To, że jestem miłośnikiem kawy, to dobrze wiecie, a jak na za oknem takie upały, to wchodzi w grę tylko mrożona i duża kawa! No to
SMYKWKUCHNIT ort letni z kremem wiśniowym i galaretką przezroczystą Winiary . Zaletą tej galaretki jest to, że można zalać ją przeróżnymi owocami które będą fajnie się prezentować
wesoła kuchniaBrownie? Odkąd spróbowałam uwielbiam! :) i tylko dlatego, że staram się trzymać "dietę" nie piekę za często.A jeśli już, to małe ciasteczka - z jednej porcji nie
Kolorowy PrzepisownikSą jeszcze takie miejsca, z dala od ruchliwych ulic, w których znaleźć można prawdziwe wspaniałości. Mój synek, w ramach wakacyjnych wojaży z Dziadkami, odwiedził ostatnio jedno
babka w formieKruchy jabłecznik z budyniem i ananasami. Bardzo prosty przepis. Pyszny Wykonanie ciasta – do miski przesiać mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Dodać cukier wanilinowy
Kuchnia PokoleńPrzepis znaleziony gdzieś w sieci, fajny pomysł na wykorzystanie owoców sezonowych. Ja dziś przedstawiam ciasto z agrestem ale równie dobrze dodajcie jabłka, maliny, czy jeszcze inne
Moje Małe CzarowanieWczoraj przygtowałam taki owocowy obiad. Rurki czyli penne, do tego przepyszny, owocowy i zimny sos ze zmiksowanych malin i borówek amerykańskich, które akurat miałam zamrożone. Całość
Moja smaczna kuchniaNie będę się dzisiaj rozpisywać tylko od razu podaje Wam przepis na ten smakowity placuszek do kawki😀👍 Mokry, rozpływa się w ustach dzięki brzoskwince🍑 I jest
Zdrowie i pysznie na talerzuUwielbiam banany, więc dodaje je gdziekolwiek można! Z masłem orzechowym świetnie tworzy duet. Przedstawiam limitowane ciasto bananowe z dodatkiem, masła orzechowego, mąki migdałowej oraz gryczanej! Składniki
Truskawkowa FiestaTo jest właśnie to: delikatne, pyszne, marcepanowe i apetyczne kąski. Jako rodzice czujemy się wspaniale, mogąc poczęstować dzieci takim zdrowym przysmakiem – robi się ciepło koło serca
Roślinna - blog wegańskiKiedy dostałam od koleżanki przepis na sypaną drożdżówkę trochę nie dowierzałam, że może się udać. Ale koleżanka powiedziała - Zrób! - więc zrobiłam i od tamtej pory
babka w formieJak znosicie upały? Ja je lubię, chociaż pewnie łatwo mi mówić jak większość dnia teraz spędzam w klimatyzowanym pomieszczeniu. Ale cieszę się, że przyszło taki lato
Cooking for EmilyOstatnio chodziły za mną jagodzianki, ale postanowiłam zrobić drożdżowe bułeczki z jagodami i kruszonką.To był strzał w dziesiątkę, są pyszne, mięciutkie i szybko znikają ze
Ana Mari's worldLubicie jak słodkie przyjemnie przenika się z kwaśnym? To w takim razie przepis dla Was! Błyskawiczny sernik cytrynowy na zimno z borówkami oraz porzeczkami – bez
Poezja smakuUpały cały czas dokuczają, a ja mam dla Was orzeźwiający tort lodowy. Powstał na bazie śmietany i czerwonych porzeczek. Mega smaczne. Dekoracje ze śmietany można wykonać
O kuchni z uczuciem