Nie macie jeszcze pomysłu, co słodkiego przygotować na przywitanie Nowego Roku? Polecam proste w wykonaniu i pyszne w smaku ciastka francuskie z jabłkami. Super sprawdzą się
Lamarida.plJakiś czas temu publikowałam przepis na fit blok czekoladowy (przepis TUTAJ ). Był bardzo dobry. Idąc podobnym tropem i chcąc wykorzystać mleko w proszku (posiadam odtłuszczone, ekologiczne
Zdrowie na języku :PIdealny koktajl na jutro czy pojutrze, polecam wszystkim. Idealnie gasi pragnienie i jest pyszny. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Do koktajlu użyłam żółtego melona bo on
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 paczka słonych paluszków (100 g) 1 średnia marchewka 1 łyżka słonecznika łuskanego 2 łyżki otrębów 3 łyżki masła orzechowego solonego Przygotowanie: Marchewkę obrać i
czarrna od kuchniSernik bez spodu, trzeba było sprawdzić jaki będzie w smaku. Sam ser dał zaskakująco dobry efekt, sernik jest puszysty. Ale koniec zachwalania - czas na wypróbowanie! Przepis
psgotujemyskładniki na ciasto makowe: 300 g maku suchego 150 g masła, miękkiego 100 g miodu płynnego 250 g cukru pudru 6 żółtek 50 g kakao 3
Domowy Smak JedzeniaIdealne placuszki na Sylwestrowe imprezy. Szybciutko się robi więc nie będzie problemu aby gości poczęstować pysznymi serniczkami. Polecam gorąco, ja podałam z syropem z daktyli ale
Moje Małe CzarowanieCiasto miodowe…Uwielbiam miód, a jeszcze bardziej w ciastach. To miodowe ciasto zawiera go tak dużo, że jest w smaku prawie karmelowe. Jest to typowe
codojedzeniaBiałe migdałowo kokosowe trufle z migdałem. SKŁADNIKI: 1 szklanka migdałów ekologicznych - (u mnie Bio Planet) 1 szklanka wiórkowa kokosowych 3 łyżki olej kokosowy 100
AZgotuj!Radosnych Świąt Bożego Narodzenia !!! składniki: 1 płat ciasta francuskiego ok. 1 płaska łyżeczka cynamonu ok. 2 łyżki cukru wykonanie: Ciasta rozwałkowujemy. Wykrawamy foremką ciasteczka na kształt
Domowy Smak JedzeniaKochani, dziś z okazji świąt Bożego Narodzenia, chciałam Wam podziękować, że ze mną tu jesteście i że mam dla kogo pisać. Życzę Wam radosnych
Quinoa Raz!Świąteczna kutia Kutia kojarzy mi się z dzieciństwem, którą robiła moja mama zawsze w okresie świąt, dlatego w tym roku postanowiłam powrócić do tych smaków
Mój pomysł naSernik dla tych co dbają o linię, nie znaczy to, że nie będzie dobry.... jest pyszny...delikatnie słodki, rozpływa się w ustach...migdały są przyjemnie
Wypieki ReneJeden z najstarszych przepisów na sernik i jedno z pierwszych serowych ciast jakie jadłam... smak dzieciństwa, piękne wspomnienia... trochę więcej pracy
Wypieki ReneTo mój debiut jeśli chodzi o to danie, zrobiłam ją w wydaniu z orkiszem. Polecam! Składniki: 0,5 kg orkiszu 0,5 kg maku- ja kupiłam
Oka w rosole czyli KaFka gotuje