Weekend minął, ale to nie znaczy, że nie można sobie trochę podogadzać... Jak wiecie ja tam słodkie lubię mieć na co dzień, więc i tydzień możemy
Kuchnia w czekoladzieRurki z kremem to bardzo znany i lubiany przez wszystkich deser. Dzisiaj chcę przedstawić Wam przepis na wegańskie rurki z kokosowym kremem! Wyglądem oraz smakiem nie odbiegają od zwykłych rurek – aby były jeszcze bardziej ciekawe i pyszne zrobiłam krem w dwóch kolorach/ Efekt wizualny i smakowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na ciasto
Via GustoPogoda za oknem niestety nas nie rozpieszcza. Pochmurnie, zimno, deszczowo. W takie dni jak ten bardzo często sięgam po szybkie ciasta i desery, które w kilka chwil poprawiają nastrój. Dziś zapraszam Was na pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką . Pysznie, szybko, nic tylko jeść i jeść… Każda łyżeczka poprawia nastrój Spróbujcie i Wy. Do mojego pieczonego serniczka(...)wykorzystałam orzechy włoskie w karmelu DeliDeli , które nadały mu oryginalnego, niepowtarzalnego smaku. O orzechach pisałam Wam już tutaj . Polecam je nie tylko jako dodatek do ciast czy deserów, ale również jako wspaniałą przekąskę na przyjęcia, do ulubionej książki lu b od tak bez powodu Pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką Składniki: (na mniejsze naczynie do zapiekania, u mnie
Słodkie okruszkitiramisu wzbogacone korzenną przyprawą do piernika, aksamitne gorzko słodkie , rozpływające się w ustach najlepsze na drugi dzień po schłodzeniu, smak wzbogacony ciemnym rumem nie kawowym likierem, ten deser bez pieczenia jest tak pyszny i przygotujesz go w 30 minut. Uwielbiam tiramisu a Wy ? Szklana forma 30/17 cm 35 dag podłużnych biszkoptów Savoiardi ½ kg sera mascarpone 1 szklanka(...)układamy drugą warstwę biszkoptów tak sam skrapiamy naparem z kawy, oprószamy kakao, na wierzch rozprowadzamy resztę kremu i posypujemy grubo kakao, naczynie przykrywamy, schładzamy całą noc w lodówce. Deser kroić układać na talerzykach lub najlepiej jeść łyżeczką prosto z formy. Smacznego
Wanilia i Kardamonochotę na coś słodkiego, nie mam ochoty na włączanie piekarnika i używam gotowca, którym jest krem do tortów. Od czasu do czasu gotowiec nie zaszkodzi, prawda ? I właśnie zrobiłam deser a może ciasto bez pieczenia ? Biszkopty, krem i borówki i wyszedł smaczny deser. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwybrać ten najbardziej pasujący jego gustom. Poniżej przepis na Eklerki z którego ja skorzystałem z delikatną jego modyfikacją, aby nie było za słodko. Poniżej znajdziecie przepis na ten pyszny deser. Oczywiście, jeśli nie macie zbyt wiele czasu możecie wybrać się do najbliższej cukierni i kupić te przysmaki, jednak te domowe smakują znacznie lepiej :) Eklerki – składniki Ciasto : 1 1/3 szklanki(...)nabić szprycą – jednak wtedy nałożymy zdecydowanie mniej kremu. Jeśli więc zdecydowaliśmy się je przekroić (więcej kremu=więcej przyjemności), to na dolną część nakładamy wcześniej przygotowany krem i przykrywamy górną. Deser już prawie gotowy – teraz tylko wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub – co bardziej polecam – polać polewą czekoladową mleczną, lub przygotowanym lukrem. Uwaga! Podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika – wtedy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj przepis dla prawdziwych miłośników bananów. Chlebek bananowy w który zakochacie się z pierwszego kawałeczku. Lekki do zrobienia, mega mięciutki, bardzo wilgotny i bardzo bananowy. Co
Kuchnia ŁukaszaObawiałam się czy to w ogóle wyjdzie, ale! Udało się ;) Swego czasu kupiłam wiaderko sera z myślą o serniku na zimno. Czas uciekał, a sernika
Kuchnia w czekoladzieOponki serowe to szybki i smakowity deser. Wystarczy zagnieść ciasto, rozwałkować, wykroić krążki i smażyć na głębokim tłuszczu. Deser szybki nawet jak przyjdą niespodziewani goście. Polecam wypróbować na najbliższych a będą chcieli więcej. Oponki serowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSerniki zaserwować możemy zarówno do codziennej, poobiedniej kawy, jak i w czasie Świąt Wielkanocnych czy innych uroczystości. O czym należy pamiętać przygotowując ten, kultowy już, deser? Ser – kluczowy składnik Zanim zabierzemy się na pieczenie sernika , zastanówmy się, na jakim efekcie finalnym nam zależy. Gdy mamy ochotę na przysmak wilgotny, gładki i zwarty w strukturze, użyjmy tłustego sera. Jeśli preferujemy ciasto(...)niż 3 jajka, dzięki którym nasze ciasto stanie się bardziej pulchne. Gdy dodajemy je w całości, zwiążą one masę serową, nie napowietrzając jej zbytnio, a co za tym idzie – deser nie będzie zbyt gwałtownie rósł w trakcie pieczenia. Jeżeli natomiast zdecydujemy się na wlanie w pierwszej kolejności samych żółtek, a następnie białek ubitych na pianę, uzyskamy sernik o puszystej, lekkiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sklepach pojawiła się nowość - galaretka krystaliczna,a ja bardzo lubię testować nowości więc zrobiłam na prędce deser. Deser robi wrażenie,bo owoce są pięknie wyeksponowane. 1 galaretka krystaliczna 500 ml wrzątku maliny borówki bita śmietana do dekoracji Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia. Szklanki napełnić do połowy wysokości owocami i zalać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki
Kolorowa kuchnia ElkiCrumble czyli owoce pod kruszoną to jeden z moich ulubionych owocowych deserów. Robię go przez cały rok, zmieniając tylko owoce, oczywiście starając się używać tych sezonowych. Ale szczególnie często pojawia się u nas kiedy poranki są już chłodne, a wieczór przychodzi wcześniej niż byśmy tego chcieli. Dopiero co zaczął się wrzesień, a ja już poczułam jesienny klimat, być może(...)każdą porcję posypać 1 łyżeczką brązowego cukru i na koniec kruszonką. 4) Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min, aż kruszonka się zarumieni. 5) Gotowy deser podawać na ciepło, oprószony cukrem pudrem z dużą gałką waniliowych lodów. RADA: Zamiast robić 4 osobne porcje, można przygotować w jednym większym naczyniu do zapiekania. Artykuł Brzoskwinie pod migdałowo-kokosową
Fitsweet.meJest to ulubiony sernik moich dzieci i tym razem zrobiony przez mojego 18-to letniego syna. Wyszedł mu idealnie :) Ciasto naprawdę proste do zrobienia, a smakuje
kuchnia doskiMoże i pogoda za oknem nie jest zbyt optymistyczna, ale jakby nie patrzeć jest już po wakacjach. Liście żółkną, w powietrzu co raz bardziej czuć jesień
Kuchnia w czekoladziezanurzonymi borówkami, a na wierzchu pyszny mus jagodowy…Sernik jagodowy na zimno zrobiłam dla gości, którzy nas nawiedzili ze Sztokholmu. Wszystkim przypadł do smaku. Sernik to taki deser, który albo się kocha albo nienawidzi. My kochamy serniczki ponad wszystko…No prawie, zawsze ekscytuję się jak mi coś nowego wyjdzie za pierwszym razem. No tak zdradziłam się , przygotowałam(...)serniczek pierwszy raz. Podejmujecie ryzyko ugościć kogoś deserem, który zrobiliście pierwszy raz? Zdarza mi się to od czasu do czasu. Wydaje mi się, że taka mała presja wymusza na mnie lepszy performce…Poza tym zawsze muszę zabłysnąć czymś nowym…Taka moja nieskromna natura he, he… Sernik jagodowy Składniki: Spód migdałowy 250 g marcepanu 125 g cukru
codojedzenia