Dostałam cztery kilogramy truskawek. Czekałam na nie cały rok! Uwielbiam śniadania i desery z ich dodatkiem. Dziś wykorzystam je w każdym posiłku. Zarządzam TRUSKAWKOWY dzień. Nawet sok dziś nie był zielony, tylko przybrał kolor truskawkowy. Wczoraj wieczór przygotowałam migdałowy jogurt, by dziś na śniadanie zjeść go z wyczekiwanymi truskawkami. Tak naprawdę to nie owoce są królem tego śniadania. Jest
Jeść, by żyć w zdrowiuStaram się wprowadzać do mojej kuchni coraz więcej witariańskich dań. Surowizna to podstawa! To ona powinna dominować w diecie. Z koktajlami, sałatkami, sokami i deserami na surowo mam już duże doświadczenie. Słabo jednak wypadam z daniami głównymi. Ale postanawiam się poprawić. Dziś podjęłam próbę przyrządzenia tarty (a raczej mini tartinek/babeczek) w wersji RAW. Wyszło przepysznie! Jestem bardzo
Jeść, by żyć w zdrowiuodżywczych. Krótko mówiąc, dostarczymy organizmowi wszystko to, co potrzebuje do życia. Za sprawą tej książki moja kuchnia zapełniła się super produktami, które wykorzystuję codziennie jako dodatki do soków, koktajli, deserów. Często też korzystam z przepisów zawartych na końcu książki. Kolejnym surojadkiem i autorem książki o zdrowym żywieniu jest J. Wignall . W "Na surowo" , oprócz przepisów na pyszne witariańskie dania
Jeść, by żyć w zdrowiuDziś polecam Wam przepis na pyszną i zdrową szarlotkową quinoa (komosę ryżową). Do komosy ryżowej przekonałam się już jakiś czas temu. Najbardziej lubię ją w formie śniadań lub deserów, ale pysznie smakuje również w sałatkach, a nawet jako danie główne. Nasiona komosy ryżowej kryją w sobie bogactwo składników odżywczych cennych dla naszego organizmu. Białko w nasionach quinoa, to tzw. białko
Słodkie okruszkigotujemy tuszkę w bulionie przez pół godziny. Jeśli nie wiemy, co ugotować ze ślimaka, mamy też książkę kucharską, gdzie znajdziemy pomysły na przekąski, dania główne ze ślimakami a nawet desery z wykorzystaniem kawioru ze ślimaka. Polecam wyprawę w okolice Pasłęka, bo jest tam sporo fajnych miejsc na turystykę kulinarną. W Pasłęku jest też jedno z najlepszych pól golfowych – Sand
Ugotowane pozamiataneskładniki na gładką masę. W zależności jaką konsystencję lubisz dolej wody. My czasem lubimy tę gęściejszą wersję z małą ilością wody, którą zjadamy łyżkami jako nasz zdrowy i syty deser z dodatkiem pieczonego jabłka i cynamonem. Na zdrowie
Zasmakuj Kuchnipuszki (można wykorzystać dowolne świeże owoce) kiwi maliny Jeśli macie na tyle czasu nasionka chia trzeba wymieszać z mlekiem i zostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Jeśli deser ma być na już można przyśpieszyć proces gotując mleko z nasionkami jak tradycyjny budyń. Polecam Wam jednak tę pierwszą opcję. Po nocy spędzonej w lodówce nasionka powinny zwiększyć swoją objętość
Ciastkozercykonsystencji jaką chcemy uzyskać. Dodajemy masło, blendujemy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/sos-lub-konfitura-zurawinowo-jablkowa-miesa/ BosowKuchni Artykuł Sos lub konfitura żurawinowo-jabłkowa do mięsa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuczęść, żeby reszta mogła zmieścić się w lodówce. Bardzo, bardzo łatwa, jednoskładnikowa rzecz do przygotowania, a sposoby jej wykorzystania ogranicza co najwyżej wyeksploatowana wyobraźnia ;) Takie puree można wykorzystywać w deserach (ciasta, ciasteczka, kremy itp) oraz do wytrawnych potraw, np: jako gotową bazę do kremu z dyni. Świetnie sprawdzi się także we wszelkiego rodzaju sosach i innych dodatkach. Dodatkowym plusem jest
Kuchnia w Słońcu Skąpanamięsko na drugą stronę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/faszerowany-brokulami-feta-filet-indyka/ BosowKuchni Artykuł Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuBardzo pyszny deser dziś przedstawiam. Budyniu jaglanego reklamować już chyba nie muszę, samo zdrowie i jak wszyscy wiedzą z najzdrowszej kaszy na świecie. Do budyniu dodałam syropu z bzu lilaka ale jeśli takowego nie posiadacie dodawajcie swoje ulubione smaki, będzie ok. Zachęcam jednak aby w maju przyszłego roku taki syrop zrobić koniecznie bo ma jedyny i niepowtarzalny smak i aromat
Moje Małe Czarowaniewyłożyć na ciasto. Piec w 180 stopniach ok 40 minut. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/orzechowe-trojkaty-kawy/ BosowKuchni Artykuł Orzechowe trójkąty do kawy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumieszamwgarnku.pl/dania-miesne/zapiekana-brukselka-szynka-lub-boczkiem/ BosowKuchni A Wy macie swoje nazwy na jakieś warzywa? Artykuł Zapiekana brukselka z szynką lub boczkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPlacuszki robi się szybko i są doskonałe na śniadanie czy deser. Do placuszków użyłam dyni Flat white ale tutaj pełna dowolność, można użyć ulubionej dyni. Ponieważ dynia Flat white jest bardzo słodka nie dodałam cukru, jeśli użyjecie innej, mniej słodkiej dyni możecie dodać cukru, miodu czy innego słodzidła. Zapraszam na pyszne placuszki. Dyniowe placuszki z maślanką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekasza jaglana jest bardzo zdrowa i smaczna to chyba nie muszę pisać. Równie smaczne są płatki jaglane,które doskonałe pasują do jogurtu,owsianki czy deseru. Ja wykorzystałam je do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły złociste i bardzo chrupiące. 400 g filetu z piersi indyka 150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych 1 jajko sól świeżo mielony pieprz
Kolorowa kuchnia Elki