Barszcz biały tradycyjnie przygotowuje się na zakwasie, z dodatkiem białej kiełbasy i ugotowanymi na twardo jajkami. Dodatkowo tradycyjny barszcz biały zabiela się śmietaną, a smak podkręca
PysiaGotuje.plSmażenie faworków w okresie karnawału i w tłusty czwartek jest na stałe wpisane do polskiej tradycji. Przepis na faworki, który dzisiaj dla Was przygotowałam jest bardzo
PysiaGotuje.plSałatka z kurczakiem, boczkiem i awokado doskonale sprawdzi się zarówno jako szybki obiad, jak i prosta kolacja. Pyszne połączenie smaków! Artykuł Sałatka z kurczakiem, boczkiem
Pogotujmy.plDeser zawierający zdrowe nasiona, jogurt naturalny i mus z egzotycznego owocu mango. Ten deser jest świetną propozycją dla dbających o linię, gdyż zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Składniki: 600g jogurtu naturalnego 6 łyżek nasion chia 1 łyżka miodu 1 mango 2 łyżeczki soku z limonki listki mięty do dekoracji Wykonanie: 1. Jogurt naturalny wymieszać z miodem i nasionami chia, odstawić
Szalona Kuchnia Ewelinyrównież napisać Wam kilka słów o liofilizowanych borówkach. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam borówki. Latem dosłownie nie mogę się nimi najeść. Dodaję je do owsianek, koktajli, ciast, deserów. Są nie tylko pyszne, ale też i bardzo zdrowe. Dlatego z ich właściwości i pięknego koloru (fioletowe kremy, masy, koktajle aż cieszą oczy) powinniśmy korzystać przez cały rok. Moim ostatnim(...)naturalny smak i aromat. Smak, który naprawdę zachwyca. A teraz czas na pyszny przepis na kruche babeczki z borówkowym kremem serowym. Krem ten śmiało możecie wykorzystać również np. do deserów. Spróbujcie, prosto i pysznie. Składniki: Na kruche babeczki (spody): na około 18 sztuk 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Na krem
Słodkie okruszkizrobienia, pyszny mus czekoladowy , który zrobisz tylko z czterech składników. To wspaniały i bardzo uniwersalny mus bez jajek, za to z serkiem mascarpone. Świetny do tortów oraz jako deser w pucharku. - tylko 4 składniki - boski mus bez jajek - do torów, trufli, deserów
AniaGotuje.plPrawdziwy barszcz ukraiński Tradycyjny barszcz ukraiński, narodowe danie naszych sąsiadów często gości także na polskich stołach. Ta pyszna i pożywna zupa może być przygotowana na wywarze
Cztery FajeryBabeczki z rozmarynem całkowicie mnie zaskoczyły. Czegoś takiego dobrego już dawno nie jadłam. A przepis jest taki prosty i szybki do zrobienia. Cały sekret leży w
dolcevitainmykitchenOsobiście mam słabość do ciast bezowych i obok żadnego nie mogę przejść obojętnie Do tego pyszna kawka i jestem w niebie… W związku z tym
Oryginalny smakPierogi kocham nad życie. Zarówno jeść jak i robić i nie jest dla mnie zmorą żadną ulepić ich nawet w setkach. Przy czym kształt oraz obecność
Kuchnia w czekoladzieprzetworzonych składników takich jak cukier (bo słodzony bananami), za to z bogatym w własności odżywcze siemieniem lnianym* i całkowicie bez laktozy i glutenu (gdyby ktoś potrzebował). Jednym słowem deser dla każdego Polecam! Składniki: Budyń: 1 szklanka (240 ml) mleka kokosowego z puszki 2 duże dojrzałe banany (około 400 g przed obraniem ze skórki) 1/2 szklanki (120 ml) mielonego siemienia lnianego(...)masę. Budyń rozlewamy do szklanek i gotowe! Można wcześniej przybrać szklanki plasterkami banana. Konsumujemy od razu albo wstawiamy budyń do lodówki do czasu aż przyjdą goście albo pora na deser Smacznego! *Więcej informacji o zdrowotnych właściwościach siemienia lnianego znajdziecie np. tutaj . **Przepis zainspirowanym tym . Artykuł Budyń czekoladowy bez gotowania (bez glutenu, bez cukru, bez laktozy) pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plJednym z moich postanowień noworocznych była publikacja na blogu przepisów na tradycyjne ciasta niemieckie. Zwykłe klasyczne ciasta, znane i lubiane tak jak u nas babka, czy
dolcevitainmykitchenSpaghetti aglio, olio e peperoncino, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i chili. Jest to najprawdopodobniej najprostszy przepis na pełnoprawne danie przygotowane na bazie makaronu. Mimo niesamowitej
Pogotujmy.plUwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów i to nie pierwszy raz, gdy użyłam obu tych rzeczy do przygotowania mięsnego obiadu. Szpinak zazwyczaj zawsze mam w zamrażarce
Kuchnia w czekoladzieNie mam nic przeciwko zimie, ale zaczyna mnie trochę nudzić. Wiecznie zimno, ślisko, na wieczorny spacer wyjść nieprzyjemnie, dlatego chociaż na talerzu sobie trochę wiosny wyczarowałam
Kuchnia w czekoladzie