Dawno niczego nie piekłam, dlatego gdy nadszedł weekend postanowił uszczęśliwić moją rodzinę jakimś słodkim wypiekiem. Mój wybór padł na ciasto , które jakiś czas temu sobie upatrzyłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikTwarogowe racuchy na kefirze są moją propozycją pysznego, słodkiego śniadania na te zimowe dni. Podane w towarzystwie owoców oraz syropu z agawy lub miodu, posmakują każdemu
Kuchnia BazyliiSmażone placuszki serniczki to pyszna przekąska, którą łatwo przygotować i sprawić przyjemność swoim bliskim. Serniczki powinny posmakować osobom lubiącym dania przygotowane z białego sera. Placuszki serniczki
Kuchcik gotujeTego jeszcze w mojej roślinnej kuchni nie było. WUZETKA! Powstała z życzenia urodzinowego mojego męża, moich chęci, by je spełnić i kilku niebanalnych składników. Trochę
Jeść, by żyć w zdrowiuCo zrobić gdy kupi się za dużo bananów i one nagle dojrzeją za bardzo? Cóż ja zazwyczaj robię wtedy swój ulubiony dżem bananowy (przepis znajdziecie tu
greenscarfBanany na ciepło… Lubicie? Przyznam się Wam, że jadłam je już w kilku wersjach, łącznie z takimi grillowanymi wraz ze skórką (ze skórką grillowałam, nie
Smaki Na TalerzuMoim noworocznym postanowieniem była zmiana nawyków żywieniowych. Jednym z nich jest późne jedzenie mało wartościowego śniadania – najczęściej to słodka buła i ogromna kawa z mlekiem o
Karo in the KitchenLubicie tosty na słodko? Jeśli tak to zapraszam na moją propozycję, pewnie znacie już taką wersję, ale ja przygotowałam je pierwszy raz. Przyznam się szczerze, że
IzabelawkuchniBardzo pulchne, mięciutkie o orzeźwiającym aromacie cytrynowym z dodatkiem maku, takie słodkie pieguski to muffinki na każdą okazję, są bardzo łatwe do przygotowania z łatwo dostępnych
Wanilia i Kardamonskładniki na ciasto kakaowe: 250-300 g herbatników 3 łyżki kakao 125 ml letniego mleka lub wody 1 łyżka cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku
Domowy Smak JedzeniaStworzone w 1843 roku przez młodego cukiernika Auguste’a Juliena ze słynnej wówczas paryskiej cukierni Chiboust , ciasto Saint-Honoré to klasyka francuskiego cukiernictwa. Nazwane tak na
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTradycyjny sernik idealny - przepis rodzinny, sprawdzany od wielu już lat. Ciasto jest soczyste, bardzo wyczuwalny twaróg, a nie jakieś tam serki homogenizowane. Polecam! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldTradycyjny sernik idealny - przepis rodzinny, sprawdzany od wielu już lat. Ciasto jest soczyste, bardzo wyczuwalny twaróg, a nie jakieś tam serki homogenizowane. Polecam! Czytaj więcej »
Ana Mari's world