deser - 61894 przepisów (strona:743/4127)

Jajka z chrzanowym majonezem 104

Artykuł Jajka z chrzanowym majonezem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl .

Pogotujmy.pl
Biała kiełbasa pieczona z miodem pitnym i kapustą kiszoną 140

Kolejny pomysł na potrawę wielkanocną, którą urozmaici świąteczne menu. Biała kiełbasa pieczona z kapustą kiszoną i miodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym

Oryginalny smak
Zakwas na żurek 133

Żurek jest jedną z tych potraw, których nie może zabraknąć w niejednym polskim domu w czasie Wielkanocy. Nie od dziś wiadomo, że żurek najlepiej smakuje na

PysiaGotuje.pl
Pyszny Tort Jogurtowy z Malinami i Morelami 348

pieczenia Do nasączenia: 110ml wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Masa jogurtowa: 500g naturalnego jogurtu w temperaturze pokojowej 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 6-7 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 23g żelatyny + 210ml wody 1 puszka moreli w syropie 850ml 120g umytych malin 220g konfitury malinowej Wierzch(...)250ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany (niekoniecznie, ale jak tort będzie dłużej stał to radzę użyć) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego maliny do ozdoby posiekane pistacje Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, wymieszać. 3. Białka ubić

Mała Cukierenka
BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 184

Biała kiełbasa to nieodłączny element wielkanocnego menu. Najczęściej dodajemy ją do żurku wielkanocnego lub podajemy w formie pieczonej z różnymi dodatkami i sosami. Ja natomiast postanowiłam

Kuchnia MagdaLeny
ROLADA SZPINAKOWA Z SAŁATKĄ CHRZANOWĄ Z JAJKAMI 138

Rolada szpinakowa to bardzo efektowna przystawka na świąteczny stół. Jednak u mnie nie będzie to rolada z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, która jest wszystkim bardzo

Kuchnia MagdaLeny
MAZUREK CZEKOLADOWO-MALINOWY (BEZ PIECZENIA) 141

Mazurek w kształcie pisanki, bez pieczenia to moja kolejna propozycja na świąteczne słodkości. Spód jest daktylowy z dodatkiem mielonej mieszanki płatków owsianych, sezamu i ziaren słonecznika

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA GOTOWANA NA PARZE 144

Polędwica zamarynowana w marynacie musztardowo-majerankowej z dodatkiem czosnku i ugotowana na parze. To pomysł na domową wędlinę lub mięso do obiadu, bo można ją serwować

Kuchnia MagdaLeny
WEGETARIAŃSKI ŻUREK NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 132

Nie ma Wielkanocy bez żurku! To podstawowa potrawa tych świąt. Jednak nie każdy przepada za tradycyjnym żurkiem pełnym kiełbasy i innych wędlin lub po prostu nie

Kuchnia MagdaLeny
JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE 150

Jajka faszerowane to jedna z podstawowych pozycji na świątecznym stole. Przepisów na nadzienia do jajek jest sporo, bo tak naprawdę to można faszerować je czym tylko

Kuchnia MagdaLeny
Pszczółki na łące- ciasto szpinakowo brzoskwiniowe 140

Kolejne ciasto, które spodoba się każdemu :) Najfajniej wygląda oczywiście w całości, kiedy widzimy cały rój pszczółek, ale i pokrojone na kawałki zrobi furorę.  Soczyście zielony

Kuchnia w czekoladzie
Pasta z makreli na chleb + filmik 164

Proponuję dziś przepis na  przepyszną pastę na chleb z wędzonej makreli . To jest pasta na bogato; z jajkami, twarogiem, ogórkami kiszonymi, cebulką i majonezem . Taką

Kawa z mlekiem
OZDOBY STROIKI WIELKANOCNE 157

Szybki i tani sposób aby wprowadzić do domu klimat wielkanocny. Przygotowując stroiki użyłam ozdób które są tanie lub tak jak siano które, nic nie kosztuje a

RAROSSA
Wielkanocna sałatka warstwowa 189

W Święta Wielkanocne na polskich stołach na pewno nie zabraknie sałatek. Nasza propozycja jest smaczna, ładnie prezentuje się na stole i przede wszystkim jest szybka – można

Związek na patelni
Nakrycie pełne 114

zupy i nóż do przystawki/ek. Jeśli w planie znajduje się przystawka, którą spożywa się tylko widelcem, nóż do przystawki pomijamy. Nad górną częścią podtalerza układamy odpowiednie sztućce do deserów w kolejności: widelczyk (trzonkiem skierowanym w lewo), nożyk (trzonkiem skierowanym w prawo) oraz łyżeczkę (trzonkiem skierowaną w prawo). W lewym górnym rogu podtalerza kładziemy talerzyk na pieczywo. Po jego prawej stronie(...)wódka (do przystawek), szklanka do wody. Jest to ustawienie ogólne, które modyfikujemy zgodnie z planowanym pairingiem win i jedzenia. Kieliszki do alkoholi, które mają być podawane po obiedzie (do deseru lub po nim) podawane są w komplecie ze stosownymi daniami. Szkło, szczególnie to myte w zmywarce należy dodatkowo wypłukać i wypolerować. Sole i inne środki chemiczne mogą niestety osadzić się

Kate's Kitchen