Lato w pełni, więc arbuz gości u nas minimum 2 razy w tygodniu. Dzieciaki uwielbiają, a i ja nie pogardzę. Kiedy jednak tydzień temu zobaczyłam na
Kuchnia w czekoladziePlacki ziemniaczane – znane i lubiane niemal przez wszystkich. Podawane ze śmietaną, gulaszem a nawet z cukrem. Doskonały pomysł na niewymagaj
Pogotujmy.plPrzepis na najlepsze placki ziemniaczane podane z sosem bolońskim. Ziemniaki do placków zawszę ścieram na tarce o dużych oczkach, dzięki temu są wyjątkowo chrupiące. Do masy
Kuchnia MagdaLenyArepas-placki popularne takze na Wyspach Kanaryjskich Hola, zapraszam na kolumbijskie placki arepas z serem. Chrupiące, pożywne, najsmaczniejsze na gorąco. A nadzienie z mozzarelli tak przyjemnie
dolcevitainmykitchenPieczarki nadziewane boczkiem to danie idealne dla miłośników pieczarek. Takie pieczarki mogą stanowić szybką i prosta kolację, smaczną przekąskę na domowe imprezy, lub ciekawy dodatek do
Smakowite DaniaPyszne i zdrowe, domowe lody bananowe z malinowym dżemem z nasionami chia i tymiankiem cytrynowym bez dodatku białego cukru. Dżem przygotowujemy bez gotowania czy miksowania. Dojrzałe
Moja DelicjaKruche ciasto z malinami, pianką z ziarenkami wanilii, która przypomina ptasie mleczko i maślaną kruszonką. Proste i bardzo smaczne ciasto. Zamiast malin możecie użyć innych, ulubionych
Oryginalny smakNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Związek na patelniAronia jest owocem, który niewątpliwie należy do superfoods. W Polsce niestety nie jest jeszcze doceniana, choć łatwo dostępna, gdyż uprawiana jest u nas na szeroką skalę
Kuchnia MagdaLenyzłożonym zamówieniu. 3. Weronika: Każdy dzień jest tam inny, czyli codziennie jestem pod wrażeniem. Nauczyłam się już bardzo dużo. Od pysznych sałatek lub grillowanych kałamarnic po moje ulubione desery. Kucharze zaskakują wciąż nowymi pomysłami, dlatego zawsze wracam tam z przyjemnością i nową energią. 4. Na zdjęciach Jamon iberico oraz sałatki, które podawane są w naszej restauracji. Iza: 1. Restauracja(...)kuchni szczególną uwagę zwraca na wykorzystywanie produktów wysokiej jakości co w połączeniu z kolorami i niestandardowymi teksturami tworzy wyjątkowe i zaskakujące potrawy. Dodatkowo uzyskując efekt wizualny na talerzu. 4. Deser – czekoladowa pomarańcza! Klaudia: 1. Odbywam staż w restauracji Portolito, tuż nad brzegiem morza. ( http://www.portolito.com/fotos/ ) 2. Moja restauracja reprezentuje kuchnię śródziemnomorską. 3. Przede wszystkim niezwykłe doświadczenie
Gotuj po hiszpańskuTradycyjny przepis na bitki w sosie własnym, czyli klasykę kuchni polskiej. Mogą być one wołowe lub wieprzowe. Jednak najlepiej zrobić wersję mieszaną, czyli zarówno z mięsa
Kuchnia MagdaLenyMięso w słoiku to taka domowa konserwa, tylko że bez konserwantów i sztucznych e-dodatków. Tylko mięso, czosnek i przyprawy. Taka domowa konserwa to doskonała alternatywa
Kuchnia MagdaLenyzrobić kisiel? Domowy kisiel porzeczkowy . Kisiel to doskonały, lekki deser, zawsze w pracy i w domu miałam torebkę kisielu, który doskonale zaspokajał głód. Teraz mieszkamy w Niemczech i takiego kisielu z torebki w najbliższym sklepie się nie uświadczy, trzeba jechać do polskiego lub rosyjskiego sklepu, a nie zawsze mam na taki wypad czas i ochotę. W każdym natomiast sklepie można
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOd jakiegoś czasu chodziły za mną ogórki ze słoika w takim gęstym, lekkosłodkawym, żółtym sosie. Z wyczuwalnymi kawałeczkami ogórka, ziarenkami goryczycy, pachnącego koperkiem i imbirem. Kiedyś
dolcevitainmykitchen