Zupa z wiśni i innych owoców 150gorącego kompotu. Podajemy z makaronem lub ryżem i kleksem jogurtu lub śmietany. Artykuł Zupa z wiśni i innych owoców pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
SERNIK GALAKTYKA / GALAXY CHEESECAKE 131Okazuje się, że chyba mam cień talentu do tworzenia deserów na bazie galaretki, o dość nietypowych kształtach. Pamiętasz moją Geodę z galaretki/Galaretkę kryształ ? Tym razem uznałam, że zrobię coś nieco większego.. Sernik galaktyka chodził mi po głowie od jakiegoś czasu, a ponieważ niedawno pojawił się w sprzedaży Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président (który tak na marginesie jest mega
SandraFrej.com
Lipiec 2019- czyli .ujowy kompromis, kompoty i podróże 194przesiadkę w Poznaniu z małą godzinką czekania, i odkrylismy najlepszy jak dla nas sklep „Food Shop”, oczarowani różnorodnością, jakością i cenami! pochłonęliśmy kosmiczne ilości sałatek, kanapek i deserów. Tak po krótce minął na lipiec Artykuł Lipiec 2019- czyli .ujowy kompromis, kompoty i podróże pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf
KUCHENNA APTEKA #40 - JAGODY 196wykorzystywane są wyżej wymienione właściwości lecznicze jagód. Niezastąpione są również w kuchni podczas przygotowywania jagodzianek czy pierogów. Wykorzystywane są również przy produkcji konfitur, dżemów, nalewek oraz jako dodatek do deserów, ciast, owsianek, gofrów, czy naleśników. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez całą zimę. Jagody to źródło: przeciwutleniaczy: antocyjany, flawonoidy (polifenole), karotenoidy (luteina, zeaksantyna) witaminy
Kuchnia MagdaLeny
Gdzie i co zjeść w Wiedniu. 249mieć ze sobą trochę gotówki bo nie wszystkie przyjmują płatności kartą w odróżnieniu od Szwecji gdzie wszędzie można płacić kartą, a są nawet sklepy gdzie tylko można płacić elektronicznie. Deser zjedliśmy między innymi w Cafe Aida. Mają tam bardzo dobry wybór lodów, ciastek i ciastek tortowych. Można skosztować zimne prosecco lub wypić dobre piwo. Mój mąż był bardzo zadowolony
codojedzenia
Szerbet malinowy 112Szerbet, czyli odmiana sorbetu zawierająca mleko. Pomysł na przepis pochodzi z książki Eliq Maranik Desery lodowe z tą różnicą, że podwoiłam ilość malin a sam szerbet zrobiłam bez maszynki do lodów. Jeśli jesteście ciekawi jak smakuje, koniecznie musicie się pokusić o jego przygotowanie. Robi się szybko a wszystkie potrzebne składniki pewnie znajdziecie w domu
Z Hrabiną w kuchni
Sernik tiramisu 413Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru i kremowej, aksamitnej masy serowej, która idealnie współgra z nasączonymi biszkoptami. Całość smakuje obłędnie i bardzo szybko znika z talerzy gości przy małej czarnej. Składniki: 370g okrągłych biszkoptów 6-9 łyżeczek kakao Masa serowa: 2kg twarogu sernikowego z mascarpone Président 12 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 250ml mleka Poncz
Szalona Kuchnia Eweliny
Szybkie ciasteczka z tahini 177wiele zalet: przygotowuje się je naprawdę szybko, nie potrzebujemy do nich skomplikowanych sprzętów (dlatego też miska, widelec i piekarnik zupełnie wystarczą) oraz wyszukanych składników. Szybkie ciasteczka z tahini to deser idealny dla osób z nietolerancją nabiału, unikających jajek oraz osób unikających glutenu ( jednak oczywiście, jeśli nie masz problemu z tolerancją glutenu możesz użyć zwykłej mąki owsianej (lub np. mąki orkiszowej
365 dni dookoła kuchni
Ciasto jogurtowe z borówkami 159Przepis na szybkie i bardzo łatwe ciasto jogurtowe. Ja upiekłam ciasto z borówkami, ale śmiało można wykorzystać tutaj maliny, jagody, czy inne ulubione owoce. To ciasto
NiePieprz.pl
Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej 190ząbki czosnku, papryka mielona, łyżeczka octu, gorący olej podgrzany na patelni Pełny przepis tutaj Sumalak Najdziwniejszą potrawą jaką jadłam w czasie mojej podróży był sumalak. To tradycyjny płynny deser przypominający krem karmelowy zrobiony z cukru i zielonej kiełkującej trawy (takiej jak dla kota). To tradycyjne danie przygotowywane z okazji święta wiosny Nawruz. Sumalak wytwarzac ze skiełkowanych ziaren pszenicy, które miele
Ugotowane pozamiatane
Sernik rabarbarowy z nutą czarnej porzeczki 155rabarbarowego sernika wykorzystałam twaróg sernikowy firmy President, który jest idealny do serników zarówno pieczonych jak i na zimno. Jest lekki, aksamitny możemy go więc wykorzystać także do innych deserów czy np. naleśników. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone, dzięki czemu jest wyjątkowo kremowy. SERNIK
Bon appetit mon amie
Deser - Malinowa chmurka 180Deser "Malinowa chmurka" idealny na letnie upały. Maliny, bezy, masa śmietankowa to jest to co na pewno wszyscy uwielbiają. Składniki na spód: 120 g ciastek owsianych z orzechami Bonitki Warstwa malinowa: 1 opakowanie galaretki malinowej 450 ml gorącej wody ok. 200 g świeżych malin Warstwa śmietankowa: 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 g serka mascarpone 1 czubata
Pyszności Słodkości
SEROWE RAFAELLO Z MALINAMI 189masę serową. Są naprawdę przepyszne, a do tego proste w wykonaniu - każdy sobie z nimi poradzi! Najlepsze są zimne, wyciągnięte prosto z lodówki, gdyż trochę smakują jak lody. Idealny deser na lato... Składniki: 250 g sera białego półtłustego 50 g miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 4 łyżki wiórek kokosowych ok. 125 g malin
Kuchnia MagdaLeny
Karmelowy sernik na zimno 150Weekend tuż tuż, a ja nie mogłam się oprzeć kolejnemu sernikowi 😉 Tym razem mam dla Was aksamitny, karmelowy sernik na zimno, który zaspokoi Waszą chęć na
Mostek w kuchni
Quinoa z warzywami i tahini – wegańska potrawka bezglutenowa z komosy ryżowej 165zwłaszcza ukochanej trójcy: jaglanej, gryczanej niepalonej i komosy ryżowej. Uwielbiam przyrządzać z nich mało fotogeniczne potrawki, dodawać do sałatek i do zup. Łączę je z warzywami, dodaję do owocowych deserów czy koktajli. Tym razem przygotowałam wersję idealną na lunch do Read More Artykuł Quinoa z warzywami i tahini – wegańska potrawka bezglutenowa z komosy ryżowej pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoon