Przepis na śledzie solone w sosie tatarskim. Z dodatkiem marynowanych grzybków i ogórków konserwowych. Do przepisu możecie użyć marynowane grzyby, które w tym roku część z
To co lubię - gotuję i polecamSernik wiedeński, kremowy, delikatny wyjątkowo smaczny. Sernik, który w moim rodzinnym domu jest pieczony odkąd pamiętam. Klasyka sama w sobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki ½ kg
To co lubię - gotuję i polecamWiększość z nas lubi pieczonego kurczaka, ja dzisiaj dzielę się z Wami moim przepisem. Tym razem udka pieczone z dodatkiem rozmarynu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Udka
To co lubię - gotuję i polecamPieczone ziemniaki to świetny dodatek do obiadu. Kiedy macie już dosyć zwykłych, gotowanych ziemniaków zróbcie wersję pieczoną. Ja najbardziej lubię najpierw podgotować je kilka minut (około
To co lubię - gotuję i polecamMiękkie, puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne rogaliki drożdżowe. Można o nich pisać bez końca i same pozytywne rzeczy, chociaż mają jeden minus, zdecydowanie za szybko znikają
To co lubię - gotuję i polecamTarta warzywna to świetny pomysł na posiłek dla całej rodziny. Idealnie pasuje na obiad, kolację czy jako smaczny posiłek do pracy. Smakuje zarówno na ciepło jak
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na domowe bułki pszenne. My dzisiaj zjedliśmy je z dodatkiem dżemu truskawkowego i miodu. Bułki te możecie upiec zarówno z suchych jak i świeżych drożdży
To co lubię - gotuję i polecamProziaki to wg Wikipedii : ” mączne placki z dodatkiem „prozy” czyli sody oczyszczonej, pochodzące z Podkarpacia, znane też w innych częściach Polski. Składają się
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj upiekłam chleb z dodatkiem suchych drożdży i mnóstwem ziaren. Możecie dodać do niego swoje ulubione dodatki : siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, jagody goji, chia, sezam
To co lubię - gotuję i polecamPrzeszukując zapasy w domu natknęłam się na pudełko suszonych grzybów. Pachną pięknie, a ja przyznam się, że baaaardzo dawno nie robiłam zupy grzybowej. W moim domu
To co lubię - gotuję i polecamZielony makaron czyli makaron z dodatkiem szpinaku. Do jego zrobienia możecie użyć zarówno świeżego jak i mrożonego szpinaku. Przygotowując go ze szpinaku mrożonego, wcześniej należy go
To co lubię - gotuję i polecamZupa ogórkowa. Nie wiem jak to się stało, że do tej pory moja ulubiona zupa nie znalazła się na blogu. Dlatego szybko naprawiam swój błąd. Wg
To co lubię - gotuję i polecamSmaczna i pożywna zapiekanka makaronowa z dużą ilością warzyw i sosem serowym. Do tej zapiekanki możecie dodać również mięso jednak spróbujcie najpierw wersji wegetariańskiej. Przepis ten
To co lubię - gotuję i polecamObwarzanki to drożdżowy wypiek, którego nazwa wzięła się ze sposobu przygotowania, czyli obwarzania. Ciasto przygotowujemy tradycyjnie jak wiele ciast drożdżowych z mąki, wody, drożdży i soli
To co lubię - gotuję i polecamŚwięta będą w tym roku inne, jednak żeby zachować odrobinę normalności w tych trudnych dla nas wszystkich czasach, podsyłam Wam przepis na pysznego mazurka. Mazurek na
To co lubię - gotuję i polecam