chwile, gdy moje dziecko na wieść, że tego dnia czeka na niego deser skacze radośnie i śpiewa;) Oczywiście nie zawsze mam czas na przygotowanie deserów. Najczęściej są to słodkości zarezerwowane na niedzielne popołudnie. Nie mniej jednak czasami i w tygodniu się zdarzy;) Gdy chęci są duże, a jednak czasu brak na przygotowanie, wówczas świetnie sprawdza się takie
Smaki Na TalerzuTen sernik to właściwie wynik studium nad kilkoma przepisami, które zweryfikowała dostępność składników w mieszkaniu. O dziwo, wyszedł niesamowicie kremowy, choć posmak kokosowy jest słabo wyczuwalny
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj przepyszne lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti, które przygotujecie bez maszyny do lodów. Bogate w smaku, kremowe, puszyste i łatwo się je kroi. Wspaniały smak, który
Oryginalny smakCześć! Na upały, na deser i dla ochłody poleca się ciasto z jogurtów naturalnych i nasion chia. Bardzo lekki deser i nie za słodki. Składniki: * 990 ml jogurtu naturalnego gęstego * 4 - 5 łyżek nasion chia * 2 galaretki cytrynowe * 1 łyżeczka żelatyny * 2 galaretki wiśniowe * wiśnie świeże lub mrożone * 2-3 łyżki cukru Na spód: * 15 dkg herbatników kakaowych
Pieprzyć z Fantazjąpropozycja na szybki i łatwy deser bez pieczenia, a przy tym lekki i bardzo smaczny. SKŁADNIKI 1 op. podłużnych biszkoptów (200g), 500 g sera z wiaderka na serniki, 100 g jogurtu naturalnego, 2 galaretki o smaku owoców leśnych, 2 łyżki dżemu jagodowego, jagody, dowolny sok do nasączenia biszkoptów WYKONANIE 1 galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, studzimy. Biszkopty(...)biszkopty, układamy drugą warstwę biszkoptów. Zalewamy resztą masy serowej. Posypujemy jagodami. Wkładamy do lodówki aż masa się zsiądzie. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, tężejącą wylewamy na wierzch deseru. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia
słodki bratekPuszyste, chrupiące gofry w sam raz na letnie desery dla całej rodziny. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Mamy piękną pogodę, a większości z nas taka pora roku kojarzy się oczywiście w goframi! Możemy spotkać coraz więcej budek z tym pysznym deserem, bo handlowcy dobrze wiedzą czym urzec konsumenta. Na szczęście mamy możliwość wykonania ich w domu, chodź żeby wyszły takie
Zdrowie i pysznie na talerzutrudnym, ale dość czasochłonnym ze względu na to, że poszczególne warstwy muszą kolejno zastygać. Nie da się tego przyspieszyć, jednak warto go przygotować, bo jest naprawdę pyszny. Spód tego deseru przypomina bardziej kruszonkę niż kruche ciasto, ale uwierzcie mi, że jest naprawdę pyszny i świetnie pasuje. Składniki: 1 kg twarogu śmietankowego lub "wiaderkowego" mielonego 400 ml śmietanki(...)nowa, ale jedzenia przecież nie marnuje się, prawda? Galaretki w torebkach są na 500 ml wody. Podobno można dostać też inne proporcje, ja jednak użyłam tych standardowych. Wszystkie desery z żelatyną powinny być przechowywane w lodówce. Zwłaszcza latem, kiedy temperatury są wysokie. Przechowywane w temperaturze pokojowe utracą swoje właściwości i staną się rzadkie. * Użyłam kwadratowej formy o wymiarach
Codzienna kuchnia niecodziennaSzybki, prosty i smaczny pomysł na deser przygotowany z zaledwie kilku składników. Uwielbiają go zarówno dzieci jak i dorośli. Wiśnie z kompotu nie są tutaj obowiązkowym składnikiem, aczkolwiek fajnie uatrakcyjniają całość. 500 ml niesłodzonego mleka skondensowanego 2 galaretki agrestowe 2 galaretki wiśniowe kilka kakaowych herbatników wiśnie z kompotu (mniej więcej 0,5l) Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklanki(...)zależą od słodkości kompotu – im słodszy kompot, tym mniej go dodajemy. U mnie to 3/4 szklanki kompotu i reszta wody ). Odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na wierzch deseru. Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia
Smaki Na Talerzu