gdzie odebrałam lekcję od prostytutek o tym jak ostre są papryczki piri-piri. A na deser trochę piekłam. Ciasteczka chałwowe, tak cudownie słodkie, andruty, trufle w przepięknej bombonierce i ciasto 3 bit, które podbiło serce M. Oraz kilka innych: duszone maślaki, fetuccine Alfredo bez fetuccine, a z linguine które było odkryciem roku, pastę z gorgonzolą i łososiem, sałatkę
Brzuszki ŁakomczuszkiDomowe rafaello to już chyba klasyka. :) Bardzo proste w wykonaniu. Bez pieczenia. Połączenie kremu kokosowego z herbatnikami lub krakersami daje niesamowity efekt (swoją drogą warto zrobić to ciasto raz z krakersami a innym razem z herbatnikami - trochę inaczej smakuje). Deser bardzo ładnie się prezentuje i równie dobrze smakuje. Przepis pochodzi z książeczki "Ciasta domowe". RafaelloPRZEPIS/forma
coolinarnastrefa.blogspot.comWitajcie. Dziś przychodzę do Was z przepisem na PRZEPYSZNE ciasto! Połączenie dwóch rodzajów, murzynka i sernika z kaszą jaglaną jest naprawdę pyszne! Mokry środek w miękkim
Zdrowie i pysznie na talerzuUwielbianym przeze mnie ciastem jest sernik mojej mamy – bez kruchego spodu, bez żadnych bakalii, bez polewy. Taki zwyczajny, puszysty serniczek Tym razem
Kuchnia w bieguLista TOP 10 przepisów najczęściej przeglądanych w lipcu. Czas na podsumowanie lipca. Jest to czas kiedy mamy dużo świeżych sezonowych owoców, dlatego dostaliście ode mnie
Zdrowie i pysznie na talerzuWiosna już jest! A ja poczułam nieposkromioną chęć na ciasto z owocami. Delikatne, biszkoptowe. W smaku klasyczne, w przygotowaniu najłatwiejsze, bez obaw, że wyjdzie zakalec
zabawa smakiemnadzieję, że dynia nikomu się jeszcze nie znudziła, bo mam dla Was kolejny rewelacyjny przepis na deser z jej wykorzystaniem - tartę dyniowo-pomarańczową. Dodam, że nie trzeba nic piec (jeśli oczywiście macie zamrożone zapasy puree z dyni, jak ja) , tylko wymieszać składniki, schłodzić i gotowe. Proste? Proste! :) Ale nie zapominajmy o najważniejszym, czyli smaku - tarta jest po prostu obłędna! Mamy(...)uratować poprzez podgrzanie w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej. Np. wstawiamy masę do kuchenki mikrofalowej na 10 sekund, wyjmujemy i mieszamy, czynność powtarzamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek
Domowa Cookierenka Agiprzepisy na inne słodkości -----> CIASTA, WYPIEKI I DESERY Bezy - przepis: Składniki: (z podanych proporcji wyszło mi 28 bez) 2 białka 120 g drobnego cukru (można również zmielić np. w młynku do kawy zwykły cukier bądź użyć cukru pudru) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Bezy - jak zrobić? Żółtka oddzielić od białek. Przygotować drobny(...)masa na bezy będzie sztywna, małymi partiami dodawać cukier, znów ubijać, znów dodawać cukier i tak do skończenia produktu - ubijać do momentu, kiedy masa będzie gęsta i lśniąca, a cukier rozpuszczony. Na koniec dodać łyżeczkę soku z cytryny i łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Chwilę miksować, by produkty się połączyły. Piekarnik rozgrzać do ok. 140 'C (piekę w gazowym, bez termoobiegu
Moje QulinariaI po raz kolejny, prezentuję Wam przepis na super smaczny i zdrowy deser z najlepszego połączenia smaków ⇨ banan+masło orzechowe. Gdyby nie to, że jestem cały
Zdrowie i pysznie na talerzuSzybkie, smaczne i mega zdrowe - placuszki z mąki z ciecierzycy z borówkami. Uwielbiam mąkę z ciecierzycy! Polecam wypróbować, gdyż nawet bez proszku do pieczenia
Truskawkowa FiestaCiasto kryształek to pyszne i efektowne ciasto na bazie czekoladowego biszkoptu, bitej śmietany i galaretki. Pierwszy raz zrobiłam biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia
e-PrzepisyKulinarneCiekawostka dla amatorów ciasta francuskiego i słodkości podawanych w oryginalny sposób. Zapraszamy do wspólnego pieczenia!:) 45 minut 5 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże jabłka
Ania i Marcin gotująEklerki z bitą śmietaną . Moje pierwsze, więc taką otrzymały nazwę. Przepis okazał się bardzo prosty, także w wykonaniu. I bez proszku do pieczenia, a
Kuchnia co dniaPo kilku dniach bez słodyczy Misiek dopadł w nocy do resztek z koszyczka wielkanocnego Miśki, zlitowałam się nad nim i piekłam Mu wielgachną drożdżówkę. Składniki
greenscarfGruszki to chyba moje ulubione owoce. Najczęściej zjadam je tak po prostu, na surowo, bez kombinowania. Czasem jednak robię tartę >>klik lub
Codzienna kuchnia niecodzienna