domowe słodkości. Pod każdym zdjęciem aktywny link do przepisu, zapraszam. pyszne-galaretki-malinowe-z-żelkami rogale-rogaliki-i-nie-tylko muffinki pączki-z-piekarnika babeczki-w-wafelku kruche-maślane deser-waniliowy bezy-budyniowe krowki-mleczne Smacznego
chleba naszegoWalentynkowego szaleństwa ciąg dalszy! Tym razem słodkości i to nie byle jakie Red Velvet, ciasto znane chyba wszystkim. Kolejny przysmak, który przywędrował do nas ze Stanów
Mostek w kuchnilodówce. Podczas przechowywania w lodówce mleko może ulec rozwarstwieniu, by wróciło do pierwotnej konsystencji należy je delikatnie podgrzać. Z pozostałych wiórek można zrobić: Kokosowy deser lniany z malinami
Szkrab Je Sampunkt śniadaniowego menu, jak dzisiaj płatki. Też tak macie? Mnie babcia wciskała tyle kaszy na śniadanie, że wychodziła uszami. Eugeniusza ze śmiechem wspomina czasy studiów i jeden z nieśmiertelnych deserów ze stołówki o wdzięcznej nazwie legumina, czyli zimna kaszę mannę o konsystencji kleju murarskiego polaną sokiem malinowym :-)). Moja babcia robiła kaszę tak gęstą, że w talerzu można było ustawić łyżkę
Niedzielny kucharzŚnieżnobiała beza, lekki krem i kwaśne owoce - to przepis na przepyszny deser. Beza nie jest mocno wysuszona ma mięciutki i delikatny środek. Do dekoracji bezy można użyć dowolnych owoców, najważniejsze żeby były kwaskowe, co zrównoważy słodycz bezy. Składniki bezy: 3 białka z jajek eko 150 g cukru pudru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu jabłkowego
Codziennik KuchennyPyszny, zdrowy pomysł na śniadanie lub deser :) SKŁADNIKI (na 4 kwadratowe gofry - 1 porcja bez dodatków 123 kcal) 100 g płatków owsianych 1 jajko 100 ml mleka (może być roślinne) PRZYGOTOWANIE Płatki miksujemy, dodajemy jajko i mleko. Blendujemy na gładko. Smażymy gofry (natłuszczamy lekko foremkę). Podajemy z ulubionymi owocami i np. syropem klonowym :) Smacznego! 1 porcja
Moje Kuchenne RewelacjeDagmary „ Pokochaj swoje ciało ”, z której dowiecie się, jak przeprowadzić nie tylko detoks ciała, ale również umysłu, a w konsekwencji całego życia. A jeśli po obiedzie macie ochotę na deser, polecam domowy budyń Domowy budyń bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku Artykuł Wegański pasztet z soczewicy – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondizwarty, a spód lekko miękki i idealny w krojeniu. Smak nerkowców oraz kokosowy posmak wyczuwalny jest w całym cieście. Pycha! Koniecznie spróbujcie, nawet jeśli nie przepadacie za takimi zdrowszymi deserami. Szczerze polecam! (Tortownica o średnicy 16 cm) Spód: 200g daktyli 200g mąki z orzechów nerkowca (*) Masa: 200g orzechów nerkowca 150 ml mleczka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 3 łyżki
Di gotujeręczniczku i posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/kruche-faworki-chrust/ MieszamWGarnku Artykuł Kruche faworki – chrust III pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwczorajszym przejedzeniu pączkami proponuję lekki przepis na śniadanie , czyli migdałową kaszkę z karmelizowanym bananem. Jestem niesamowitą fanką bananów, a karmelizowane banany są ulubionym składnikiem moich deserów i śniadań. Słyszeliście o kaszce migdałowej, a może kokosowej ? Zamiast tradycyjnej owsianki można właśnie ugotować kaszkę migdałową. Migdały to moja kolejna słabość…Chrupię je wszędzie…moje ulubiona przekąska. Kaszka migdałowa to bezglutenowe
codojedzeniaKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z dojrzewającymi w słońcu, orzeźwiającymi truskawkami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 250g truskawek do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru
Szalona Kuchnia Ewelinyobejrzenia wyników ich całodziennej pracy - i mówię Wam, były imponujące (a przynajmniej większość z nich). Trzypiętrowe torty wypełnione najróżniejszymi musami, nadziewane czekoladki, ciasto duńskie i francuskie w kilku wydaniach, desery, słynne duńskie kransekage, ciasta ucierane i klasyki (według duńskich standardów jest ich osiemnaście, na egzamin końcowy losuje się jeden z nich, a są to - między innymi - francuska tarta cytrynowa, creme
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZaskoczył Was tłusty czwartek, a w piekarniach po pączkach został tylko cukier puder? Nie martwcie się Mam dla Was super szybki i jak zawsze prosty przepis
Mostek w kuchniTłusty czwartek czyli pączki, donaty, faworki, ciasta i inne słodycze. Lubimy je prawie tak jak boczek. A boczek też lubi słodkości. Spróbujcie kiedyś dodać odrobinę cukru
slodkokwasnaplPączki wiedeńskie, tzw. gniazdka to kolejny rodzaj smażonych pyszności z ciasta parzonego. Ciasto jest w sumie podobne, jak na CHURROSY, może nawet
Kolorowy Przepisownik