(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Twarożek z jogurtem i truskawkami to idealny posiłek w ciągu dnia, szczególnie dla osób będących na diecie. Jest bardzo smaczny, pożywny i szybki
Przepiski.plDziś mam dla Was alternatywę znanego deseru tiramisu. Mój przepis został trochę zmodyfikowany, użyłam do niego śmietany kremówki, serka mascarpone i groszku ptysiowego. Mimo zmian deserek jest bardzo dobry, idealny do zrobienia na szybko. Chwila pracy i gotowe :) Takie małe co nieco do popołudniowej kawki :) Zapraszam Was na mój kanał na YouTube , gdzie możecie zobaczyć wykonanie deseru
Zrób to smaczniePrzepis pochodzi tym razem od pani Joanny. Dziękuję serdecznie za przesłany przepis. Dzień Dziecka to świetna okazja do przygotowania pysznego deseru. Zaskocz swoje dzieci bardzo smacznym i efektownym deserem. Składniki : 300g mąki pszennej 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 150ml gazowanej wody mineralnej 100ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g posiekanej czekolady Przygotowanie : Wszystkie składniki połączyć
Smaczne PotrawyTort – Beza Pavlova to idealny i popularny deser na każde przyjęcie. Tort – Beza Pavlova jest pyszną, miękką, delikatną, chrupiącą skórką wypełniona bitą śmietaną i owocami. Nazwa pochodzi od nazwiska prima baleriny Anny Pavlovej, która w 1926 roku odbywała turnee po Australii i Noewej Zelandii. Przepis pochodzi od pani Moniki, zrobiła fantastyczną niespodziankę na urodziny swojej wnuczki. Dziękuję bardzo(...)Śmietanę ubić, połączyć z serkiem mascarpone i położyć na bezę. Udekorować dowolnymi owocami. Smacznego . Znajdziesz mnie w https://zblogowani.pl/blogi_kulinaria/smacznepotrawy-com The post Tort – Beza Pavlova – to popularny deser appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyTort – Beza Pavlova to idealny i popularny deser na każde przyjęcie. Tort – Beza Pavlova jest pyszną, miękką, delikatną, chrupiącą skórką wypełniona bitą śmietaną i owocami. Nazwa pochodzi od nazwiska prima baleriny Anny Pavlovej, która w 1926 roku odbywała turnee po Australii i Noewej Zelandii. Przepis pochodzi od pani Moniki, zrobiła fantastyczną niespodziankę na urodziny swojej wnuczki. Dziękuję bardzo(...)Śmietanę ubić, połączyć z serkiem mascarpone i położyć na bezę. Udekorować dowolnymi owocami. Smacznego . Znajdziesz mnie w https://zblogowani.pl/blogi_kulinaria/smacznepotrawy-com The post Tort – Beza Pavlova – to popularny deser appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne Potrawyu00f3w.","keywords":["kokos","mango","marakuja","mleko kokosowe"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-06-27T08:34:59+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime":"PT10M","totalTime":"PT30M","recipeCategory":["Deser"],"recipeCuisine":["W\u0142oska"],"recipeYield":["6","6 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"240 cal"},"recipeIngredient":["1 puszka mleka kokosowego","200 ml \u015bmietanki 30 %","2 \u0142y\u017cki cukru z prawdziw\u0105 wanili(...)step-15932428827078328","image":""}]}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Drukuj Panna Cotta z mlekiem kokosowym i musem z egzotycznych owoców 5 od 1 osoby Autor: Martyna Pietruszka Danie: Deser Kuchnia: Włoska Trudność: Łatwe Porcje 6 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 240 kcal Wariacja włoskiej panna cotty z mleczkiem kokosowym i musem mango marakuja. Orzeźwiający smak kokosu
ProstePesto.pltaki deser mnie ostatnio naszło. Porzeczki pyszne i pachnące, borówki chrupią pod zębem, cynamon pięknie wszystko aromatyzuje. Zapraszam na zwykły, niezwykły deser. Kisiel porzeczkowy. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie najprostszy i najsmaczniejszy przepis na koktajl truskawkowy. Jest bardzo orzeźwiający, niesamowicie apetyczny i bardzo szybki w przygotowaniu. Shake truskawkowy to
Przepiski.plroku ciężko będzie z podróżami a tęsknię za tureckimi, greckimi czy egipskimi słodyczami. Najpopularniejszym deserem w tamtych stronach jest... baklava. Słodki deser z ciasta filo z dodatkiem orzechów i miodu. Przygotowałam więc coś wyjątkowego. Ulubione ciasto męża połączyłam ze smakami kuchni bałkańskiej i tureckiej. Sernik wyszedł kremowy i puszysty. Składniki: CIASTO: 500 g sera wiaderkowego 250 g jogurtu greckiego
Kuchnia w oparachDzisiaj proponuję kulki owsiane szumnie nazywane w latach 80-tych truflami (hmmm, jakie czasy, takie trufle ) To przepis, na widok którego dietetycy załamują ręce lamentując ze
Słodki sentymentProsty deser, pełen chrupiących dodatków. Polecam z gałeczką lodów śmietankowych dodatkowo! Co nam trzeba? na 4 pucharki galaretkę truskawkową- opakowanie Jogurt naturalny grecki 400g plus 2 łyżeczki cukru pudru (może być miód) 8 ciasteczek maślanych-herbatników po łyżce na każdy pucharek: orzechy włoskie orzechy laskowe żurawina suszona ziarno słonecznika Robimy! Galaretkę rozpuszczamy we wrzatku – według przepisu na opakowaniu. Studzimy
LatosiowydomMalinowa odsłona pysznego deseru z białej czekolady. Lubicie musy? Jeżeli tak, to ten z pewnością przypadnie wam do gustu, ponieważ malina idealnie przełamuje smak słodyczy. Spróbujcie :) Składniki: tabliczka dobrej białej czekolady (100g) łyżeczka drobnego cukru 1 duże jajko 125 ml bardzo zimnej śmietanki 30% do deserów + maliny do podania (około 150g) Przygotowanie (8 niedużych porcji): Do niedużych słoiczków wykładamy
ChilliJemy(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z truskawkami to kwintesencja sezonu truskawkowego. Nie może się on obejść bez smacznych wypieków z dodatkiem świeżych truskawek. Poniżej znajdziecie pyszny przepis
Przepiski.plTiramisu to deser znany chyba każdemu, dziś nieco w innym wydaniu, z dodatkiem gęstego pysznego likieru jajecznego. Przepis na 5 kubeczków SKŁADNIKI: 200g śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone 100ml gęstego likieru jajecznego 120g okrągłych biszkoptów gorzkie kakao 1 filiżanka espresso ( polecam użyć kawy CASA DEL CAFFE BROWN) kupicie ją tutaj http://kawwa.pl/index.php/kategoria-produktu/kawa-ziarnista/ koniecznie zajrzyjcie tutaj(...)dodajemy cukier puder. 2. Mascarpone łączymy z likierem jajecznym do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Delikatnie łączymy śmietanę z kremem mascarpone. 4. W miseczce przygotujemy espresso, które delikatnie chłodzimy. 5. Deser warstwowo układamy w pucharkach : biszkopty namoczone w kawie - gorzkie kakao - krem - i tam kilka razy aż do samej góry
Dziś Ja gotuje