Uwielbiam kaszę jaglaną .Jest cudowna w deserach i w daniach obiadowych .To moje ulubione połączenie .Nadaje się na obiad jak i na ciepłą kolację. Składniki: dla dwóch osób 3/ 4 szklanki kaszy jaglanej dwa małe buraczki ,upieczone wcześniej w piekarniku ser feta ,około 100 g orzechy ,ulubione 100 g awokado ,jedno małe miks sałat 100 g sól ,pieprz ,oliwa Kaszę
Ladylaura.Wczoraj był przepis na smaczne i szybkie mięsko do chlebka , a dzisiaj pora na świąteczny deser delikatne, lekkie ciasto którego przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu, a efekt będzie bardzo zadowalający ;) Polecam wszystkim którzy jeszcze nie maja pomysłu co upiec na ten weekend ! Składniki na tortownice o śred. 24 2 jogurty po 400 ml ( razem 800ml ) 4 jajka
Gotowanie...to proste !strefy kursanta. Aktualnie jest to tylko e-book z włoskimi przepisami, nowe będą pojawiały się wraz z rozpoczęciem promocji kolejnego języka. SKŁADNIKI: (na 12 szt takich muffinkowych małych deserów lub na 4 duże) 500 ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny 50 ml zimnej wody 100 g cukru pudru 1 laska wanilii 1. Żelatynę zalać wodą, odstawić do napęcznienia. 2. Śmietankę
Kto ugości moich gości?opisom w menu można wyobrazić sobie smak, podanie konkretnego posiłku. Bardzo pozytywnie. Słaby punkt podczas wizyty - część menu wyszło... czyli tak naprawdę pełnego menu - w daniach głównych i deserach (które są bardzo dobre). Myślę, że gdyby było o wiele więcej klientów sytuacja byłaby mocno niekomfortowa zarówno dla obsługi jak i samego właściciela. Młody lokal, uczy się, być może
Right Behind The Kitchensłuszności moich pierwszych wrażeń. Wiele osób, które towarzyszyły mi w rewizytach, bardzo dobrze odebrało zarówno sam lokal, nienaganną obsługę no i samo jedzenie (od przystawek, przez dania główne po desery). Ocena była dokonywana o różnych porach dnia, w środku tygodnia jak i podczas większej weekendowej rezerwacji. Zatem, póki poziom jest utrzymywany, wracać będę tam z przyjemnością. Jak coś się
Right Behind The Kitchenpestki będą nam chrupać później w buzi. A tego nie lu-bi-my. Po paru minutach kremowy sos gotowy, przed podaniem możemy go jeszcze trochę podgrzać. Aby urozmaicić deser możemy wziąć jakiś twardy owoc np. jabłko. Kroimy na kilka średniej wielkości księżyce i wrzucamy na patelnię, w której uprzednio rozpuściliśmy sok z 1/3 cytryny z łyżką cukru. Owoce oblepią
Right Behind The Kitchenmniej przepadam i wkręciłby się w klimaty i kolor kukurydzy - cieciorka. Do koszyka. Do kasy. Do kuchni. Refleksja... jednak na ogół nie przepadam za słodkościami - czy to w deserach, czy w daniach głównych. Jednak tym razem postanowiłem zrobić zupę inną niż zwykle, przełamać swoje uprzedzenia i wyobrażenia na temat słodkości. Z początku wydawało mi się, że będzie wręcz za słodko
Right Behind The Kitchenmięsem, to chyba pokusiłbym się o nazwę: ciasto do pierogów i ups, niechcący maznąłem papką mięsną w środku. Ciasto strasznie twarde, tradycyjnie niedosolone, mięso bez smaku mięsa. Na deser wysoki rachunek w stosunku do jakości i ilości. Jedyny plus w ogromie minusów to Pani kelnerka, która była uprzejma mimo naszych uwag. No ale dla miłej obsługi to można
Right Behind The Kitchenkroku te pyszności. źródło: kuchniaplus.pl Moje uwagi: Przyznaję, zabrakło mi od razu w przepisie soli. Bo odpowiednia ilość soli podnosi właściwy smak składników / produktów - dlatego np. cukiernicy do czekoladowych deserów dodają odrobinę soli. Dlatego wg mnie lepiej jeszcze dodać 1 płaską łyżeczkę soli po wyrośnięciu rozczynu. Dodatkowo warto przypomnieć aby mleko miało mniej niż 40 stopni Celsjusza - inaczej zabijemy drożdże
Right Behind The KitchenPachnąca, aromatyczna, delikatna w smaku latte macchiato z puszystą mleczną pianką i subtelną nutą kwiatu muszkatołowca jest idealna na sobotnie popołudnie. Pasuje do każdego deseru, przeniesie Was w tajemniczy świat Wysp Korzennych i Indii. Składniki - proporcje na jedną filiżankę 8 g kawy (1 czubata łyżeczka drobno zmielonej kawy) 50 ml wody gorącej wody (optymalnie o temperaturze 90-94 stopnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata31 października obchodzimy Halloween. W Polsce święto to jest mniej popularne niż w Stanach Zjednoczonych, a ja osobiście nie obchodzę Halloween, ale te śliczne sowy tak
Ana Mari's worldOwoce pod kruszonką to dla nas najłatwiejszy deser. W sezonie na gruszki będą gruszki pod kruszonką:) Smak zniewala... Składniki; 1/2 szklanki płatków owsianych, 1 szklanka maki, 100 g masła, 1/4 szklanki cukru gruszki Wykonanie; Mieszamy razem mąkę i płatki owsiane. Dodajemy masło.Zagniatamy palcami tak aby powstały duże okruchy. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę, lub jak wolicie
Anioły w kuchniBardzo mocno czekoladowe, wilgotne, delikatne i rozpływające się w ustach ciasto z zatopionymi kawałkami czekolady oraz orzeźwiającymi, lekko kwaskowatymi malinami. Ciasto dziecinnie proste w przygotowaniu, a smak niebiański - deser idealny dla fanów brownies, czekolady i malin. Ciasto Czekoladowe z Malinami (Brownies z Malinami) - Składniki: 170 g masła 90 g czekolady gorzkiej 90 g czekolady mlecznej 3 jajka szklanka cukru cukier
Słodka Stronawięcej niż amerykanie na Halloween. Ale nie narzekam – wręcz przeciwnie, kombinuję jak tylko się da i dzięki temu dogadzam sobie fantastycznymi przysmakami! Zupy, kopytka, racuszki, ciasta , muffinki, desery i inne smakołyki wychodzą spod moich zdolnych łapek! Dziś mam dla Was przepis na dietetyczne placuszki z dyni i cukinii z dodatkiem świeżej natki pietruszki – przepis, który z przyjemnością dołączył
Ostra na Słodko