Wilgotne blaty czekoladowe nasączone nalewką , obłędny czekoladowy krem z orzechowymi michałkami, całość zwieńczona świeżymi malinami zatopionymi w galaretce. To ciasto nie ma sobie równych i jest
Wanilia i KardamonUwielbiam wykorzystywać letnie dobrodziejstwa natury przygotowując owocowe ciasta, których latem nie może zabraknąć na moim stole. Ostatnio moim ulubionym jest clafoutis, którego przygotowanie jest niezwykle proste
La grande e la piccola cuocaKolejny przepis na jagodowe pyszności, dziś takie szybkie ciasto drożdżowe na jagodzianki. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDomowe, szybkie w przygotowaniu lody bananowe. Ich przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut a smak zachwyca. Najlepiej smakują w połączeniu z masłem orzechowym ale
Słodka StrefaKnedle serowe ze śliwkami to dla mnie pozycja obowiązkowa. Taki super food. W sezonie śliwkowym nie może ich zabraknąć. Knedle najbardziej lubię polane śmietaną i
Pieguskowa KuchniaPrzetestowałam mnóstwo przepisów na serniki metodą prób i błędów, aż wreszcie trafiłam na dwa super przepisy. Jednym z nich jest sernik z brzoskwiniami i ten właśnie
Pieguskowa KuchniaGofry z truskawkami to efekt tego , że sezon truskawkowy się na dobre zaczął. Chyba w każdym domu królują teraz słodkie, czerwone piękności. U mnie dzisiaj gofry
Pieguskowa KuchniaMrożona kawa to chyba najlepszy zastrzyk energii na te ostatnio upalne dni. Pobudza, orzeźwia, dodaje energii – same zalety :). Można ją przyrządzić na wiele sposobów –
Pieguskowa KuchniaTo ciasto co roku robię jak mam rabarbar w zasięgu ręki, a ponieważ w tym roku tak się złożyło, że mam go w zasięgu dopiero teraz
Pieguskowa KuchniaWszyscy na około chorują, nawet mój komputer odmówił mi posłuszeństwa. Ale na całe szczęście sytuacja została opanowana i wracam do Was, nadrabiając zaległości. Komputer odpoczywał ale
Pieguskowa KuchniaZauważyłam, że bardzo mało u mnie w kuchni dań z kaszą- nie licząc zupy mlecznej, więc postanowiłam się zrehabilitować i upiekłam pyszne ciasteczka z kaszy manny
Pieguskowa KuchniaDo przygotowania tej szarlotki potrzeba mam niewiele składników i niewiele czasu. Przepis jest banalnie prosty, czym wzbudził moje zaciekawienie- nie żebym bała się trudnych przepisów ale
Pieguskowa KuchniaKarnawał w pełni a ja jeszcze nie piekłam w tym roku chrustów, które bardzo lubię, ale jak mam stać i je smażyć to mi się ich
Pieguskowa KuchniaNie wiem dlaczego, ale pomimo ostrej zimy otaczającej nas dookoła, miałam ogromną ochotę na coś lekkiego, przypominającego słoneczne letnie popołudnie. To chyba za sprawą tęsknoty za
Pieguskowa KuchniaZapomniane ciasto, które parę lat temu bardzo często bywało na naszym stole. Przypomniała mi o nim moja siostra, która upiekła je podczas naszego ostatniego spotkania. Posmakowało
Pieguskowa Kuchnia