Przepis na pyszne pierogi z wiśniami. Nazrywałam mnóstwo smacznych i ekologicznych wiśni. Będą pierogi, obowiązkowo nalewka i kilka innych pyszności. Sezon na wiśnie właśnie się zaczyna
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj przepis na pyszny dżem morelowy. Morele są bardzo bogate są w potas, żelazo, wapń, fosfor, witaminy PP, B i C oraz błonnik. Ich jedzenie poprawia
To co lubię - gotuję i polecamW ogródku mamy w tym roku mnóstwo cukinii, cała rodzina bardzo lubi cukinię przyrządzaną na wiele sposobów, ale i tak wciąż szukam nowych inspiracji. Na blogu
To co lubię - gotuję i polecamSzybkie i łatwe ciasto ucierane z mnóstwem smacznych owoców tym razem z dodatkiem wiśni. Bardzo proste do przygotowania, ze składników, które na pewno znajdziecie w swojej
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszną surówkę z młodej, białej kapusty. Bardzo popularna i chyba moja ulubiona surówka do obiadu. Zdrowa, a jeśli przygotujemy ją z jogurtem lub oliwą
To co lubię - gotuję i polecamZupa warzywna z mnóstwem świeżych sezonowych warzyw. Moja zupa ma w swoim skladzie żółtą i zieloną fasolkę szparagową, jest też kalafior, młoda marchewka, pietruszka oraz młode
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na idealny biszkopt. Biszkopt rzucany to taki biszkopt, który po upieczeniu rzuca się z wysokości około 30-40 cm na blat stołu. Mój biszkopt jest
To co lubię - gotuję i polecamPlacki z cukinii i marchewki. Pomysł na smaczne i szybkie danie. Świetne jako samodzielne danie lub jako dodatek do sosów mięsnych lub grzybowych. Placki, które uwielbiają
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszny domowy tort. Tort z dodatkiem owoców sezonowych oraz delikatnym kremem z batoników milky way. Raz w roku robię tort dla ukochanej osoby czyli
To co lubię - gotuję i polecamNapój pietruszkowy. Zielony napój witaminowy z mnóstwem witaminy C. Napój, który jednocześnie chłodzi, orzeźwia i dostarcza nam bardzo wiele witamin. To doskonały sposób na dostarczenie żelaza
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na metrowiec dostałam od mojej cioci, która dawniej robiła je na wiele rodzinnych uroczystości. Pamiętam z dzieciństwa jego smak, a jadłam metrowca jakieś dobre kilkanaście
To co lubię - gotuję i polecamPyzy z mięsem w końcu przepis idealny. Długo szukałam przepisu na pyzy, który będzie prosty, a pyzy będą najsmaczniejsze. Pyzy wg tego przepisu są delikatne i
To co lubię - gotuję i polecamgotować i piec według tradycyjnych włoskich przepisów, które sama sobie tłumaczę I efektem tych eksperymentów jest właśnie ten przepis na tiramisu. To ciasto to chyba jeden z najpopularniejszych włoskich deserów. Jego pochodzenie jest przedmiotem licznych dyskusji, zdaniem jednych pochodzi on z Treviso, a powstało około XIX wieku. Zdaniem innych tiramisu pochodzi z Gorizia we Friuli Venezia Giulia. I co ciekawe(...)miejscowość wraz z Veneto walczy o tytuł autora tego deseru. Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze Składniki na ok. 6 – 9 porcji 250 g biszkoptów 2 filiżanki espresso 500 g mascarpone 4 żółtka 2 białka jaj 100 gramów cukru pudru 1 łyżka ulubionego likieru (ewentualnie szczypta wanilii) 2 łyżki niesłodzonego kakao w proszku Sposób przygotowania: Zaparz espresso. Odstaw je do przestygnięcia
365 dni dookoła kuchni(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lekka i smaczna sałatka na grilla, która powinna się znaleźć w każdym grillowym menu. Będzie także świetnym dodatkiem do obiadu. Składniki: 1 główka
Przepiski.pl