placuszkach. Placuszki są puszyste i chrupiące, polecam gorąco. Lubię wymyślać nowe wersje starych przepisów czy tworzyć nowe przepisy i stąd mnogość placków na blogu. Zapraszam na pyszne śniadanie albo deser. Ryżowe placuszki z kaki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieposiadać silny aromat. Kawa pozostawia długotrwały posmak ciemnej czekolady i słodkiego karmelu. Jest po prostu pyszna, tyle mogę dodać od siebie :-) Mój młody jak to przy weekendzie poprosił o deser, dla niego zrobiłam wersję z czekoladą, a dla nas wersję z czekoladą i kawą, a co. Do tego mus z mrożonych malin :-). Udanego dnia Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje
kruche babeczkiglutenu, bez cukru). Znowu napiszę, że ciasto jest mega łatwe. Wystarczy składniki zblendować na dwie masy, które później ze sobą łączymy. Nasi goście zostaną zaskoczeni formą i smakiem podanego deseru Zatem, zapraszam do blendowania! Spód ciasta: ¼ szklanki migdałów ½ szklanki orzechów laskowych(albo innych orzechów) ¼ szklanki wiórków koksowych 1 szklanka namoczonych daktyli szczypta soli Przygotowanie: do blendera wrzucamy wszystkie składniki
PaleoLifewiem dlaczego broniłam się przed tym deserem. Jest tak prosty do przygotowania, że nawet dziecko sobie z nim poradzi. Jest pyszny i można podać go z ulubionym dodatkiem, u mnie dziś są to jagody w cukrze ze słoika. Oj jakie to smaczne. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipopełniłam na ochłodę taką oto kawę mrożoną. Oczywiście z jagodami, które po ostatniej wyprawie do lasu rządzą w kuchni. Lody, mleko, śmietanka i jagody - ta kawa z powodzeniem zastąpi deser w upalną pogodę. Pycha! Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka jagód 2 łyżki cukru 4 gałki lodów (najlepiej waniliowych lub śmietankowych) 300ml mleka 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 100ml śmietanki
Obiad gotowykarmelizowanymi jabłkami zadowoli niejedno podniebienie. I tak ostatnim moim "wynalazkiem" stała się kaszka gotowana na mleku kokosowym. Smakuje rewelacyjnie! A gdy podałam ją na zimno z musem ananasowym, deser skradł serca wszystkich gości. Uwaga: podaję dwa sposoby przygotowania kokosowej kaszki manny, w obu przypadkach wychodzi pyszna. I kto by pomyślał, że to nie zwykła kasza manna:) Składniki
Obiad gotowyBROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI jest dowodem na to, że ciasto czekoladowe może... Artykuł BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEstron. Podajemy gorące oprószone cukrem pudrem lub… z czym kto może. Racuchy z twarogu z budyniem bananowym sprawdzą się w każdej roli. Na obiad, kolację, śniadanie, czy deser. Można je podać dodatkowo z kleksem jogurtu, czy śmietany lub polane miodem, czy nektarem z agawy. Zastępując cukier puder stewią lub ksylitolem – otrzymamy danie dla diabetyka. Używając budynie i proszek
mojewypiekiinietylkopieczemy 20 minut. Pieczoną jaglankę szarlotkową z orzechami włoskimi zjadamy na śniadanie lub zabieramy ze sobą na wynos. Taka jaglanka może miło zaskoczyć gości, kiedy poda się ją jako deser na ciepło z kulką lodów wanilinowych. Kasza jaglana otrzymywana jest z prosa, które pochodzi Azji. jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, ale za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Jest bogata
My Chcemy Jeśćczekoladowy - już brzmi wspaniale, prawda? :) Do tego dodałam wyborny syrop korzenny na bazie miodu, z cynamonem, imbirem i innymi przyprawami korzennymi. Deser cudowny, bardzo zimowy, słodki i jednocześnie rozgrzewający ... Bardzo polecam Wam ten przepis, dopóki zima jeszcze nas nie opuszcza! :) Składniki: 200 ml śmietany kremówki syrop korzenny (do kupienia w dobrych sklepach) 50 gramów gorzkiej czekolady 50 gramów mlecznej
Garniec Magalieczekoladową masę przełożyć do kwadratowej blaszki 20x20cm (lub małej keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i blaszkę wstawić do lodówki na około 2 godziny. 3. Gdy masa stężeje, deser kroimy na małe prostokąty, przechowujemy w lodówce. Smacznego
Mała CukierenkaPyszny deser? smakowite śniadanie? znakomity podwieczorek? tak czy tak budyń jest znakomity. Delikatny w smaku i bardzo kremowy, idealnie rozgrzewa brzuchy, polecam. Dyniowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieramach wygodnictwa lub jak kto woli z powodu lenistwa, robię je z półproduktów i bez pieczenia. Ciasto 3 bit jest naprawdę szybkie do przygotowania, a podane na deser znika jako pierwsze i goście proszą o dokładkę. Składniki: 400 g (puszka) masy krówkowej (kajmak) 500 g herbatników 400 ml śmietany 30% 2 opakowania śnieżki lub śmietan-fix (u mnie śnieżka
Kuchcik gotujewiem czy ptysie to tradycyjny deser na Sylwestra, ale odkąd pamiętam na ostatnią noc roku przygotowuje właśnie taką słodką przekąskę. W tym roku trafiłam na wyjątkowy przepis. Ptysie z kruszonką! W dodatku pachnącą pomarańczami. Wypełnione czekoladą z pomarańczową nutą rozpływają się w ustach, są przepyszne :) Przepis pochodzi ze świetnej książki Moniki Waleckiej „Opowiadania drewnianego stołu”. ptysie
Mienta blogcytrynowy sernik Połączenie delikatnego twarogu z kwaśnym smakiem z cytryny daje zawsze wspaniały efekt. W dodatku deser ten nie należy do zbyt pracochłonnych, dlatego uważam że powinien on gościć na naszych stołach jak najczęściej. składniki ciasto 125 g masła 250 g mąki 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 łyżki kakao szczypta soli sernikowa masa
Miód i pieprz