składniki: 320 g mąki orkiszowej lub pszennej 70 g cukru 2 jajka 70 g miodu 100 g masła 250 ml piwa, ciemnego 20 g przyprawy do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na 1 ciasto piernikowe: (pieczemy dwa takie ciasta) 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 60 g mąki żytniej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 65
Domowy Smak JedzeniaSzybki piernik czekoladowy bez miksera , przekładany powidłami śliwkowymi, oblany polewą czekoladową. Udekorowany orzechami włoskimi i żurawiną. Idealne ciasto dla spóźnialskich i zabieganych. Szybkie i proste w
Moja DelicjaTapioka to skrobia z korzenia manioku i świetnie sprawdza się w daniach bezglutenowych. Zalecana jest również alergikom. Składa się z niewielkich ilości białka i lekkostrawnych węglowodanów
Di gotujePonoć nic w życiu nie przychodzi łatwo. Pierwsze razy zwłaszcza. Pierwszą miłość trzeba okupić złamanym sercem, pierwszy milion należy ponoć ukraść, pierwszy naleśnik do wywalenia, niektórzy
ladykitchenSzybkie podsumowanie świątecznych przepisów na wypieki i nie tylko, jeszcze zdążycie przygotować przed świętami Nr. 1 To nieustająco ten oto pyszny makowiec. A przepis TUTAJ
PaleoLifeKompot z suszonych owoców to jeden ze stałych punktów wigilijnej wieczerzy. Choć nie wszyscy przepadają za jego smakiem, warto przyrządzić go na Święta. Kompot z suszu
Dieta bez mlekaPierniczki imbirowe to moje ulubione świąteczne pierniczki. Są proste, szybkie i bardzo kruche. Na świątecznym stole znikają jako pierwsze. Można je przygotować w dniu Wigilii, jak
Moja DelicjaMurzynek, który nie wymaga użycia jajek, ani masła. Ciasto rośnie wyłącznie na sodzie reagującej z octem. Do jego wykonania nie potrzebujemy nawet miksera. Wystarczy – podobnie
Poezja smakuskładniki na ciasto: 8 białek 150 g cukru 4 żółtka 150 g maku, suchego 100 g zmielonych migdałów 100 g wiórek kokosowych 1 szczypta soli wykonanie
Domowy Smak JedzeniaProste aromatyczne ciasteczka z dodatkiem cynamonu, wanilii, imbiru i anyżku, idealne do kawy lub herbaty, długo się przechowują, więc jeszcze po świętach będziecie mogli je degustować
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPrzepis znalazłam na blogu u Olgi Smile i szybko postanowiłam go upiec. Teraz proponuje i Wam aby na świątecznym stole takie smakołyki cieszyły podniebienia biesiadników. W
Moje Małe CzarowaniePisałem w poprzednim wpisie, aby nie wyrzucać pulpy po przygotowaniu mleka. Idealnie nadają się na świąteczne smakołyki dla naszych najmłodszych. Dlatego teraz dwa szybkie przepisy, aby
PaleoLifeBez nich wielu z nas nie wyobraża sobie świąt. Kruche... Artykuł ŚWIĄTECZNE PIERNIKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE